Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Zpravodajství

Studenti z Plzně neutíkají!

Tisková zpráva

Vedení Fakulty právnické ZČU se důrazně ohrazuje vůči článku MF Dnes ze dne 23. ledna 2010 autorů J. Novotného a A. Viktora „Hlavně pryč z Plzně. Řada studentů práv uvažuje o odchodu na jiné školy“. Byla podána stížnost k rukám šéfredaktora MF Dnes Roberta Čásenského. Tento článek vyvolává zcela mylný dojem snahy většího počtu studentů o přestup na jinou právnickou fakultu v České republice. Fakulta právnická má přes 2.000 studentů. O přestup do Prahy se zajímalo 20 studentů a o přestup do Olomouce 7 studentů (dle sdělení z tamních děkanátů se tato čísla nijak neliší od čísel z let minulých). To je cca jedno procento současných studentů fakulty!

V této souvislosti je možné upozornit na skupinu na Facebooku s názvem „Studuji práva v Plzni a jsem na to hrdý!“, která k dnešnímu dni čítá 406 fanoušků. Na stránkách předsedy Studentské kurie AS FPR Petra Najmana probíhá anketa, kde se od včerejšího večera vyjádřilo 52 osob, z nichž ani jedna o přestupu na jinou fakultu v současné době neuvažuje.

Fakulta právnická činí veškeré kroky, které vedou k očištění jejího jména. Z poslední doby lze připomenout např. účast externích zkušebních komisařů u státních zkoušek. Tito komisaři byli jmenováni Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a potvrzují, že státní zkoušky probíhají naprosto standardně a znalosti našich studentů jsou plně srovnatelné se znalostmi studentů jiných fakult.

JUDr. Jiří Pospíšil
Děkan

vložil : Petr Bezouška, do rubriky: Juristic Plzeň - zpravodajství
Počet zobrazení 14971. (Sessions 10707)
publikováno: 24.1.2010
poslední zmìna: 24.1.2010

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 1919 čtenářů, průměrná známka je: 4.24
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 22.2.2010 13:39  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Dovolím si citovat pana Profesora: "Dvě poznámky: (1) pro Marka: před léty se (férově!) dostal na FPR můj dobrý přítel. Vymetl jsem ho z postupky i od státnic, protože neuměl. (2) pro jiné: při svých studiích jsem se před začátkem zkouškového ve 4. semertru rozešel se svou dívkou a následně vyletěl ze všech předmětů. Obtížné jsem to doháněl a nebýt kolegy ze studií, který mě donutil učit se s ním a opakovat si, asi bych na právech skončil. - Přeberte si to, jak chcete. Dobrou noc." Nebudu komentovat rozchod s dívkou, takový je život, to je jasné, to se prostě stává, ženský umějí být někdy bestie a pak chybějí, obzvláště, když to umějí v posteli, polykaj a jsou úzké (s tím má Melvin zkušenost)... Ale ten "dobrý přítel"???? To se dobrému příteli nemohlo říct, že se třeba bude hovořit o fúzích a směnkách? Prostě o něčem snadném? To bych nedokázal, vylejt kámoše... Melvin Belli

Názor ze dne 17.2.2010 22:03  Autor příspěvku:  yanina      

Pane Dr. Bezouško a nepřipadá Vám to zvláštní, že univerzita postupuje v případě skončení pracovního poměru s doc. Zachariášem tímto způsobem, jaký popisujete? Jelikož jestli logicky uvažuji, tak náhradu mzdy je zaměstnavatel povinen poskytovat pouze při neplatném rozvázání pracovního poměru. Jestliže zaměstnavatel zrušil pracovní poměr platně, náhrada nepřísluší. Právě o tom by měl rozhodovat soud - k tomu je podána uvedená žaloba. Pokud zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy, připouští, že pracovní poměr rozvázal neplatně - což je udivující.

Názor ze dne 14.2.2010 18:02  Autor příspěvku:        

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zeleni-zmenili-kandidatky-v-dalsich-trech-krajich/434991 fanděme Martinovi našemu spasiteli !

Názor ze dne 3.2.2010 13:40  Autor příspěvku:  Twin Peaks      

to anonym 9:47: To by mě zajímalo, co je povinností děkanátu ve smyslu tvého příspěvku?

Názor ze dne 3.2.2010 10:12  Autor příspěvku:        

Pekny clanek v MFd, diky.



Zobrazit všechny reakce.