Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Přehled předmětů

Dostupné oficiální informace k Družstevní právo
DRP Družstevní právo zs
Garant: JUDr. Tomáš Dvořák, Ph. D.

Obsahem předmětu je seznámení se s historií a principy družstevního hnutí, postavení a smysl družstev v podmínkách tržní ekonomiky, rozbor platné právní úpravy. Zvláštní zřetel bude věnován chystaným změnám, jakož i možné komplexní reformě celé právní úpravy. Předmět je koncipován jako částečně průřezový do oblasti občanského práva v oblasti zvláštních typů družstev, zejména družstev bytových.

Názory, připomínky a sdělení studentů:

Vaše hodnocení přínosu pro právní praxi:

Zatím hlasovalo: 122 čtenářů, průměrná známka je: 3.15
Oznámkujte:
Místo pro váš názor:
  
  jméno:      e-mail:

Názor ze dne 17.4.2008 15:15  Autor příspěvku:  Michaela H.      

Sháním odborné učebnice,knihy týkající se Družstva. Pracuji na praktické maturitě na toto téma. Děkuji za nabídky

Názor ze dne 28.12.2006 20:11  Autor příspěvku:  Jana Jirková      

Zajímalo by mě, jak je možné ošetřit prodej družstevních bytů v majetku města. Teď probíhá stavba bytů, bude s klienty sepsána nájemní smlouva a k tomu se bude hned sepisovat smlouva o smlouvě budoucí. Po pěti letech bude tento byt předán do osobního vlastnictví.Vyprší doba dotačního omezení státu, ohledně prodeje.Děkuji za odpověď. S pozdravem Jana Jirková.

Názor ze dne 28.1.2002 14:57  Autor příspěvku:  Vašek Bednář      

jen bych chtěl připomenout, že s.r.o. a k.s. se vyučují v předmětu právo společností a.s je vyučována v Akciové společnosti a nevidim důvod proč by neměla být vyučována problematika družstevnictví. Obvzlášť když se to za současné situace může docela hodit. Souhlasím s tím, že by to chtělo praxi, ale to u všech předmětů:)

Názor ze dne 28.1.2002 11:23  Autor příspěvku:  Jirmus      

Proč zrovna toto, to tady za chvíli kromě dopravního práva budou obrory jako Obchodní právo sro a Obchodní právo KS a Firemní právo a  Živnostenské právo a Právo obchodních komor???? Kromě toho je vyučujíí znám svým zarputilým přístupem k problematice. Doporučuji praxi, praxi, praxi..tohle je zkrátka jen teorie