Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Zpravodajství

Mimořádná stipendia

...

Pokyn děkana o mimořádných stipendiích za ak. rok 2008/2009 naleznete zde

vložil : Juristic Plzen, do rubriky: Juristic Plzeň - zpravodajství
Počet zobrazení 5530. (Sessions 4491)
publikováno: 17.12.2009
poslední zmìna: 17.12.2009

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 677 čtenářů, průměrná známka je: 2.98
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 31.12.2009 11:05  Autor příspěvku:  Dexter      

Antonín Thurnwald: To je zajímavý návrh, ale platí na něj stejné námitky, jaké jste uvedl na začátku. Ani nemluvě o nárůstu administrativy a faktu, že by byl trochu rozdíl mezi semináři s účastí padesáti studentů a deseti studentů. Známky jsou daný systém hodnocení, dají se jednoduše zjistit a i přes jejich neobjektivnost je zkrátka velký rozdíl mezi splněnými studenty s průměrem do 1,5 a mezi studenty, kteří své studijní povinnosti ani nesplnili. Kdyby tenhle kiks udělalo minulé vedení, tak už nám v televizi pobíhá Pospíšil a hledá viníky a Dvořáková točí oči v sloup.

Názor ze dne 28.12.2009 14:55  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

Osobně jsem toho názoru, že snažit se o stanovení objektivních kritérií pro udělení stipendia je práce nevděčná až nemožná. Celý systém selhává na prostém faktu, že řada vyučujících uděluje známky dle momentální nálady, osobních sympatií nebo drobností, jimž přikládá větší či menší význam než jiným drobnostem :-) Z tohoto důvodu bych se něčím jako systém udělování stipendií nevzrušoval (byť i mne překvapily některé případy), nikdy se nepodaří vyhovět všem požadavkům. Kdybych měl navrhnout jiný způsob, než podle známkování a plnění zkoušek (jak samo známkování, tak kreditové hodnocení předmětů je relativní), doporučil bych něco jako návrhy jednotlivých vedoucích seminářů ve prospěch jednotlivých studentů. Komu by se sešly návrhy od nejvíce vyučujících, bral by největší stipendium.

Názor ze dne 27.12.2009 17:44  Autor příspěvku:  Dexter      

od sousedů: Věřím, že diskuze na vaší fakultě, ať je jakákoliv, jsou také zajímavé, jsou-li nějáké, což zřejmě nejsou, protože jinak byste neměl potřebu přispívat do diskuze na stránkách FPR o vyhláškách FPR. a) Co se týče průměru, možná víte, že průměr se dá vypočítat rozmanitými způsoby a vzhledem k tomu, že není definován je otázkou jestli jde o standartní aritmetický průměr nebo na druhou stranu jde o VSP, který je jako jedinný zakotven ve Studijním a zkušebním řádu a pro nás tak má být standartním. b) Kritéria dopředu stanovit lze celkem jednoduše, stačí vydat jednu vyhlášku s odstupňovanou výší stipendia pro určité průměry až do průměru X a každý rok pak vydat jednoduchou vyhlášku, která podle stavu financí jen určí do jakého průměru se bude daný rok vyplácet.

Názor ze dne 27.12.2009 12:06  Autor příspěvku:  Krokel      

Tak to mi přijde úplně padlý na hlavu, aby se podporovali studenti, kteří nemají řádně splněné všechny své studijní povinnosti. Já mám vše řádně splněno a za celé studium mám průměr 1,29 a bohužel nárok nemám. Ale jsme na plzeňské právnické fakultě, takže se ani nedivím.

Názor ze dne 27.12.2009 11:28  Autor příspěvku:  imp      

Ad soused 11:11: nezlobte se, ale přístup typu "když chybí peníze, zkrouhneme je studentům" mi není dvakrát sympatický. Mimo jiné je z dlouhodobého hlediska smrtící i pro fakultu, vždyť nejlepší reklamu fakultě by teoreticky měli dělat absolventi. Přitom absolventi českých právnických fakult, a to i ti úspěšní, na své školy často nadávají (častá reakce u PF UK i PF MU). Je jasné, že přístup dle výše uvedené zásady k vytvoření pozitivního obrazu fakulty zrovna nepomáhá. Přitom všichni víme, dokonce i z novin, na čem jiném by naše fakulta mohla ušetřit.



Zobrazit všechny reakce.