Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Studentka práv nejmladší spisovatelkou ČR?

V řadách studentů naší fakulty se nachází mnoho jedinečných talentů. Ne vždy se nám podaří informovat vás o těchto zajímavých lidech. Kristýna Dušková je nepochybně jedním z nich.

Víte, že studentka naší fakulty vydala knihu? Teprve dvacetiletá Kristýna Dušková, studentka II. ročníku, se vydáním knihy Nahá Godotka stala jednou z nejmladší spisovatelek České republiky.


Knížka obsahuje dvě novely - "Nahou Eternu" a "Godotku", za kterou autorka obdržela čestné uznání A.C. Nora. Novela Godotka je z vysokoškolského prostředí. O vás. Nemusíte Kristýnu znát osobně, abyste se v její knize "našli". První přednášky, první zkalená rána i existenciální propasti, život vysokoškolských studentů v celé kráse i ošklivosti...


V novele Nahá Eterna autorka zachází dál. Příběh totiž vypráví ústy fiktivního mrtvého plodu. Hlavními postavami jsou dva prototypy dnešní doby - osamělí lidé: stárnoucí muž a mladá dívka. Prostřednictvím působivých monologů muže a dívky se čtenář ocitá ve svém vlastním niterném světě, ztotožňuje se s hlavními postavami a prožívá jejich temný příběh.


V současné době autorka úspěšně složila státnice a odpočívá při psaní nového románu Ruiny (viz www.godotka.cz, rubrika "ukázky"). Navzdory literárním úspěchům se nechce profesionálně věnovat psaní a upřednostňuje právo. Knížka Nahá Godotka, kterou dokončila ve svých devatenácti letech, vyšla před Vánoci v nakladatelství Hart. V Plzni je k dostání např. v Sedláčkově ulici (Knižní klub-Ikar), na Klatovské třídě (knihkupectví Šesták - tramvajová zastávka U práce), v knihkupectví Moudrá sova (Klatovská tř. u Masarykova náměstí) a na www.knihy.cz.

vložil : Láďa Svoboda, do rubriky: Juristic - kultura v Plzni
Počet zobrazení 5423. (Sessions 4958)
publikováno: 14.2.2002
poslední zmìna: 14.2.2002

 

Hodnocení:

Zatím hlasovalo: 255 čtenářů, průměrná známka je: 2.65
Oznámkujte:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 1.3.2008 7:45  Autor příspěvku:  Veronika      

Je tu někde nějaká spisovatelka??, Jestli jo nebo někoho znáte tak napište na e-mail jajo1@seznam.cz

Názor ze dne 24.8.2007 12:07  Autor příspěvku:  yznuaycxfc      

Hello! Good Site! Thanks you! jmmmopyzqpyqm

Názor ze dne 26.5.2007 12:02  Autor příspěvku:  zzCBefmIjhrs      

SQHCCi Very nice site!

Názor ze dne 26.5.2007 12:02  Autor příspěvku:  pAQdXmXztG      

9MQtk2 Very nice site!

Názor ze dne 26.5.2007 12:01  Autor příspěvku:  mjEVZJUzavxoZKZAG      

dLYpWK Very nice site!



Zobrazit všechny reakce.