Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Přehled předmětů

Dostupné oficiální informace k Mezinárodní právo ekonomické
MPE Mezinárodní právo ekonomické ls
Garant: Prof. JUDr. Květoslav Růžička, CSc. 2+0

Mezinárodní právo ekonomické je oblastí mezinárodního práva, která se zaobírá otázkami veřejnoprávní regulace hospodářských poměrů. Jedná se o disciplínu oscilující mezi mezinárodním právem veřejným a soukromým, jakožto obory společného základu. Oblastmi zkoumání mezinárodního práva ekonomického jsou: mezinárodní obchodní systém, mezinárodní měnový a finanční systém, mezinárodní právo rozvoje a mezinárodní investice. Při výkladu institutů MPE je zmíněna interpretace pravidel GATT/WTO a ochrany mezinárodních investic, se zvláštním důrazem na řešení sporů.

Výuka je určena pro studenty 3. a 4. ročníku Právnické fakulty ZČU a bude probíhat vždy v liché pondělí od 15.45 do 17.25 hodin v PD 204.

Zkouška se bude sestávat z obhajoby eseje na libovolně zvolené téma z oblasti MPE včetně vyjádření vlastního názoru, zaslané v elektronické podobě minimálně 5 dnů před termínem zkoušky na adresu katedry mezinárodního práva (bax@kmp.zcu.cz) v rozsahu 10 až 12 stran textu, a zodpovězení zkouškové otázky.

Názory, připomínky a sdělení studentů:

Vaše hodnocení přínosu pro právní praxi:

Zatím hlasovalo: 42 čtenářů, průměrná známka je: 2.71
Oznámkujte:
Místo pro váš názor:
  
  jméno:      e-mail:

Zatím zde nejsou žádné názory.