Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Zpravodajství

Pozvánka na zasedání Akademického senátu FPR ZČU

...

Vážení kolegové,

na základě rozhodnutí Předsednictva AS FPR ZČU v Plzni je svoláno jednání pléna Akademického senátu FPR ZČU v Plzni a to na

pondělí 21. prosince 2009 od 16.00 hod v zasedací místnosti děkanátu FPR ZČU.

Předpokládaný program:
1) Návrh děkana FPR ZČU na změnu katederní struktury (čl. 13 odst. 2 Statutu FPR ZČU v Plzni)

Srdečně Vás zdravím a těším se na setkání při zasedání AS.

JUDr. Vilém Knoll Ph.D.
tajemník AS FPR ZČU v Plzni
tel: 7243
e-mail: vknol@kpd.zcu.cz

vložil : Petr Bezouška, do rubriky: Juristic Plzeň - zpravodajství
Počet zobrazení 4446. (Sessions 4143)
publikováno: 17.12.2009
poslední zmìna: 17.12.2009

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 506 čtenářů, průměrná známka je: 2.9
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 10.1.2010 19:02  Autor příspěvku:        

brněnská fakulta je stejně "elitní" jako plzeňská, vzhledem k tomu, že jsem chodila dříve do Brna a poté přestoupila do Plzně, mohu obě fakulty srovnávat.Elitní je v uvozovkách z toho důvodu, že podle mého názoru lze těžko některou českou právnickou fakultu vyzdvihovat tímto slovem, jelikož úroveň studia i absolventů je všude stejná. A to je dobře:)

Názor ze dne 30.12.2009 18:19  Autor příspěvku:  právník      

Brněnská fakulta je elitní, a naprosto chápu, že nechce přijímat přeběhlíky bůhvíodkud, protože svých vlastních kvalitních studentů má dost. Neexistuje žádné "právo na přestup". Otevřený systém umožňoval jednodušší studium, protože studenti ve snaze obcházet složité zkoušky na jedné fakultě se na semestr přihlašovali na jinou, tam zkoušku složili a po návratu si ji nechávali uznávat. To není teorie, to se ve směru Brno-Olomouc-Brno opravdu dělo. Brněnská fakulta má zájem na kvalitních absolventech, a já jí za to tleskám. Ostatně hodnota mého titulu by poklesla, kdyby poklesla prestiž mojí alma mater.

Názor ze dne 18.12.2009 10:31  Autor příspěvku:  lawyer      

Některé závěry vědecké rady jsou dost odvážné, zvlášť myšlenka o zpřísňování přestupů. Větší příliv přestupů na FPR (který zřejmě stojí za tím, že se VR věcí zabývá) nebyl ale způsobený tím, že by náročnost a úroveň FPR byla nižší nebo že by tu údajná mafie rozdávala tituly za hubičku, ale vzrostl logicky potom, co přestupy zakázalo Brno a později omezila Praha. Na přestupy tak zůstaly jen Olomouc a Plzeň, takže nutně stoupl počet žádostí. To se pak nekorektně mediálně používá proti Plzni ("množství" přestupů, fiktivní problém "rychlokvašek"). Problém však není v Plzni, ale zejména v Brně, které první začalo zlovolně celý vš systém v čr sabotovat a destabilizovat svým jednostranným uzavíráním se ("u nás přestupy neexistují") a mediální strategií vytváření obrazu elitní fakulty/univerzity (viz i současná reklamní kampaň MU), který je mimochodem víceméně lživý.



Zobrazit všechny reakce.