Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Zpravodajství

Pelmel

Aneb, co se kde urodilo :)

Jeden z diskutujících tu v debatě připomněl slavnou filmovou hlášku: „Pojďme, budeme na sebe hodní.“ Pro začátek můžeme popřát všem lidem dobré vůle, ať se jim dílo daří.

***

Například Barack Obama. Bude potřebovat hodně diplomatického umu, aby zvládl návštěvu čínského prezidenta. Obchod je obchod, dolar je dolar, nicméně buďme rádi za to malé rýpnutí ohledně lidských práv („Historie nás naučila, že společnosti jsou harmoničtější, státy jsou úspěšnější a svět je spravedlivější, když se dodržují práva.“). Reakce Číny je obvyklá. Čínský prezident není znám jako pohotový řečník, mluví za něj činy. A tak místo mediálního tréninku nebo najmutí charismatického tiskového mluvčího raději tajně vyvíjí střelu a letadlovou loď, která změní rozložení sil v Pacifiku. Poučení lze nalézt všude. Uznejme však, že nalézt tiskového mluvčího pro Čínu je úkol nadmíru těžký, čím větší organizace, tím vyšší nároky.

***

Studenti zachraňují univerzitu! Díky jejich pomoci bude mít knihovna otevřeno delší dobu. Bravo! Pozor však na zákaz dětské práce v zákoníku práce :).

***

Na stránkách ČMKOS (Českomoravské konfederace odborových svazů) visí agitka vyzývající ke vstupu do odborů. Mimo jiné čteme: „Je historicky prokázáno, že zbídačování pracovní síly vedlo a vede k sociálním konfliktům… a ke vzniku válečných konfliktů… V současné globalizované společnosti hrozí neopodstatněné snižování sociální ochrany a zhoršení pracovních podmínek zaměstnanců na úkor kapitálu.“ Každé odbory potřebují čerstvou krev, boj proti kapitálu a válečným štváčům je důležitý. Držme tedy palce dr. Hanákovi, milovníku jachtingu, ať je jeho odborářská kariéra v odborové organizaci dr. Teleckého stejně úspěšná, jako byla jeho advokátská, rozhodcovská a jak jistě bude i jeho nová exekutorská praxe.

***

Johnův audit vnitra potvrdil špatné hospodaření, padnou trestní oznámení, hlásají titulky novin. V Ústí nad Orlicí chystají personální audit, chtějí optimalizovat počet zaměstnanců městského úřadu, už vypsali výběrové řízení na zhotovitele auditu. I na fakultě bude personální audit, už byla vypsána nová výběrová řízení na nové akademické pracovníky.

***

Akademický senát FPR včera vyslechl informaci vedoucího katedry forenzní psychologie a sociologie o tom, proč od prvního března potřebuje dva nové zaměstnance. Jeden z nich bude několik měsíců připravovat výuku předmětu, který se bude exportovat jiným fakultám. Export je důležitý, jsou za něj peníze (nevelké, ale jsou). Takže vzhůru k vnitrouniverzitnímu akreditačnímu řízení v roce 2012 (to letošní už proběhlo), abychom ten předmět mohli od září 2012 exportovat! Čas na přípravu kvapí, už zbývá méně než dva roky!

***

A na závěr to nejdůležitější: Podle bodu 7 písm. a) dopisní, hlavičkové papíry a obálky rozhodnutí rektora č. 25R/2010 se používá logo ZČU nebo součástí v barvě (podle součástí a na jejich náklad). Při pořizování kopií není nutno dodržet jejich barevnost a lze je kopírovat černobíle. Pod toto ustanovení spadají i rozhodnutí o přijetí ke studiu a další rozhodnutí o právech a povinnostech studentů (poplatky a další studijní agenda). V praxi to znamená, že rozhodnutí, které má být doručeno studentovi, musí být barevné; jeho kopie, která se zakládá do spisu, může být černobílá.

Petr Bezouška

vložil : Petr Bezouška, do rubriky: Juristic Plzeň - zpravodajství
Počet zobrazení 16205. (Sessions 9160)
publikováno: 20.1.2011
poslední zmìna: 20.1.2011

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 495 čtenářů, průměrná známka je: 2.51
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 15.2.2011 13:54  Autor příspěvku:  Jan Malast      

Jen drobnou poznámku či úvahu. Mám spíš jen obecnou představu o tom, kdo by zvažoval odchod z FPR, když by se tu nepodařilo některé věci dotáhnout do zdárného konce. Kdyby k tomu ale došlo, pak i pokud by se uskutečnily jen ty hypotetické odchody, o nichž vím, znamenalo by to v nejlepším případě propad FPR na samé dno právnického vzdělávání (a nutnost jejího vybudování znovu na zelené louce, tedy návrat do poloviny 90. let) nebo, což je bohužel pravděpodobnější, přímé ohrožení její existence. AK by totiž neměla důvod nechávat na světě provizorní fakultu bez zjevné snahy o nápravu, když v dohledné době bude mít na stole kopu dalších žádostí o akreditaci Mgr. oboru Právo (ze soukromé ale i veřejné sféry) postavených moderně a na kvalitních a perspektivních lidech. A co budou tyto subjekty potřebovat ze všeho nejvíc? Lidi schopné učit a/nebo schopné uspět v žádostech o granty. Soukromé školy nabídnou peníze (a nabízí hodně peněz), veřejné pak možnost vybudovat novou školu bez nutnosti vedení žabomyších válek. A to už nejsou nabídky, nad nimiž lze bez dalšího mávnout rukou.

Názor ze dne 15.2.2011 11:46  Autor příspěvku:        

10:53 - a poslední může zhasnout, protože ti co tu zbudou to těžko utáhnou

Názor ze dne 15.2.2011 10:53  Autor příspěvku:        

Jen ať jdou, směr Olomouc! Všude hlásí, co máj nabídek. Ja osobně bych je nechtěl ani za vrátný, rozvracení by všude a VŠE!

Názor ze dne 15.2.2011 10:26  Autor příspěvku:        

23.02: Souhlas. Navíc k 22.50, je hromada akademiků, jejichž odchod by škole právě pomohl ze všeho nejvíc.

Názor ze dne 14.2.2011 23:02  Autor příspěvku:        

Spatne polozena otazka. Spravne by to melo byt, kdo ze slusnych akademiku se chce utopit s hordou cvoku.



Zobrazit všechny reakce.