Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Přehled předmětů

Dostupné oficiální informace k Dokazování podle občanského soudního řádu
DOSR Dokazování podle občanského soudního řádu ls
Garant: Mgr. Michal Bernášek 0+2

Kurz se zaměřuje na dokazování v občanském soudním řízení, tedy na tu část řízení, v jejímž rámci soud získává podklad pro své meritorní rozhodnutí. Struktura je navržena tak, aby v sobě výklad spojoval závěry teoretických koncepcí s aplikační a rozhodovací praxí soudů.

Výuka se zaměří na problematiku vztahu práva hmotného a procesního, pojem a cíle civilního procesu a na proces dokazování v řízení před prvoinstančním a druhoinstančním soudem.

V první části kurzu bude vymezen vztah mezi právem hmotným a procesním a definováno občanské soudní řízení. Druhá část kurzu se zaměří na nalézací řízení, tedy na problematiku důkazního břemena a břemena tvrzení, procesního postupu soudu při dokazování, důkazní prostředky a proces hodnocení provedených důkazů. V třetí části se výklad soustředí na dokazování v odvolacím řízení a na podmínky přípustnosti dovolání s ohledem na vady provedeného dokazování, které mohly mít za následek nesprávné rozhodnutí ve věci. Poslední část se rovněž zaměří na podmínky obnovy řízení.

Názory, připomínky a sdělení studentů:

Vaše hodnocení přínosu pro právní praxi:

Zatím hlasovalo: 69 čtenářů, průměrná známka je: 2.99
Oznámkujte:
Místo pro váš názor:
  
  jméno:      e-mail:

Zatím zde nejsou žádné názory.