Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Přijel Lenny Kravitz...

...sice ne do Plzně, ale naše zpravodajka byla u toho

„ Přijede Lenny “, říkám své kamarádce. Naprosto neuvěřitelná věc. Lenny byl náš bůh po raná léta na gymnáziu a nikdy by nás nenapadlo, že je tu možnost vážně ho vidět. Celé zkouškové období nás to drželo při životě.
Když přišel den D zaujaly jsme mírně skeptický postoj typu – nás už nemůže nic překvapit - a ejhle! Má další kamarádka to dokázala. Spletla si místo konání koncertu a nechala nás hodinu čekat před improvizovaným T- parkem Kolbenova, což je na čekání značně nehostinné místo, zvláště při velké koncentraci lidí a prachu. Ale to je správné předkoncertové rošambo. Takže nás úsměv nepřešel, blaženě jsme polykaly prach, ztěžka dýchaly, pozorovaly lidi a popíjely pivko.
Průchod přes ochranku byl bezproblémový a velmi rychlý. První předkapela Motorcycle Club již překvapivě hrála. Měli ovšem slabé ozvučení, lidé teprve docházeli a bylo příliš světlo. Myslím, že předkapela je pro nás poměrně neznámá a od toho se odvíjel i ohlas publika. Já osobně jsem jim fandila, oceňuji, když člověk něco umí.
Po půlhodinové pauze nastoupili skotští Stereophonics, na které jsme se všichni těšili. Jejich vystoupení bylo však velmi krátké, zřejmě v důsledku jejich černého a na zdejší poměry příliš teplého a koženého oblečení a přímo pražícího slunce. Myslím, že přecenili naši zeměpisnou polohu. Znělo jim to výborně, leč zdálo se mi, že to poněkud odbyli. Po Stereophonics už bylo jasné, že se číslo účastníků koncertu pohybuje tak kolem 5000, možná i víc.
Vzduch se tetelil a prach se lepil na oblečení, organizátoři tajemně vykukovali zpoza závěsu, ochranka zastrkovala špunty do uší, vypadalo to, že se blíží… Koncert byl skutečně výborný, nejenže Lennyho písničky jsou skvělé, ale také jeho doprovodná kapela, která čítala asi osm lidí, byla složena z opravdových profesionálů. Vystoupení bylo energické, Lenny nejenom, že představil novinky z alba Baptism, ale vytáhl skutečně staré songy, které byly v převaze. Dokonale komunikoval s publikem a naprosto si ho získal. Byl tak bezprostřední, že seskočil z pódia a vrhnul se přímo mezi lidi. A dav bouřil.
Byl i přídavek, kdy už bylo dávno jasné, kdo je hvězda večera, a kdo je stále ve formě. Bylo to naprosto skvělé.
Pokoncertová euforie vás nutí nakoupit trička, CD‘s, plakáty, atd. v barvách Lennyho. Ale na varování kamarádky, která ví, kdy je všeho dost, jsem si to tričko s potiskem za 800 Kč přece jenom nekoupila.
Možná se vám bude zdát, že jsme zaujatá a zarytá fanynka, a možná to tak i je. Možná se vám bude zdát, že Lenny jen umí dobře zahrát svou roli, ale mě spíš přišlo, že hudbou žije. Ať je to tak, či tak, myslím, že si po koncertě nikdo nestěžoval.


Nina, redaktorka P.U.Č.e

vložil : Láďa Svoboda, do rubriky: Juristic - kultura v Plzni
Počet zobrazení 2847. (Sessions 2781)
publikováno: 6.8.2004
poslední zmìna: 6.8.2004

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 94 čtenářů, průměrná známka je: 2.95
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 3.12.2004 9:47  Autor příspěvku:  radka      

zdravičko hele fakt jako znám lepší i když to nebylo tak špatný jak se zdá???!!tak zatím a věř v boha LENNYHO KRAVITZE

Názor ze dne 30.8.2004 10:25  Autor příspěvku:  šesťák      

Souhlasím s názorem, že PUČ jde do řiti a možná celá fakulta, když tu teď v prváku budeme mít Miss Váchovou, co bude zároveň se studiem uvádět počasí a kroutit u toho prdelí.

Názor ze dne 26.8.2004 20:03  Autor příspěvku:  ...      

Studentkou Škvoreckého literární akademie asi nebudeš, viď? Přesedlej raději na detektivky, bude to přínosem pro nás všechny... Chce to cvik, veř mi!

Názor ze dne 20.8.2004 19:36  Autor příspěvku:  bueno      

Ježiš, to je moc špatný, když PUČ má takový redaktory jako bysme studovali na střední pedagogický! :-) Soudím podle toho článku.



Zobrazit všechny reakce.