Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Zpravodajství

Sdělení o jednání Akreditační komise 25.11.2009

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

dne 25.11.2009 proběhlo v Litomyšli jednání Akreditační komise. Jedním z bodů programu bylo též projednání návrhu hodnotící zprávy ve vztahu k akreditovaným činnostem naší fakulty. Vedení fakulty považuje výsledek jednání a konečné stanovisko Akreditační komise za úspěch. Pakliže se ještě před měsícem objevovaly úvahy o úplném zrušení naší fakulty a návrh hodnotící zprávy obsahoval v závěru doporučení odebrat akreditaci k rigoróznímu řízení, je výsledná podoba stanoviska pro fakultu více než příznivá.

Akreditace magisterského studia se nedotknou žádná omezení, všichni stávající studenti i budoucí uchazeči se nemusejí ničeho obávat.

Akreditace rigorózního řízení byla zachována, ani té se žádné omezení netýká. Fakulta však přistoupila na gentlemanskou dohodu s Akreditační komisí, že až do úplné stabilizace situace na fakultě, do prověření všech sporných případů a projednání zprávy o průběhu reforem nebude oprávnění k rigoróznímu řízení vykonávat. Zprávu máme podat nejpozději do 15. května 2010.

Akreditace doktorského studijního programu je nadále zachována pro obor občanské právo, trestní právo, obchodní právo (prodloužena). Zde došlo k jedinému omezení, Akreditační komise navrhuje MŠMT, aby zakázalo naší fakultě přijímat nové doktorandy. V současné době má naše fakulta více než dvě stě doktorandů, přičemž pro příští rok se z tohoto důvodu ani přijímací řízení neplánovalo. Vedení fakulty chce preferovat kvalitu před kvantitou. Pevně věříme, že po provedení nutných reforem a projednání naší jarní zprávy získáme příští rok opět oprávnění ke konání přijímacího řízení do doktorského studijního programu.

Nové vedení fakulty vnímá stanovisko Akreditační komise jako vstřícné gesto, jako propůjčení důvěry, kterou je třeba nyní naplnit zásadními reformami.

JUDr. Petr Bezouška Ph.D.

vložil : Petr Bezouška, do rubriky: Juristic Plzeň - zpravodajství
Počet zobrazení 15458. (Sessions 10508)
publikováno: 26.11.2009
poslední zmìna: 26.11.2009

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 1204 čtenářů, průměrná známka je: 3.61
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 23.12.2009 20:23  Autor příspěvku:        

13:29 možná to byli novináři a hledali nás tam... vždycky mě fascinovalo, jak mluvili o knihovně a o fakultě a stříhali tam záběry na borský fujkampus, kam se normální student práv dostane tak jednou za život :) Zkoušení mimo: rozumní učitelé s tím nemají problém, ti ostatní naopak ano. ti mají problém se vším jen trochu nepravidelným.

Názor ze dne 22.12.2009 13:29  Autor příspěvku:        

1:58: aha, takže ty davy, co sou na borech každý prázdniny sou turisti, co si přišli prohlídnout univerzitu jen tak ze srandy:-)

Názor ze dne 22.12.2009 10:46  Autor příspěvku:  K      

Příjemné svátky všem.

Názor ze dne 22.12.2009 1:58  Autor příspěvku:        

21.39: Naprostej nesmysl. Nekde mozna jo, porad je to spis vyjimka nez pravidlo.

Názor ze dne 20.12.2009 21:39  Autor příspěvku:        

vypisování zkouškovejch termínů v semestru, ale třeba taky o prázdninách, je snad na všech ostatních fakultách naprosto standardní záležitostí



Zobrazit všechny reakce.