Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Plzeňský Majáles 2007, hlavní dny oslav 27. a 28.4.

V tradičním termínu se po roce již po osmnácté vrací do Plzně slavnosti jara Majáles.

Historie plzeňských majálesů sahá až do šedesátých let, na násilné přerušení navázali studenti až v roce 1990. Od té doby se každoročně buduje a vyvíjí tradice novodobých multižánrových slavností až do letošní podoby dvou hlavních dnů oslav spojených se širším čtrnáctidenním programem. Širší program Majálesu 2007 započne již 16. dubna, hlavními dny oslav pak budou pátek 27. a sobota 28. dubna.

Plzeňský Majáles opět slibuje na svých jednotlivých akcích mnoho zajímavých vystoupení, majálesové atrakce a spoustu další zábavy. Slavnosti zahájí párty ve vysokoškolských klubech, na kterých se poprvé objeví kandidáti na Krále Majáles 2007. Ti následně změří své síly na dalších klubových akcích a oblíbené pivní štafetě. Vítězný kandidát bude vybrán veřejnou volbou 27. dubna na Náměstí Republiky. Kromě volby se o Královském pátku odehrají koncerty hudebních skupin. Ústečtí UDG zde představí své nové album a program doplní multižánroví Eggnoise, populární ska a reggae formace Fast Food nebo plzeňští LSD a Semtex.

Plzeňský Majáles 2007 vyvrcholí v sobotu 28. dubna velkým open air festivalem v Lochotínském amfiteátru. Oslava je koncipována spíše jako velká slavnost s mnoha příležitostmi k zábavě. Kromě koncertů stylově různých hudebních skupin na třech scénách jsou připraveny různé majálesové soutěže, adrenalinové atrakce a samozřejmě populární svatby na 24 hodin. Nebude chybět ani dostatečné zázemí pro návštěvníky, kteří v amfiteátru stráví téměř celý den.

Na lochotínském velkém podiu se v sobotu 28. dubna představí rockové skupiny Wohnout, Gaia Mesiah, Vypsaná FiXa a skupina Tata Bojs zde v rámci svého turné představí svoji právě vycházející desku „ Kluci kde jste“. Singl z této desky pod názvem „ Pěšáci“ se již objevil v rádiích. Na hlavní scéně si svoji majálesovou premiéru odbude nejpopulárnější plzeňská ska skupina Tleskač, která spolu s elektropopovými Skyline přinese do programu více taneční a rytmické hudby. Jako speciální host na hlavní scéně vystoupí s více než půlhodinovým programem skladatel a písničkář Jaroslav Uhlíř.

Tento výčet zvučných jmen naznačuje, že hudební program bude zajímavý již od svého začátku v jednu hodinu po poledni. Druhá hudební scéna bude tradičně patřit plzeňské punkové legendě Znouzectnost, která zde vystoupí s mnoha spřátelenými skupinami. V altánku Lochotínského amfiteátru dostanou prostor především plzeňské rockové kapely a oslaví zde patnácté výročí existence skupiny Pod Stolem.

Ačkoliv pořadatelé očekávají příznivé jarní počasí, jsou připraveni na nepřízeň, se kterou mají bohaté zkušenosti z předchozích ročníků. Takže nic by nemělo zabránit konání jedné z nejvýznamnějších kulturních událostí v Plzni a zároveň největší studentské slavnosti Západních Čech. Vstup na jednotlivé akce Majálesu je zdarma kromě sobotního festivalu, na který si již teď můžete koupit vstupenku za lidových 120 Kč v předprodejích. Více informací o plzeňském majálesu naleznete na internetových stránkách plzen.majales.cz.

Aleš Pišinger

vložil : Petr Bezouška, do rubriky: Juristic - kultura v Plzni
Počet zobrazení 3608. (Sessions 3385)
publikováno: 18.4.2007
poslední zmìna: 18.4.2007

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 128 čtenářů, průměrná známka je: 2.92
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 25.4.2008 16:05  Autor příspěvku:  ...      

...

Názor ze dne 20.4.2007 21:00  Autor příspěvku:        

ahoj one, to s tím datumem je vtip?odkud to víš?já to plánivala od pondělka do pátku tak jako v zimě a lidí půjde ještě o něco víc než v lednu, aspoń od nás z kruhu..

Názor ze dne 20.4.2007 10:53  Autor příspěvku:  on      

Termíny na státnice není, vzhledem k tomu, že začínají 14.V, težké uhodnout. A-K jdou 14.V a L-Z 15.V. Prý nás letos moc nebude :-)

Názor ze dne 18.4.2007 11:08  Autor příspěvku:        

to je pořád něco, kdy už budou termíny na státnice pro páťáky?



Zobrazit všechny reakce.