Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Reakce

    Zobrazení všech reakcí.
Celý výpis reakcí pod článkem:
"Přestupy" z bakalářského do magisterského studia
  
  jméno:      e-mail:
Názor ze dne 23.5.2011 10:38  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

státnicovač: použití toho ranního losování mi právě přijde velmi nešťastné. Nutí mne být nastoupen ráno u losování a čekat; když to nevyjde pak mám před sebou velmi stresující a úmorný den. Pokud vím dopředu kdy půjdu, je to výrazný rozdíl; pro mne třeba je důležité jestli se vyspím do 5:00 nebo do 10:00 k tomu, jaký výkon budu schopen podat a to tak, že mnohdy tvoří rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem.

Názor ze dne 22.5.2011 23:46  Autor příspěvku:  státnicovač      

Antonín Thurnwald: Však ale o to čekání mi jde, souhlasím s Vámi, že celodenní čekání s nervovým vypětím odpovídajícím dnu státnic má na výkonech studentů větší vliv, než by se mohlo zdát. Učíte se déle než měsíc a během pár hodin nevíte nic... A nemyslím si, že Vámi zmiňovaná "známost dopředu" na věci něco mění. Když vím dopředu, že půjdu na řadu v pět odpoledne, tak mi to nervování uběhne rychleji? Holý fakt je, že brzký čas zkoušky je výhodnější, než celodenní čekání...a nejde o samotné čekání, ale o jeho následky, pokud není člověk flegmatik narozený ve Finsku. A stejně jako je ve čtyři hodiny odpoledne (zejména psychicky) zničený student, je unavená i zkušební komise, ve které jsou taky jen lidé a není pochyb o tom, že je pro studenty výhodnější zkoušející plný sil než unavený. Konečně i vědeckým pokusem tuším v Kanadě bylo prokázáno, že soudce vyhoví nejvyššímu počtu žádostí o podmínečně propuštění z výkonu trestu ráno a během dne "úspěšnost" žádostí klesá...s malým a chvilkovým zlepšením v době po obědě :) Je mi jasné, že to nelze udělat tak, aby nečekal nikdo, vždy bude mít někdo výhodu a druhý nevýhodu. Mám však za to, že by o pořadí nemělo rozhodovat jméno studenta, ale spravedlivé losování tak, jak tomu bylo u minulých státnic v zimě. A není potřeba ani žádné extra losování, lze využít buď to, které proběhlo pro rozlosování datumu státnic (toto použito v zimě) nebo ranního losování jednotlivých komisí, kde by se na kartičku s označením komise jen připsalo číslo pořadí ve kterém budou studenti zkoušeni.

Názor ze dne 22.5.2011 14:09  Autor příspěvku:        

Ajaj, takže projev na plénu AS FPR ZCU "podleha ochrane podle autorskeho prava"? Projev v parlamentu taky? Možná ten pán jen nedovede rozlišit divadelní hru a politický proces. Ale možná je to i pravda. Pokud se snad on sám cítí jako něčí pimprle, byl by to ne politický proces akademické samosprávy, ale loutkové divadlo a podléhalo by to ochraně autorského práva. Je jen otázka, kterému loutkáři by autorské právo za tu podívanou svědčilo.

Názor ze dne 22.5.2011 12:50  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

Jan Malast: Vaším výkladem si nejsem jist; odstavec 2 zmíněného článku presumuje situaci, kdy se student nedostaví, čímž dává najevo, že se s ní počítá jako se standardní. Nicméně, i kdyby byl Váš výklad správný, dotyčný článek pozdní příchod naštěstí nijak nesankcionuje :-) Co se týče možného zmeškání, to je samozřejmě riziko každého a s tím se musí počítat. Nicméně dal jsem opakovaně na katedru vědět že přijdu a komise se mnou mohla tedy počítat. I tak jsem přišel o více než tri hodiny dřív. Co se týče údajné "nepříjemnosti": je to mnohem více než nepříjemnost. Na zimních státnicích jsem vstával v 5:00 abych se dostal včas na losování v 9:00. V cca 12:00 jsem byl zralý na kolaps a kdybych v tu chvíli nešel už dovnitř, asi bych zkoušku už nikdy nemohl udělat. A to kolegové seděli na chodbě a čekali ještě v 17:30!!! Jestli se Vám tohle zdá snesitelné, tak bohužel, nikoli pro mne. Nejde o to jak často na státnice chodím, jde o to aby bylo vůbec fyzicky možné je absolvovat... Jsem typ "sova" a ráno jsem většinou nepoužitelný a úplně nejhorší je když mám někde být ráno a pak celý den čekat. Na státnicích v 2. ročníku se také čekalo několik hodin, ale byly ranní a odpolední bloky, takže to nebylo tak hrozné. Státnicovač: Ano, ideální by bylo losování známé dopředu. Ale stále mám názor, že podstatná část je to "známé dopředu". Podotýkám, že jako student "od T" jsem podle pořadí obvykle vzadu (ve 2. ročníku ale byly celé bloky v abecedním pořádku, takže záleželo na to jak se to zrovna rozsekne). Takže, rozumím oč Vám jde, ale osobně v tom nespatřuji težiště problému.

Názor ze dne 21.5.2011 19:14  Autor příspěvku:  státnicovač      

nemo: Vůbec jste nepochopil o co jde... Píšu někde o tom, že nesouhlasím s tím, aby o mém osudu rozhodovaly skutečnosti, které nemohu ovlivnit? Copak losování pořadí ovlivnit mohu? :-o Systém spravedlivý pro všechny zavést lze a v průběhu "veřejných státnic" se také uplatňoval. Dle Vaší logiky by bylo správné, kdyby např. studovat VŠ mohli pouze lidé s tmavou barvou pleti (viz příklad níže)...to je přece také okolnost, kterou nemůže nikdo ovlivnit, takže je dle Vás vše v pořádku...

Názor ze dne 21.5.2011 10:24  Autor příspěvku:  nemo      

To statnicovac: Myslim, ze faktor náhody je zachován i u poradi dle abecedy- viz rozrazeni k ruznym komisim. Navíc tak to v zivote chodi, ze hraji ve Vas prospech nekdy i okolnosti, které nemůžete ovlivnit. Jindy Vas to zase znevyhodni. Třeba jste měl cele studium naopak hodnejsi / vstřícnější pedagogy na semináře... Zkratka systém vyhovující všem nelze zavést, vždy se bude někdo cítit znevyhodnen...

Názor ze dne 20.5.2011 19:56  Autor příspěvku:  státnicovač      

to Antonín Thurnwald: Nechci se zde s Vámi chytat za slovíčka, ale zřejmě se shodneme na tom, že např. rozhodnutí, dle kterého mohou studovat na VŠ pouze lidé tmavé barvy pleti, příliš spravedlivé není a rovné také ne. Pořadí dle jmen je stejný případ. Shodneme se na tom, že ideální by bylo losované pořadí známé delší dobu předem, nicméně na ranní zahájení státnic se člověk musí dostavit tak jako tak....i když dle Vás nikoliv. Mně však ale nejde o to, že studenti musí čekat (to prostě ani udělat jinak nejde), ale o to, že o tom, koho se čekání týká, rozhoduje pořadí v abecedě. Jak jsem již psal níže, student od písmena R má celých pět let náročnější podmínky, než student od písmena D, což je stejný případ jako kdyby o pořadí rozhodovala např. barva pleti jak jsem psal výše.

Názor ze dne 20.5.2011 19:34  Autor příspěvku:        

http://www.sedmicka.cz/plzen/clanek?id=254001

Názor ze dne 20.5.2011 17:58  Autor příspěvku:  Jan Malast      

Antonín Thurnwald: Jen drobná glosa "z druhé strany" - i když chápu nepříjemnost čekání, je Váš "operativní" příchod ke státnicím v rozporu s čl. VI odst. 1 Vyhlášky děkana č. 17 D 2009/2010, o státních zkouškách v magisterském studijním programu. Vyhláška sice pro takové případy zná náhradní řešení (čl. VI odst. 2), to však daný postup nelegitimizuje, pouze na něj in eventum reaguje. Navíc, pokud by zkoušení z jakéhokoliv důvodu bylo ukončeno dříve, než jak si student "operativně" naplánoval, nemohl by se divit, že by už komisi v budově nemusel najít a že by jej nikdo nevyzkoušel, přičemž neměl-li by závažný důvod své absence (a nechuť čekat by uznal jen málokterý předseda komise), propadl by mu termín. I zkoušejícím se hodí vědět, kolik lidí ten den přišlo a kteří to vůbec jsou, aby se podle toho mimo jiné připravily protokoly a rozvrhlo se zkoušení. Zdůrazňuju, chápu nepříjemnost čekání, ale na druhou stranu zas tak často na státnice nechodíte, aby se to párkrát nedalo vydržet, ne? :)

Názor ze dne 20.5.2011 11:03  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

státnicovač: rovné podmínky jsou obojí :-) Podstatné je jen jestli jsou dostatečně známé dopředu. A mně losování pořád přijde nevýhodné, protože při losování musím být na místě připraven, co když budu nalosován na ráno. A pokud nebudu, pak bude celý den čekat, přesně jak píšete že je špatně. Při nástupu púodle jmen vím (podle ostatních) kdy zhruba na mne přijde řada, na losování být nemusím a mohu si přijít operativně na svou dobu. Prostě je to předvídatelnější a dobu čekání to naopak omezí.

Názor ze dne 20.5.2011 10:18  Autor příspěvku:  státnicovač      

to Antonín Thurnwald: Nezajistí, že půjdete ráno, ale zajistí, že budou mít všichni rovné podmínky v tom smyslu, že o pořadí rozhodne štěstí/smůla. Pokud se chodí podle abecedy, tak jedni jedinci mají celých pět let výhodou a jiní jsou naopak celou dobu studia v nevýhodě. Nehledě na to, že i pořadí losem se dalo změnit, pokud člověk potřeboval jít jindy a předseda komise souhlasil.

Názor ze dne 20.5.2011 12:07  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

to státnicovač: ale rozlosování vám nezajistí, že půjdete ráno... má pouze ten efekt, že nevíte kdy půjdete dokud neproběhne losování. Podle jmena spoň víte kdy zhruba půjdete.

Názor ze dne 19.5.2011 21:21  Autor příspěvku:  státnicovač      

Mně osobně (stejně jako naprosté většině studentů) vyhovuje jít mezi prvními, než se celý den stresovat, zažívat nervy a jít na státnice v době, kdy už člověk skoro ani neví jak se jmenuje, je unaven....a předstoupí před stejně unavenou komisi :/ Nicméně nepopírám, že jsou i tací, kterým vyhovuje jít pozdě odpoledne. Nicméně ať tak či onak, domnívám se, že je spravedlivější o pořadí rozhodnout náhodou jako v případě zimních státnic, než určit pořadí podle jména...

Názor ze dne 19.5.2011 15:58  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

ad Jan Malast: to jsem nevěděl, kdosi mi řekl že se zvlášť losuje pořadí - nicméně praktický efekt je stejný.

Názor ze dne 19.5.2011 11:58  Autor příspěvku:  Jan Malast      

Jen pro upřesnění - u zimních státnic (správko, trest) zvláštní losování pořadí nebylo, studenti byli řazeni jednoduše podle toho, jak byli počítačem rozlosováni na jednotlivé dny. Bylo ale domluveno, že předseda komise má právo (zejm. na odůvodněnou žádost studentů) ad hoc určit pořadí jinak.

Názor ze dne 19.5.2011 11:13  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

V zimě bylo zvláštní losování pořadí, takže jsem musel být ráno nastoupený co kdyby mě vylosovali na ráno (naše komise nakonec pořadí nedodržovala a nechala nás chodit dle vlastního uvážení). Pokud vím že je to podle abecedy, mohu přijít později, když jsem na konci abecedy. Mně osobně to přijde výhodnější...

Názor ze dne 19.5.2011 10:48  Autor příspěvku:        

To státnicovač: Poděkuj vedení:-).

Názor ze dne 18.5.2011 21:18  Autor příspěvku:  státnicovač      

Super, ať žije spravedlnost....?// V zimě to šlo a nyní ne :/

Názor ze dne 18.5.2011 16:27  Autor příspěvku:  Antonín Thurnwald      

16.5. se chodilo podle abecedy, což sdělila předem pí. Průchová z KCP. Uvědomil jsem ji že přijdu později, což je možné - vylosování provede předseda 1. komise. Je to samozřejmě na riziko každého (nedostaví se když má), ale zavolal jsem si na katedru a pí. Průchová mi sdělila počet lidí na zkoušce a mé pořadí, z čehož jsem vydedukoval nejnižší možný čas, kdy mohu přijít na řadu, takže jsem nakonec přišel jen o tři hodiny dříve :-)

Názor ze dne 18.5.2011 12:50  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To státnicovač: Nevím, stanovení pořadí studentů je záležitostí rozhodnutí vedení fakulty.

Názor ze dne 17.5.2011 21:55  Autor příspěvku:  státnicovač      

Rád bych se zeptal pana doktora Bezoušky (pokud sem ještě občas zavítá) zda se pořadí zkoušení daného dne aktuálních soukromoprávních státnic určuje stejně jako v zimě spravedlivě losem, nebo se chodí nespravedlivě podle abecedy a lidé s příjmením začínajícím na jedno z posledních jmen abecedy jsou tak ve značné nespravedlivé nevýhodě :/ Děkuju

Názor ze dne 17.5.2011 17:38  Autor příspěvku:        

http://www.peuni.cz/pravnicka-fakulta-praha-brno-ostrava?gclid=CPDBmNio76gCFVOMzAod_Ve2Dw

Názor ze dne 17.5.2011 16:04  Autor příspěvku:        

15.42: A jinak doma všichni duševně v pořádku?

Názor ze dne 17.5.2011 15:42  Autor příspěvku:        

Učitelská část AS by byla k smíchu kdyby tam seděl Bezouška s Eliášem. Kritizujete Kunze, ale pominuli jste to, že např. Bezouška podělal co mohl a budeme se z toho ještě dlouho lízat.To že fakulta má nyní takové jméno je věcí právě Bezoušky a spol. Pomlouval v tisku kohokoliv a cokoliv, protože není vůbec chytrý tak si myslel když bude donášet novinářům, tak že bude hvězda.Hvězda byl, ale dneska se mu směje celá odborná veřejnost. Všechny žaloby na zrušení pracovního poměru jsme prohráli, vyšetřovací komise byla zmanipulovaná a podvádělo se tam, což už se dneska říká veřejně, Bezouška podepisuje smlouvy aniž by měl jakékoliv pověření,teď se řeší na rektorátu z čeho se to zaplatí, za chvíli vylezou další smlouvy a vy tu chcete kritizova Kunze? Doporučoval bych Bezouškovi, aby si hledal místo v těžkým průmyslu, ve školství se už nechytne.

Názor ze dne 17.5.2011 14:13  Autor příspěvku:  Pozorovatel      

K projevům JUDr. Kunze se snad ani vyjadřovat nebudu, to je opravdu k pláči, když tato osoba vyučuje na vysoké škole a řekne takovou blbovinu, to snad není ani možné. Učitelská část senátu je akorát tak pro smích, protože víc se znemožnit při prvním zasedání vážně nešlo, ještě škoda, že někdo nevystoupil s porušováním § 11 OZ, to by tomu dal již korunu. Učitelská část by si měla zatleskat, lec který divadelní sbor by záviděl.

Názor ze dne 17.5.2011 9:46  Autor příspěvku:  Tupac      

Tak jsem si poslechl zaznam casti zasedani senatu a chtelo se mi brecet. Mam zato, ze vsichni ucitelsti senatori, snad s vyjimkou Prunnera, by meli vratit diplom, kdyz byli schopni a ochotni prizvukovat brilantnimu vykladu advokata Kunze, ktery tvrdil, ze projev na planu AS FPR ZCU podleha ochrane podle autorskeho prava. Zvlaste to desi, kdyz tam sedi pomerne dost advokatu, kteri si o sobe mysli, ze jsou vazne dobri.

Názor ze dne 17.5.2011 9:43  Autor příspěvku:  student      

Pokud JM odejde, tak KSP upadne, otázkou je, zda je to dobře či ne?

Názor ze dne 16.5.2011 22:54  Autor příspěvku:        

http://dione.zcu.cz/content/fpr-transparentnost-ano-ale-tajne

Názor ze dne 16.5.2011 22:39  Autor příspěvku:  Jan Malast      

Vojta: Zklamání by mělo přijít až tehdy, kdy se budu slovně hlásit k reformám, ale mé skutky tomu nebudou odpovídat. Až k tomu dojde, budu ze sebe zklamaný v prvé řadě já sám. Na tom, že se stále ještě snažím s fakultou něco udělat, nic morálně závadného nevidím. Nedělám ani neříkám nic jiného, než v uplynulých měsících. Fakt Vám připadám málo kritický? To jsem o sobě už nejmíň dva roky neslyšel :)

Názor ze dne 16.5.2011 19:16  Autor příspěvku:  j      

No... ja spis Ruzickovi fandim aby, pokud neuspeji u statnic nyni, me mel v zari kdo zkouset. Ac jsem jako student navrhoval na dekana Eliase, tak predstava vyhazovu od nej bez moznosti druheho pokusu me aktualne desi.

Názor ze dne 16.5.2011 11:12  Autor příspěvku:        

Vojto, vynásob si ten tvůj počet pěti...

Názor ze dne 15.5.2011 22:34  Autor příspěvku:  Vojta      

odchází jich jen do 6 frajerů... podívejte se na JUDr. Malasta. Nejdříve byl také kritický, ale asi nic jiného neumí než učit na FPRdeli a není tak honosná persona jako Eliáš, aby ukázal, že má na víc, podal také výpověď a nechal jim to tady sežrat, ať se ukážou. Pro mne je Malast velké zklamání:( Bohužel, zjišťuji, že lepší je chlastat jako zbytek národa...

Názor ze dne 15.5.2011 20:52  Autor příspěvku:        

a přes třicet jich odchází...

Názor ze dne 15.5.2011 20:27  Autor příspěvku:        

Tak snad to nejsou tři profesoři, kteří na žádné fakultě dříve nikdy nepůsobili :)

Názor ze dne 14.5.2011 14:03  Autor příspěvku:        

Zatím má děkan příslib od tří profesorů, kteří na fakultě dříve nepůsobili...

Názor ze dne 13.5.2011 17:24  Autor příspěvku:  :-)      

"Jsme jednoznačně reformní, žádný regres starých pořádků nenastává," uvedl Pezl. A senátoři Kunz, Prunner, Outlá, Stočesová, Lego, Louda a Wolfová uznale pokývali hlavou.

Názor ze dne 13.5.2011 17:20  Autor příspěvku:  :-)      

"Spory, které tady probíhaly, byly personální, například o koncepci fakulty," dodal senátor Richard Pokorný.

Názor ze dne 6.5.2011 14:48  Autor příspěvku:        

Opravdu inteligentní příspěvky na úrovni, psané se znalostí věcí a vysokou ekonomickou erudicí.

Názor ze dne 6.5.2011 9:07  Autor příspěvku:        

19:36 - bezpaternost, projevil napr. ve vztahu k soustave st. zastupitelstvi a to, ze je krisa napr. ted s tema odmenama - pro srovnani primerne osobni ohodnoceni plus odmeny v ramci resortu justice jsou 8% - to dela priblizne 1000 korun (soudci a st. zastupci je brat nemohou). Takze mila slecna ukradla odmeny priblizne 100 lidem, kterim jejich vedouci a predsedove na konci roku vysvetlovali, jak je doba zla a jak je treba snizovat platy a propoustet...to by clovek blil....

Názor ze dne 6.5.2011 8:57  Autor příspěvku:        

8:51: btw. JUDr. Pospíšil byl řádným děkanem, ale to jen tak na okraj

Názor ze dne 6.5.2011 8:51  Autor příspěvku:        

ano, kindlovci stojí za vším..i za tím kolik dával pospíšil sekretářce, že se vypsalo výběrové řízení na nové docenty a profesory, nezapomeňme že kindlovci ovlivnili výsledky voleb, můžou za vládní krizi a vůbec tak celej vesmír se točí kolem doc kindla a jeho kindlovců...ale že pospíšil po tom co přišel o křeslo ministra v topolánkově vládě, tak se sem uklidil jako statutární proděkan na fakultu a pak když dostal znova funkci ve vládě nečasově, tak zas rychle frnknul, to už nikdo nevidí...

Názor ze dne 5.5.2011 21:29  Autor příspěvku:        

19:36: nic, ale jako rádoby další mediální senzace to českýmu stádovýmu člověku stačí :-) nepochybně jde jen o další pokus prokindlovců a postkindlovců odvrátit pozornost od sebe..

Názor ze dne 5.5.2011 19:36  Autor příspěvku:  S      

Myslím, že by všichni, co tu píši poslední příspěvky, měli jít na kurz logiky. Co má společného údajná bezpáteřnost JUDr. Jiřího Pospíšila s odměnami pro vedoucí jeho sekretariátu?

Názor ze dne 5.5.2011 19:11  Autor příspěvku:        

Ale to jsou mi noviny, najednou všichni víme, že "Pospíšil je bezpáteřní krysa", ale když tu na fakultě byl tak by mu někteří vlezli ani nechci psát kam. To se všude vynášel a když něco řekl tak se to pomálu psalo na nástěnky jako za totáče. A vida najednou víme že je krysa bezpáteřní. Třeba takhle to bude jednou is Bezouškou a ostatními.

Názor ze dne 5.5.2011 15:51  Autor příspěvku:        

Mě to také nešokuje, ale akorát jsem nevěděl, že tatáž asistentka, dělala Pospíšilovi když byl na fakultě sekretářku. Kolik asi dostávala na fakultě a jaká práce za ní byla vidět?

Názor ze dne 4.5.2011 15:08  Autor příspěvku:        

No to, ze Pospisil je bezpaterni krysa tu asi vime vsichni celkem dlouho, takze tahle informace me nijak nesokuje...

Názor ze dne 4.5.2011 14:52  Autor příspěvku:        

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pospisil-vyplacel-sve-asistentce-statisicove-odmeny_200823.html

Názor ze dne 4.5.2011 13:18  Autor příspěvku:        

Mám takovej dotaz trošku OT (jediná spojitost je jméno dnešního oslavence a zároveň vašeho milého děkana) - když bych chtěl zapsat familiární označení Kvěťo - ale s tím, že to "ě" je dlouhé, tak jak se to skutečně vyslovuje - co s tím?

Názor ze dne 4.5.2011 12:59  Autor příspěvku:        

Mladí docenti budou nadšeně vítáni, mladí profesoři práva v ČR nejsou, ale důchodci, které už v Praze nechtějí, ať si užijí spokojeného důchodu.

Názor ze dne 4.5.2011 8:40  Autor příspěvku:        

Všechno nejlepší k svátku Květíku :) A moc to neprežeň s oslavou ;)

Názor ze dne 3.5.2011 23:52  Autor příspěvku:        

Mladý profesor je dejme tomu pod padesát. V ČR takový žádný není.

Názor ze dne 3.5.2011 23:00  Autor příspěvku:        

A ke všemu je zítra Květoslava!

Názor ze dne 3.5.2011 22:02  Autor příspěvku:        

19.17: Možná tak ve slovenštině nebo s policejní dikcí, že? Řiď, ať jedeš lip. Myslim řiď jako řiď, ne řiť jako řiť, do frasa :)

Názor ze dne 3.5.2011 19:17  Autor příspěvku:        

Nebojte se i mladých docentů a profesorů bude dost.

Názor ze dne 3.5.2011 16:17  Autor příspěvku:  R.      

mohl by sem nekdo (vyjma primitivu, co maji stale nevhodne poznamky ke vsemu) informovany napsat, kdo tedy z fakulty odchazi na 100%? kdo podal vypoved? protoze podle vyhlaseneho vyberoveho rizeni se mi zda, ze snad odchazi vsichni. :) a jeste by me zajimalo, zda probiha kontrola studia a popr. i ukoncovani studia v unoru po zimnim zk.obdobi? nebo jen na konci akademickeho roku? skoly to maji ruzne. zajimalo by me, kolik lidi ted v unoru skoncilo, jestli vubec nejaci. protoze pokud vim, tak osoby, ktere mely mene jak 80 kreditu za posledni 4 semestry, prerusily studium zrovna na prechodny rok 09/10 a v zari 2010 opet nastoupili, nikdo jim studium neukoncil!! a studovali s mene nez 80 kredity v zimnim semestru co ted byl. a takovych bylo. jen by me zajimalo, zda i tihle chytraci maji na dodelani veci cely rok nebo pokud to nestihli, tak jsou uz pryc. zda se mi take divne, ze se po preruseni kredity v zari nekontrolovali?! jak to? na jinych vs se to kontroluje a kdyz kredity nejsou, tak studenta zpet ke studiu nezapisi. pane Bezousko?

Názor ze dne 3.5.2011 11:30  Autor příspěvku:        

Gratuluji pražské fakultě, že se zbaví svých geronto-profesorů, kteří už dávno měli být v důchodu.

Názor ze dne 2.5.2011 23:25  Autor příspěvku:  Výběrová řízení      

Pan děkan vypsal výběrová řízení (viz stránky fakulty). Tipuju, že na trest by mohla přijít prof. Císařová (79 let), na rodinu doc. Radvanová (82 let), na pracko prof. Tröster (72 let) nebo prof. Kalenská (věk raději neuvádět), na občana prof. Švestka (81 let), na životní prostředí doc. Drobnik (74 let). A pan děkan si bude připadat jako mladík :-)

Názor ze dne 2.5.2011 20:35  Autor příspěvku:        

20:03: jistě k tomu máš všechny potřebné informace

Názor ze dne 2.5.2011 20:03  Autor příspěvku:        

díky za radu, ale nepotrebuju, umim si udelat nazor v 27 letech sám

Názor ze dne 2.5.2011 18:23  Autor příspěvku:        

17:51: otevři oči do reality a nelži si do kapsy

Názor ze dne 2.5.2011 17:51  Autor příspěvku:        

15:21 má pravdu, týka se to jen eliášovců..furt hudry hudry a pak hovno hovno slavnej soude..taky sem dodnes tu medialni kampan ze prava jsou zas v krizi nepochopil...15-20 výpovědí, lae zatim to sou jen 4 atd.

Názor ze dne 2.5.2011 16:31  Autor příspěvku:        

15:21: otevři oči do reality a nelži si do kapsy

Názor ze dne 2.5.2011 15:21  Autor příspěvku:        

Máte pravdu Peťane, ale to se týká jenom Eliášovců. Kindl když řekl, že odejde tak odešel. Eliášovci pořád říkají že odejdou a nic. Čekají že je bude někdo přemlouvat a když to nikdo nedělá, tak vystupují v tisku a tvrdí, že to bez nich nepůjde a zase čekají, že je někdo bude přemlouvat a pořád nikdo. A teď už dostali opravdový strach, protože když odejdou nemí kam jít. Nikdo je totiž nechce.

Názor ze dne 2.5.2011 10:44  Autor příspěvku:  Petr      

Koukam, ze tragikomedie se posunula do faze vseobecne flustrace a hybernace a debata zde ponekud zachazi na ubyte - skoda - bavilo me cist si zde znepratelene postekavani zhrzenych priznivcu Eliase a spol na jedne strane a momentalne na koni se citicich Kindlovcu na strane druhe. Vzdycky mi pak den tak nejak lepe ubihal ;) Nejzabavnejsi bylo, jak na sebe vzajemne hazeli spinu a osobe prohlasovali, ze oni jsou ti lepsi, i kdyz nikomu ocividne neslo nikdy o nic jineho nez o to byt u vesla a moci pak skripnout ty na druhe strane...

Názor ze dne 1.5.2011 10:08  Autor příspěvku:        

Zasedání AS bylo jako farma zvířat a většina tam vystupovala jak normalizátoři. Fakt ukázka totální neschopnosti bylo řešení, jestli jsou rozpočtová pravidla vnitřním předpisem... Tragédie.

Názor ze dne 1.5.2011 9:57  Autor příspěvku:        

No s trochu rigidnějším výkladem pohanských tradic by to teď už měla mít za sebou, ne? :)

Názor ze dne 1.5.2011 7:57  Autor příspěvku:        

je někde záznam ze senátu?

Názor ze dne 30.4.2011 19:54  Autor příspěvku:        

Dnes jsem viděl Jermanovou jak si nese pořádný koště, doufám, že odletí někam hodně daleko...

Názor ze dne 29.4.2011 21:14  Autor příspěvku:        

zasedání AS, smutný, jak to takhle vedou

Názor ze dne 29.4.2011 15:10  Autor příspěvku:        

Ne moc dobře, ale škoda mluvit.

Názor ze dne 29.4.2011 14:24  Autor příspěvku:        

a nebo strasne, nemam slov...

Názor ze dne 29.4.2011 10:52  Autor příspěvku:        

Asi dobre, bez pripominek :)

Názor ze dne 28.4.2011 21:24  Autor příspěvku:        

?

Názor ze dne 27.4.2011 21:06  Autor příspěvku:  M      

Jak dnes probihalo zasedani?

Názor ze dne 27.4.2011 20:55  Autor příspěvku:        

Senát? Vedení? Jak tragikomické...

Názor ze dne 26.4.2011 10:23  Autor příspěvku:        

Proč není na stránkách fakulty pozvánka na senát?

Názor ze dne 25.4.2011 13:11  Autor příspěvku:  student      

Ve středu bude zasedání akad. senátu. Chtěl bych požádat, jestli by mohl někdo šikovný (např. kolega Hnetila) zařídit přímý přenos nebo záznam pro ty, kdo třeba nestihnou dorazit. Díky.

Názor ze dne 25.4.2011 12:42  Autor příspěvku:        

Znát je jedna věc. Druhá, jestli je ten člověk volnej. Třetí, jestli bude chtít spojit jméno s plzeňskou právnickou fakultou. Čtvrtá, jestli je ve svým oboru aktivní (může být i starší, ale musí publikovat, grantovat, konferovat,...).

Názor ze dne 25.4.2011 12:37  Autor příspěvku:        

já bych měl takovou otázku...myslíte že děkan, profesor mezinárodního práva, kandidát věd, člověk co je mu přes 60, tedy žádnej mladej cucák, nemá někde v záloze někoho?? pokud to nebyl člověk všeobecně neoblíbený, což teda vůbec netušim, tak se za celej život musel potkat se spousty lidma co se věnujou právu na různý úrovni...a já osobně, pokud by mi někdo hrozil výpovědí, tak bych se pomalu v klidu, třeba i tajně, začal poohlížet po náhradě...

Názor ze dne 25.4.2011 12:26  Autor příspěvku:        

Fakt si myslíš, že rektor a vedoucí katedry soukromoprávních disciplín tam nic negarantuje? Naivko. Státnice může zkoušet každý, kdo má profesuru, docenturu nebo je schválenej vědeckou radou fakulty.

Názor ze dne 25.4.2011 11:17  Autor příspěvku:        

To pěkně kecáš, protože jsem se koukal na stránky policejní akademie a pan Plecitý tu negarantuje nic a na právnické fakultě UK kde také působí rovněž nic negarantuje. Takže může klidně garantovat předměty u nás a rovněž může zkoušet na státnicích.

Názor ze dne 25.4.2011 8:30  Autor příspěvku:        

to 19,55

Názor ze dne 24.4.2011 19:55  Autor příspěvku:        

Prof. Plecitý už u nás působí, ale může maximálně vypomoct s pár přednáškama, protože garantuje předměty na Policejní akademii a je tam rektorem. Takže ten nám moc nepomůže.

Názor ze dne 24.4.2011 19:46  Autor příspěvku:        

to 13,31- jestli myslíte pana prof.Plecitýho, který učí na Policejní akademii a má profesora z Bratislavy tak ten špatný není a snaží se pomoc a je i v komisi na riga. A není mu 65 ale 57.

Názor ze dne 24.4.2011 18:49  Autor příspěvku:        

lol

Názor ze dne 24.4.2011 13:37  Autor příspěvku:  j      

nemo: Zadny plan b) dekan nema!!! I Vam hezke svatky.

Názor ze dne 24.4.2011 13:31  Autor příspěvku:        

nemo: Pokud je plánem b přetažení profesorů a docentů, kteří do ČR přišli ze Slovenska garantovat soukromé VŠ a v průměru jim je 65 a víc, nebo lidí, kteří dělají "vědu" na policejní akademii, tak to sice fakultě může zajistit přežití, ale další rozvoj jen těžko. Budem rádi, když budem hrát okresní přebor právnického vzdělávání - "I kjaji vědí, že jsme dobjí, viď Jůžo?!"

Názor ze dne 24.4.2011 13:09  Autor příspěvku:        

Myslím, že důvody odchodu několika vyučujících zde byly již několikrát probrány. Nejsou to výsledky voleb jako takové. To je jenom značné zjednodušení. Pochopil jsem to tak, že tito lidé mají výhrady jak z hlediska morálního, tak z hlediska odborného vůči činnosti a nečinnosti nového vedení. Volby do senátu jenom potvrdily, že lze těžko očekávat nějakou změnu. Podstatná část akademické obce jim tím řekla zcela jasně odejděte. Vedení fakulty se o to snaží od svého zvolení. Odchází lidé, jejichž představy o fungování fakulty se rozchází s těmi, které teď převážily. Těžko by by doc. Hůrka nebo prof. Válková mohli být ovlivňováni z boje o moc. Hulmák či Hejda a další toho také příliš nenavládli. Tyto zkratky jsou zavádějící. Už se například zapomíná, že někdo tu zrušil rozhodnutí pouze několika vyvoleným, přitom do dneška vedení nebylo schopno ani říci, komu vlastně.

Názor ze dne 24.4.2011 13:00  Autor příspěvku:  nemo      

to j: ja jsem nereagoval na Vas prispevek, ale na par veci Vam odpovim. Myslim, ze dekan neni sebevrah a ma skutecne plan b. Bohuzel tyhle veci maji svuj prubeh a musi se vypsat vyberove rizeni... K druhe casti, rozpocet stoji na pedagogicke cinnosti, coz Bezouska a spol dobre vi, jen s tim RIvem sikovne matou lidi, financni prinos publikaci neni ani zdaleka rozhodujici. Prirozene je to dulezite pro reakreditaci za rok, ale neni to jedine kriterium. A posledni poznamka, drahe j, netykejte mi, husy jsme spolu nepasli :) Budoucnost ukaze, ale nevidel bych to cerne jako Vy. Hezke svatky!

Názor ze dne 24.4.2011 12:43  Autor příspěvku:  j      

Nemo nereagujes na to co bylo napsano. Uprimne me nezajimaji subjektivni motivace Bezousky a Havla. Me zajima skutecnost, ze skola jde do kopru. Nemo, muzes mi vysvetlit jaky je plan a rozptylit me pochybnosti? Jako konstatovani, ze to skola prezije je skvele, me by ale spise zajimaly skutecnosti, ktere Te k to mu zaveru dovedly? Mate x prof. a doc. nachystane za bukem? Ti co nedelali nic zacnou publikovat a delat granty? Kde se seberou prachy, protoze dojde k vypadku prijmu? Na tyhle otazky vitezove asi neodpovi. Ono to nejak bude...co? Hlavne na sebe budeme hodni a ti zli at tahnou. Az me tahle uroven nemysleni desi.

Názor ze dne 24.4.2011 12:03  Autor příspěvku:  nemo      

Ale prdlajz o fakultu, Bezouskovi a Havlovi jde o moc, Eliase trochu vyuzili, jak se jim zastitujou. Ted odejdou a skola to prezije. My se musime hlavne ucit a byt v praxi pouzitelni :) Zadne drama!

Názor ze dne 24.4.2011 11:59  Autor příspěvku:  j      

Me desi jedna vec, stale jsem chtel verit, ze to ze strany vitezu neni jenom nepromysleny truc. Kdyz Ruza prohlasil, ze nikdo neni nenahraditelny, pochyboval jsem, ale doufal, ze ma nejaky plan b). Proste se mi nechtelo verit, ze si 2/3 ucitelu nasi skoly neuvedomuji, ze bez docentu a profesoru, publikovani a grantu to nejde. Rikal jsem si, ze Ruza pritahne nekoho z Prahy. Slysel jsem, jak se skola obrodi. Jenomze je cim dale jasnejsi, ze to cele priblbly, nepromysleny truc byl a diky blbosti, lenosti a urazene jesitnosti vetsiny nasich ucitelu je ohrozena samotna existence skoly. Za techto okolnosti si skola zaslouzi velkou personalni cistku. Vetsinu bych normalne vyhazel a skola by se mela zacit budovat s novymi lidmi. Za soucasneho personalniho slozeni je nezreformovatelna a speje k zaniku. Byt rektorkou, tak udelam co nejradikalnejsi rez, protoze jestli necha dojit prave probihajici scenar do konce, tak fakultu muze rovnou odepsat. Pokud Eliasovci odejdou, tak uz nebude cesty zpatky.

Názor ze dne 24.4.2011 10:59  Autor příspěvku:        

Několik lidí = několik desítek.

Názor ze dne 24.4.2011 10:40  Autor příspěvku:        

8:51: Než začneš rozumovat, přečti si poslední rozhovor s Eliášem... pomlouvá fakultu? Jsi směšný.

Názor ze dne 24.4.2011 10:37  Autor příspěvku:        

"Několik lidí se rozhodlo, že odejde protože nebyli zvoleni do senátu." Důvody odchodu byly avizovány dávno před volbami. Volby byly jen poslední možností si ověřit, jestli většina akademické obce opravdu chce zachovat staré poměry. Ale v jednom máte pravdu, tato diskuze už nemá smysl. Zůstane tu škola, která nemá skoro nikoho před habilitací, která pro několik oborů nebude mít garanty, ale to už je vaše věc.

Názor ze dne 24.4.2011 8:56  Autor příspěvku:        

7:07: Já myslel, že o tom kdo je "odborník" nebo "expert" rozhodují zásadně novináři.

Názor ze dne 24.4.2011 8:51  Autor příspěvku:        

Nemohu pořád pochopit smysl této diskuse. Několik lidí se rozhodlo, že odejde protože nebyli zvoleni do senátu. O tom se rozhodlo ve svobodných a demokratických volbách. Nikdo nikoho nevyhazoval jako se to dělalo před dvěma lety, ale rozhodli se odejít. Teď přesně nechápu co se má udělat. Děkan je přemlouval aby neodcházeli, ale oni si stojí na svém, a je pravdou, že po tomto všem vydírání si myslím už tu dělat opravdu nemohou. Proto po nich musí přijít jiní, jestli horši nebo lepši to bych teď neřešil, jde o to aby tady učitelé byli a mohla škola pokračovat. Jestli může učit chlapec, který absolvoval fakultu a okamžitě nastupuje jako učitel, tak bych se tak nebál. Samozřejmě, že ten který je stoupencem eliášovců, tak kdyby přišel pánbů tak mu nebude vyhovovat. Ale teď se musíme rozhodnout, jestli chceme aby škola pokračovala nebo musíme hodit ručník do ringu. Dle mého názoru třetí cesty není. Volby proběhly, Eliáš a com. nebyli zvoleni a teď zřejmě nikdo volby opakovat nebude ani to není možné a rozhodnout, že Eliáš bude v senátu mohl pouze vedoucí tajemník KSČ za totáče. Jako hloupé považuji vystupování Eliáše v tisku, kdy pomlouvá fakultu, jakoby mu nestačilo co udělali v předchozí době. Ale opravdu není třetí cesty. Musíme se rozhodnout.

Názor ze dne 24.4.2011 7:07  Autor příspěvku:        

K pobavení je sledovat, jak pomýlené představy mají studenti o odborných kvalitách učitelů. Z toho, že někdo hezky přednáší, odvozují, že je to významný akademik, jakoby to nějak spolu souviselo. Právního vědce mezinárodního významu na naší škole nemáme, tuzemský význam ve svém oboru má asi pět lidí. Jestli zrovna tito lidé odejdou, bude kredit naší školy na nule. Teze, že každý je nahraditelný, je pravdivá jenom do té míry, do jaké nebudeme brát zřetel na kvalitu.

Názor ze dne 23.4.2011 23:01  Autor příspěvku:        

jistotu nemam, ale za současný situace už vyjde na stejno jestli mít titul z plzně nebo mít maturitu...co se týče laický veřejnosti tak u ní to horší už ani mít nemůžem, skandál dva roky zpátky nás už ocejchoval dostatečně, ale odchodem kvalitních učitelů nám kredit klesne i u odborný veřejnosti a to je mnohem horší než když nějakej Franta z Horní Dolní večer u piva rozumuje jak ty plzenský práva mohl taky klidně vystudovat když to trvá dva a půl dne. A lidi co tvrdí že jedni učitelé odejdou a další přijdou jsou bud na drogág a nebo uplně blbý, dost možná oboje! Vlastně sorry, on někdo přijde určitě, ale ono prodat Messiho a koupit Vrátu Lokvence neni uplně super kšeft. Děkanovi věřim akorát to, že dál povede školu do záhuby, jak se mu to ostatně daří od prvního dne co se ujal funkce.

Názor ze dne 23.4.2011 22:15  Autor příspěvku:        

Jedinci, kteří se snažili něco pro tuto fakultu udělat. Věřit děkanovi co. Nakecal toho už plno, ale že by něco udělal. Škola v každém případě pokračuje a můžeme jen doufat, že přijdou noví lidi. Přiznávám ale, že ti staří mi budou chybět.

Názor ze dne 23.4.2011 21:34  Autor příspěvku:        

Nebojte se ničeho,jan jak se škola vyčistí přijdou jiní učitelé a škola jede dál. |Tohle jsou jenom pindy zhzených jedinců, kteří to nezvládli. Viděl jsem daleko horší problémy a nikdy se nic nestalo a vše šlo dál. Před dvěma roky vyhodili eliášovci plno docentů a profesorů, nebo odešli právě proto že převzali moc oni a chovali se arogantně. A škola neskončila. Pouze jí trochu vytunelovali, ale i to se dá dohromady, věřte děkanovi.

Názor ze dne 23.4.2011 21:15  Autor příspěvku:  Ladislav      

to 12:37 - Kde berete tu jistotu, ze nas to tam nechaji dodelat? Nicmene zacinam se obavat o nasi skolu cim dal vice.

Názor ze dne 23.4.2011 12:37  Autor příspěvku:        

doufám že tu fakultu zrušej abych šel do olomouce nebo do brna a udělal si plnohodnotnej titul

Názor ze dne 23.4.2011 10:40  Autor příspěvku:  Terminy      

V srpnu uz terminy nebudou pac nebude kdo by obchoda zkousel:-(

Názor ze dne 23.4.2011 9:25  Autor příspěvku:  Jarda      

Tak a teď z jiného soudku. Budou prosím vypsány na srpen ještě další termíny z obchodního práva? V srpnu je regulérní zkouškové a je tam jen jeden termín o 8 místech, což je tedy dost málo. Zatímco v květnu je tam termínů hafec, který jsou podle mého názoru celkem zbytečné, protože pokud se to chce člověk pořádně naučit, tak půjde koncem června nebo v srpnu. Jarda

Názor ze dne 23.4.2011 2:32  Autor příspěvku:  Věř a víra tvá tě uzdraví      

http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/dekan-veri-ze-nove-ucitele-ziska20110422.html

Názor ze dne 23.4.2011 12:15  Autor příspěvku:        

Jestli současnou situaci prof. Eliáš chápe jako normalizaci, tak jeho období byl protektorát.

Názor ze dne 22.4.2011 22:16  Autor příspěvku:        

No každopádně za to může ta druhá strana. Ale koho zajímá kdo za to může.

Názor ze dne 22.4.2011 21:25  Autor příspěvku:        

Ale to není vina pana profesora, to je za a) buď tvoje vina, že ses nezaháčkoval při studiu, b) vedení, že nedokáže dát do kupy mediální pověst fakulty a spíš jí zhoršuje, c) nebo Santy Clause.

Názor ze dne 22.4.2011 21:12  Autor příspěvku:        

To mě moc těší, že pan Profesor už má asi sedm nabídek. Já jako absolovent nebudu mít nabídku žádnou, ale to asi nikoho na týhle fakultě nesere.

Názor ze dne 22.4.2011 21:03  Autor příspěvku:        

Po Sedmičce další obskurní plátek, který je ochoten obden vydávat zhrzené články? Ale chtělo by to trochu přitlačit, v Praze se najde ještě pár advokátních kanceláří, které jsou za značně redukovaný plat ochotny přijímat absoloventy z Plzně.

Názor ze dne 22.4.2011 19:52  Autor příspěvku:        

to 18.42 - s tím souhlasím, ale v novinách psali i o Bezouškovi a to je blbost

Názor ze dne 22.4.2011 19:42  Autor příspěvku:        

18:42: A ta špičkovost se pozná podle míry arogance a nafoukanosti, nebo tam jsou ještě jiná měřítka?

Názor ze dne 22.4.2011 18:42  Autor příspěvku:        

Nevím, jestli elita, ale k úzké špičce ve svých oborech patří jistě Šámal, Hůrka, Sobek, Hulmák, Havel, Eliáš.

Názor ze dne 22.4.2011 15:26  Autor příspěvku:        

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/profesor-elias-atmosfera-na-plzenske-pravnicke-fakulte-pripomina-normalizaci

Názor ze dne 22.4.2011 14:40  Autor příspěvku:        

nechápu proč se píše elita, copa Bezouška je nějaká elita? A Pospíšil už leta na fakultě neodučil ani deset minut. Nebo Korbel je elita? Jen se podívejte zvorali na co přišli, každý soud prohráli, s Kuncem, Hanákem, se Zachariášem pokud by nešel na dohodu tak projeli taky všechno, ještě mu dali odstupné a stejně to dopadlo s Tomažičem a za chvíli to prohrajou s Teleckým. Pokud by tato elita pracovala v advokacií tak jsou za chvíli v konkursu. A ještě jsem koukal na zápis z kolegia, jak tam vystupuje Bezouška, že v případě, že školu zastupuje externí právník, že se to platí z rozpočtu fakulty. Tak že Korbela platíme my a tu jeho advokátní kancelář taky? A nepodepisoval smlouvy Bezouška, že by se to mohlo všechno dát do jednoho trestního oznámení, abychom nezdržovali.

Názor ze dne 22.4.2011 8:48  Autor příspěvku:        

to asi nebylo na pana kindla, protože to není docent, to je nadcent

Názor ze dne 22.4.2011 8:01  Autor příspěvku:        

no určitě sem docent kindl píše, tak to můžou napsat snad jen největší machinátoři:D

Názor ze dne 22.4.2011 7:04  Autor příspěvku:        

Tak už se mě zase lidi ptají, kde dostuduju až nám zavřou školu. Jestli mě tahle škola něco naučila, tak to je absolutně nevěřit tomu, co se píše v novinách.

Názor ze dne 21.4.2011 22:20  Autor příspěvku:        

ve vousech sahajících mu, pokud si dobře vzpomínam, až pod bradu, že pane docente?

Názor ze dne 21.4.2011 19:45  Autor příspěvku:        

jen ho nechte, ať si plácá játra, má komplex a potřebuje se podrbat

Názor ze dne 21.4.2011 19:40  Autor příspěvku:        

a hele, čipera trubec se probudil a opět spamuje, to si užíváme

Názor ze dne 21.4.2011 19:01  Autor příspěvku:        

skoro rektor ZČU Bezouška http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 21.4.2011 18:59  Autor příspěvku:        

sorry za Bezouškovi

Názor ze dne 21.4.2011 18:57  Autor příspěvku:        

Omluva Bezouškovy nebude, přetahování grantů jinam, dělat dodatky a skákat podle kvestora a snad se to snažit zhojit, to je naivita nebo nehoráznost. Asi nemáš moc nabídek, když se musíš nechat Bezouško zaparkovat na univerzitě ještě s dalším odborníkem a expertem, budeme se muset více zajímat o pana kvestora a jeho nátlak na paní rektorku. Trestní oznámení je připraveno, před některými činy se nedá schovat. Začneme se zajímat i o pana kvestora. Zatím si pomlaskával za emeritního rektora, ale je krize, musí se šetřit. Více tady před studentíky rozepisovat nebudu. Jen paní rektorka trochu zklamala a připouští tuto hru, ale bez nátlaku a vyhrožování nevěřím, že by to podstoupila.

Názor ze dne 21.4.2011 18:53  Autor příspěvku:        

Názor ze dne 20.4.2011 20:05 Autor příspěvku: Petr Bezouška Skoro rektor? :D A proč ne skoro prezident (btw. tužku mám vlastní)? :D Hm, kdo zná příslušnou směrnici, ví, že můj podpis nestačí k uzavření takové smlouvy, takže by podle takové smlouvy ani nemohla univerzita plnit. Nevím, proč kontraktace nebyla standardně dokončena, jak říkala paní rektorka, smlouvu pracovník rektorátu chybně vložil do INISu, místo aby ji dal na stůl kvestorovi. O veřejné prostředky nemusíte mít starost, odměna (mimochodem pod 300 tisíc) bude zaplacena ze získaného grantu (15 milionů). Takže mnoho povyku pro nic :) Můžete se vrátit ke svým hračkám.

Názor ze dne 21.4.2011 18:45  Autor příspěvku:        

a hele, čipera trubec se probudil a opět spamuje, to si užijeme

Názor ze dne 21.4.2011 18:34  Autor příspěvku:        

skoro rektor ZČU Bezouška http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 21.4.2011 18:13  Autor příspěvku:        

http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/elita-konci-pravum-hrozi-zanik20110420.html

Názor ze dne 21.4.2011 17:34  Autor příspěvku:  j      

Ja bych jen pripomnel, ze za jinych okolnosti odesli prof. Raban a Pauknerova, doc. Zoubek, Kindl, Zacharias... Bylo by zajimave srovnani se stavem docentu a profesoru pred posledni reakreditaci. Navic doslo ke zmene zakona a jiz neni mozna vypomoc od jinud...

Názor ze dne 21.4.2011 13:32  Autor příspěvku:        

a to je asi to, čeho se všichni bojíme..

Názor ze dne 21.4.2011 13:29  Autor příspěvku:        

12.07: Nejhorší bude, když to nezvládne, ale bude si myslet opak.

Názor ze dne 21.4.2011 12:07  Autor příspěvku:        

Odpovědnost za personální stav nese vedení fakulty. To se musí s odchody velmi rychle vypořádat. Nic víc, nic míň. Zvládne-li to, o.k., nezvládne-li to, padá to na jejich hlavu.

Názor ze dne 21.4.2011 11:49  Autor příspěvku:        

K: To ale nelze vyčítat Eliášovcům, tedy menšině v menšině (kvantitativně).

Názor ze dne 21.4.2011 11:41  Autor příspěvku:  K      

Ad Petr Bezouška: Je to pochopitelný ale nemyslim, že správný. Směr udala část ak. obce v silnějším postavení ale početně slabší. Druhá část (studenti), je odchodem nejvíce ohrožena včetně FPR jako instituce. Možnost výběru májí vyučující ale studenti se svezou na vlně toho co přijde a já mám pocit, že kladný to nebude.

Názor ze dne 21.4.2011 11:38  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Pokud jde o akreditační podmínky, personální otázky jsou jen jedním z kritérií. Díváme-li se ale jen na ně, pak ve vztahu k širokému oboru Právo v rámci programu Právo a právní věda je to zjednodušeně tak, že každý z hlavních suboborů (správní, ústavní, mezinárodní, evropské, občanské hmotné, občanské procesní, obchodní, finanční, pracovní, trestní právo, právní dějiny, teorie práva) by měl být garantován minimálně docentem. Důležité také je, že tito garanti nesmějí být garanty na jiných institucích, měli by působit u nás na vysoký úvazek a nesmí vedle toho mít další úvazky převyšující únosnou mez (snaha zamezit tzv. "létajícím profesorům"). Je logické, že toto nelze splnit absolutně, pokud má instituce kvalitní Ph.D. osoby, u kterých je vysoce pravděpodobná habilitace v několika málo letech, lze pár suboborů postavit i na nich.

Názor ze dne 21.4.2011 11:28  Autor příspěvku:        

podle TZ a zprav v novinach, tak vypoved z profesoru podala pouze valkova, elias se rohodne az zacatkem cervna...takze prozatim žádné desítky...myslim ze na zkouseni statnic zari se vzdycky nekdo najde...jaky se pozadavky na obsazeni kateder? min. jeden profesor na kazdy, nebo dle ceho se to urcuje? to ze odejde valkova, to se stava, kazdej nekdy proste odejde, nemuze tam bejt prece do smrti...na jeji misto by moh treba samal, kdyby odesel elias, tak verim ze raban by se jako vedouci katedry rad vratil...otazka je, jak to pak u bude u akreditacni komise, protoze ta hodnoti fakultu jen podle toho, jestli na ni je, nebo neni elias, jak uz ostatne ukazala pred 2 lety...

Názor ze dne 21.4.2011 11:19  Autor příspěvku:        

Takze k vcerejsimu veceru odchazi 5 lidi, kde jsou ty desitky?

Názor ze dne 21.4.2011 11:15  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Žádná akce "děkujeme, odcházíme" či něco obdobného zde není. Nikdo neklade žádné požadavky, nikdo ničím nehrozí (osobně se mi ani forma protestu lékařů nelíbila). Je to respekt k většinovému názoru pedagogické části akademické obce, který vyjádřili její členové ve volbách. Udal se směr a někdo chce po té cestě jít, jiný ne. Každý člověk se rozhoduje sám za sebe.

Názor ze dne 21.4.2011 11:11  Autor příspěvku:  j      

10:54 Presne tak, jiz za stavajiciho stavu byl nedostatek docentu a profesoru. Ti co zustavaji, jsou jiz duchodoveho veku. Nekteri s PhD vsak jiz meli naslapnuto k doc., treba Hulmak a dalsi, i to je ztrata.

Názor ze dne 21.4.2011 11:07  Autor příspěvku:        

proc mi to pripomina akci lekaru "dekujeme, odchazime"??

Názor ze dne 21.4.2011 10:59  Autor příspěvku:        

V děkanské volbě?

Názor ze dne 21.4.2011 10:54  Autor příspěvku:        

Chyba bude, kdyz se uvolnena mista profesoru a docentu nepodari dostatecne rychle obsadit. Ti ostatni odchazejici jedinci (a nemyslim si ze jich budou desitky) se nahradi celkem snadno.

Názor ze dne 21.4.2011 10:47  Autor příspěvku:        

Pořád tu někdo psal, že nakonec nikdo neodejde, že je to jen bubu bu, teď to vypadá na desítky lidí. Kde se stala chyba?

Názor ze dne 21.4.2011 9:05  Autor příspěvku:        

http://www.zcu.cz/media/press-release/tiskove-zpravy2011/TZ_jednani_FPR_200411.pdf

Názor ze dne 21.4.2011 9:01  Autor příspěvku:  j      

Odebrani akreditace je pry klidne na rok, tedy pokud by do toho akreditacni komise sla, vysledek by se dostavil ve stejnem casovem horizontu jako kdyby nedoslo k jejimu obnoveni. Jenom jsem zvedav, co bude, kdyz statnice na prvni pokus neudelam, kdo bude zkouset v zari???

Názor ze dne 21.4.2011 8:43  Autor příspěvku:  technik      

elektronickou stopu po sobe clovek nechava vsude mozne, ani si to neuvedomuje, dneska je zjisteni majitele IP celkem lehky a zadny kamarady mit nemusite

Názor ze dne 21.4.2011 8:39  Autor příspěvku:        

svoji adresu sem guglil, meno sem nikde nenasel, tak snad mi to u statnic nikdo neosladi...uz zna nekdo nejakej vystup (vyjadreni) co se delo vcera na kolegiu dekna+vedouci kadery od 15-18 hod?

Názor ze dne 21.4.2011 8:03  Autor příspěvku:  studentík      

No, ani ne tak ohledně státnic, jako studia.....

Názor ze dne 21.4.2011 12:10  Autor příspěvku:        

to studentík: diplom bysme meli mit do konce akreditace, pokud nam ji nevemou, jak psali na idnesu..

Názor ze dne 21.4.2011 12:06  Autor příspěvku:        

TO: 23:40 Ty jsi teda technik:-) Správce knihy návštěv (jakékoliv) vidí IP adresy těch, kdo přispívají.

Názor ze dne 20.4.2011 23:40  Autor příspěvku:        

22:19 Petr Bezouška: Ty jo, to je takhle jednoduchý, jo? Ale ono právě musíte mít přístup k dané IP adrese, když ji někdo spojí se svým jménem, a to je třeba při přihlašování přes Orion. A tak se někdo přes kamarády na CIVu dozví, jakou má ten který IP adresu a vy pak si ji porovná s přístupem třeba na Juristic. Ale Vám stačí zřejmě jen trochu zagoolovat. To je holt taková Vaše klasická demagogie, kterou Vám bohužel ještě někteří naivní studenti žerou.

Názor ze dne 20.4.2011 22:52  Autor příspěvku:  studentík      

No, ani ne tak ohledně státnic, jako studia.....

Názor ze dne 20.4.2011 22:46  Autor příspěvku:        

takže čtvrtáci maji mit strach ohledne statnic?

Názor ze dne 20.4.2011 22:22  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To i: jo, je to přitažené za vlasy, ukončení je buď k 30.6. nebo k 31.8., státnice jsou už naplánovaný, takže do konce semestru běží vše normálně. Fakulta má tak jako loni dát do konce května sebehodnotící zprávu Akreditační komisi (zřejmě ji projedná v senátu, ve vědecké radě už to nestihne), na základě té zprávy bude AK jednat - buď řekne o.k., nebo zahájí řízení a to je běh na dlouhou trať.

Názor ze dne 20.4.2011 22:19  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

21:58: To je jak v tom vtipu: "Já jsem policista!" "Tak to budu mluvit pomalu a srozumitelně!" :D Přečtěte si to níže, třeba dvakrát, možná to pochopíte. A IP adresu tu zanecháváte svým přístupem, na to nemusím do žádných databází :D Navíc ji necháváte i všude jinde a veřejně ji kolikrát spojujete i se svým jménem. Prostě jen stačí trochu googlovat ;-)

Názor ze dne 20.4.2011 22:18  Autor příspěvku:  Luděk      

jsme v tom sami....

Názor ze dne 20.4.2011 22:16  Autor příspěvku:  j      

Clanek na idnes pusobi docela zbesile. Statnice a obhajobu bych tedy jeste jako patak rad stihnul. Podle toho clanku je jejich konani ohrozeno??? Mel jsem za to, ze tento rok jeste dobehne standardne???

Názor ze dne 20.4.2011 22:03  Autor příspěvku:        

všichni přátelé i nepřátelé, ještě jednou připomínám a přeji hezký večer všem http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 20.4.2011 21:59  Autor příspěvku:        

OK, už jsme si to zde dnes řekli dost, pro dnešek končím. Když bude čas a nálada, tak třeba zas zítra. Nemohu jen žít FPR a Juristicem, fakt bych nerad dopadl díky této zálibě jako ty, to jak mám FPR a ZČU rád, tak nechci zůstat sám, jen s Juristicem :-).

Názor ze dne 20.4.2011 21:58  Autor příspěvku:        

Už se mi tu začíná líbit. Bezouška podepisuje za univerzitu smlouvy bez jakéhokoliv pověření, což je na jedno trestní oznámení pak tu někdo uvádí že si zjistí IP adresy, což znamená že má nějaký přístup do nějakých databází a to je na druhé trestní oznámení. Jen tak dál kolegové právníci, ona ta špína která se na fakultě poslední rok a půl děla pěkně vyleze ven. Ale jsem zvědav na paní rektorku co s tím bude dělat, protože Bezouška jí tady prohodil, že o všem ví. Teď jako statutární zástupce univerzity má také oznamovací povinnost a nesmí krýt podezření z trestné činnosti. To bude velmi zajímavé. Dávám odkaz na tento web všem investigativním novinářům.

Názor ze dne 20.4.2011 21:57  Autor příspěvku:        

si tu returnujte jak chcete, ale ty volby proste nak dopadly...

Názor ze dne 20.4.2011 21:47  Autor příspěvku:  HP      

hezká diskuse, dá se převést na tenis - podání od anonyma a skvělý return od PB. sada, zápas PB

Názor ze dne 20.4.2011 21:42  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Přesně tak, je to jen plácání, aspoň, že to, milý anonyme, víš :) Zkus napsat nějakou lež nebo polopravdu, co jsem řekl. Nic nedokládáš, to Ti prostě nejde.

Názor ze dne 20.4.2011 21:39  Autor příspěvku:        

Petře, škoda že zde není možnost skrytě komunikovat jen mezi sebou, já bych ti k tomu napsal více, ale víš moc dobře, že přerušením MM jsi vytočil i tak klidnou osobu, jako je PJ, které si vážím, slušná, klidná, nikam se nederoucí, pokorná a přesto je proděkankou, tomuto říkám slušný kariérní postup a nekydala špínu ani na ty, ani na ty.

Názor ze dne 20.4.2011 21:36  Autor příspěvku:        

studente, ty máš problém s mou anonymitou, ale z tvého studenta se toho taky moc nedozvím, ale napiš nám sem nějakou konkrétnost, ať se můžem slušně přetahovat.

Názor ze dne 20.4.2011 21:33  Autor příspěvku:        

Petře, možná mé tvrzení jsou jako plácnutí do vody, ale právě proto, že se nikam nederu a nevrážím nože do zad a nechci funkci, tak proto neodcházím z FPR jako spráskaný pes. Až ty už vůbec nebudeš mít možnost věc ovlivnit, tak se sejdem zde na diskuzi, a já ti řeknu dopředu, jak to či ono dopadne a bude, jak se bude hlasovat a podobně. Takto se to dělá a né chvíli tančit před kamerami a říkat polopravdy až lži a potom být před celým národem TEN, koho se každý bojí a štítí vzít do týmu, protože nejdřív ucítí jemné okopávání kotníků, které ani nevnímá a potom smrtící kudlu do zad. Vím o tvých přátelích v Olomouci, ale oni už tě taky nechtějí, umí ti to říci do očí nebo to říkají jen jiným a ty žiješ v bludu.

Názor ze dne 20.4.2011 21:33  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

A zase jsem se nic nedozvěděl, jen kolovrátek. Ale co, přiznávám, víc jsem nečekal :) Děkan říkal, že jich vzal sám od sebe 19. Přerušení studia MM? Podal žádost před začátkem letního semestru, tudíž podle SaZŘ je povinností fakulty mu vyhovět. Zase, nic složitého v tom nehledejte :)

Názor ze dne 20.4.2011 21:23  Autor příspěvku:        

Byl to zákeřný boj, kde jste využili situace a chtěli jste rychle letět do nebe, o mě nešlo, tak jsem to nějak ani nemohl ovlivnit. Jediný, kdo kolem sebe neměl katy, byl Doc. Kindl, přesto že na Doc. Kindla tlačilo dost lidí, zlikviduj ty šplahače po zádech, on se tě zastával a nechtěl to udělat. Byli jste opilí, kamerami a médii, psali o vás všude možně a vy jste se předváděli. Vyhráli na tomto boji ale pouze a jenom 2 lidi, to jeden, že se vrátil zpět na funkci a druhý, že získal docenturu, jinak by něměl šanci. Ale té špíny co jste vytvořili, to poškodilo celou fakultu a tisíce studentů. Mé psyché to nevím, musím se nechat prozkoumat, ale tebe Doc. Prunner už ohodnotil? Ale pokud jsem psychouš, tak se s tím dá žít, ale musí se to umět přiznat a nezakrývat, protože pomstichtivostí a urputností a šplaháním po zádech, se to nedá léčit. Koukám, že víš docela dobře těch či onech počtech stdudentů, prosím nevíš, kolik jich vzal děkan Růžička zpět sám od sebe. Potom by mě docela zajímalo, jak to bylo s přerušením studenta Martina Marka a kdo mu v tom "čistém přerušení pomáhal a angažoval se"?

Názor ze dne 20.4.2011 21:23  Autor příspěvku:  student      

Hele, když tu kážete Petrovi a hrajete si na hrdinu, tak se aspoň podepište. Protože po tom, co jste tu předvedl, by bylo vhodné se podepsat, jinak jste sráč. Btw. "aby jsi" se píše jinak:) ale to už Vás profesor opravoval minule:) Já se podepisovat nebudu, řeknu to na rovinu, jsem student a bojím se, a myslím, že oprávněně.

Názor ze dne 20.4.2011 21:03  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Pokud se, milý anonyme, cítíš jako sráč, možná to má nějaký základ v psyché :) Tahle tvrzení jsou jako plácnutí do vody. Za dobu co učím, jsem obdobné pohádky slyšel o spoustě dalších: o aroganci jsem slyšel např. ve vztahu k dr. Pezlovi, dr. Malastovi, dr. Sobkovi a dalším. Ale nakonec se vždy ukázalo, že je to blbost. Nejlepší vizitka pro dr. Bednáře je nejlepší hodnocení v kvalitě výuky mezi všemi pedagogy a předměty. Řečnická otázka - kdyby tu probíhaly nějaké čistky a vyřizování si věcí mezi kantory, opravdu by pak dopadly volby, jak dopadly? :-) Nebylo by to spíše naopak, tak, že by tu nezůstal kámen na kameni a odešli ti, co s námi nesouhlasili? A kolik je *tolik studentů*? Z těch 340 ukončených jich 200 do školy vůbec nechodilo a většina z nich víc než rok. A přes 2400 studentů všechno zvládlo. Ale to jsou informace veřejně dostupné, mnohokrát omleté, jen je někdo nechce slyšet ;-)

Názor ze dne 20.4.2011 20:56  Autor příspěvku:        

studente asi 5. ročníku, na vás se ta genocida neprojevila, ale já myslím na těch studentech, kterým bylo zasláno statutárním proděkanem ukončení studia. Ještě podotýkám, že nejsem ani zhrzený student, ani učitel.

Názor ze dne 20.4.2011 20:52  Autor příspěvku:        

tak teď nevím, jak se k tomu postavit, já zde s tebou Petře Bezouško kominikuji a říkám, že si vážím, že komunikuješ. No a vidíš, jsem sráč :-). To možná jsem, ale nešetřím ani Petra Bezoušku, ale ani děkana Růžičku a Jermanovou. Pokud by FPR padla, tak mně by to mohlo být opravdu jedno, ale není mi to jedno, jako tomu velkému množství studentů, co jste s panem Eliášem popravili. Pokud jste se tam mydlili mezi sebou kantoři a vyřizovali si něco, tak to zde vůbec nekomentuji, to byl váš problém, ale proč to odneslo tolik studentů. Tito nic nezapříčinili, jen možná využili, že nebyli až tolik pod kontrolou kreditů a co já vím čeho. Přesto o tobě studenti nemluví tak hanlivě jako o Bednářovi, jak se k nim choval a pokud použiji pouze slovo arogantně, tak jakoby mluvil anděl.

Názor ze dne 20.4.2011 20:49  Autor příspěvku:  HP      

"Pomstili na studentech?" Teda, já na sobě žádnou pomstu necejtím, a to jsem docela lajdák :-) Tyhle nesmyslný plivance jsou o to horší, že to nejspíš píše učitel z naší fakulty. Ještě že už to mám za pár.

Názor ze dne 20.4.2011 20:43  Autor příspěvku:        

Pokud tomu tak je, jak zde píšeš, zítra si to prověřím, tak se ti zde omluvím a nebo uvedu popravdě, co mi bylo řečeno. Nemám problém se omluvit tomu, s kým třeba nesouhlasím. Znovu opakuji, že si vážím toho, že jsi se k tomu postavil a argumentuješ a nemám důvod ti dnes nevěřit.

Názor ze dne 20.4.2011 20:39  Autor příspěvku:        

Pane doktore, obdivuji Vas, ze jeste reagujete na tato zviratka... Je mi lito, ze odchazite, vy vsichni, budete nam tu chybet (nam slusnym a poctivym studentum). Az to ti sraci tady uplne potopi, treba se potkame na jine fakulte (v tom lepsim pripade) a nebo v idealnim pripade na teto po "rekonstrukci"... Preji vam vsem hodne uspechu v novem zamestnani, je to obrovska skoda:-(((

Názor ze dne 20.4.2011 20:38  Autor příspěvku:        

Petře Bezouško, byl bych rád, aby jsi věděl, že nemám zájem o žádnou funkci a ani nyní žádnou nemám, ale naštval jsi tolik studentů a to tě poravilo, to si podcenil, ale už více nebudu kritizovat. Férově říkám, že si myslím, že FPR v Plzni nemůže vést ani prof. Eliáš, ale ani prof. Růžička. Nepřísluší mi hodnotit jejich profesní kavlity, ale oba víme, že manažersky na to nemá ani jeden. Prof. Eliáš to možná udělal dobře, že si vás vzal jako katy a čístiče, ale vy jste to přetáhli už moc a pomstili ste se na studentech - proč??? Ale pokud se děkan Růžička domnívá, že je obklopen Jermanovou a Poláčkem, tak ty jsou vaším pravým opakem a děkan Růžička dopadne stejně jako vy? Jermanovou podceňují všechny tábory, které zde kdy byly, vedení vždy nějak padlo a Jermanka proplouvá, proto vyzývám i své nepřátelé pozor na Jermanovou, pokud nechcete být popraveni tiše a zezadu.

Názor ze dne 20.4.2011 20:34  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To 20:19: Říká se, že nic není starší, než včerejší noviny :) Paní rektorka už o tom s panem děkanem několikrát mluvila, věc je uzavřená i ve vztahu k dr. Spilkovi (naštěstí, protože jeho podíl na kvalitním zpracování žádosti byl enormní). Jinak já toho anonyma demaskovat nehodlám, jeho pověst by to nezlepšilo ani nezhoršilo, on si o něm totiž každý myslí svoje už dneska. Pokud se nechce podepisovat, jeho věc.

Názor ze dne 20.4.2011 20:29  Autor příspěvku:  j      

Pokud mate takto vysoke naroky na Bezousku, dost se divim, ze Vam nevadi opakovane vysetrovany Stillip, tam uz se neni vubec o cem bavit. To uz je mimo rovinu putek mezi vypecenci, novopecenci a zapecenci.

Názor ze dne 20.4.2011 20:21  Autor příspěvku:        

IP adresy jsou svině, ale když si je toho někdovelmi dobře vědom, tak se IP adresy nebojí, protože pokud by psal nepravdy, tak by se mohl bát, ale pokud si je pisatel vědom dokonce pevné IP a přesto píše, tak se neobává :-)

Názor ze dne 20.4.2011 20:20  Autor příspěvku:        

Petře, řeknete nam, prosim, kdo to jsou Ti primitivove, co jsem porad pisi..

Názor ze dne 20.4.2011 20:19  Autor příspěvku:        

jak tě nemám rád, tak jsi frajer, že jsi se ozval a reaguješ. Nezlob se že tykám, klidně můžeš taky. Fakt smekám, že jsi zareagoval. Já si myslím, že to není úplně tak jak píšeš, ale tuto tvou variantu trochu připouštím. Jen mi není jasný, proč děkan Růžička o tomto mlčí před mnohými. Když je to vše OK, na rektorát děkan ještě neodpověděl jak věc vyřídil. A pokud je to v pořádku, tak by jsi měl děkana Růžičku vyzvat, aby to uvedl na pravou míru a očistil tě. I když nejsem tvůj stoupenec, přesto nemám rád figury, typu děkana Růžičky, že ti mydlí schody a pokukuje po tobě zezadu, vždy se nadechne a buší si do prsou jak tě vymete, ale potom nic. Pokud by tě to trochu uklinilo, tak za nečinnost děkana Růžičky jej vnímá většina příznivců nového senátu jako tebe. Jak má " silný mandát" děkan Růžička, tak zrovna tak jej můžou kdykoliv sundat. On se bláhově domnívá že ne, ale .....?

Názor ze dne 20.4.2011 20:16  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Jo, IP adresa a vůbec elektronické stopy jsou svině... Njn, ale nakonec aspoň potvrdí, že někteří lidé opravdu dokáží klesnout pod svou i tak velmi nízko postavenou laťku...

Názor ze dne 20.4.2011 20:07  Autor příspěvku:        

Petře Bezouško, pokud jsi chlap, tak nám to zde okomentuješ, vždyť ty to tak rád činíš. Diskuzím a příspěvkům na Juristicu jsi dal přeci přednost i před rodinou. Já ti slibuji, že na tvé argumenty taky budu čím dál konkrétněji odpovídat, případně doplňovat další dokumenty.

Názor ze dne 20.4.2011 20:05  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Skoro rektor? :D A proč ne skoro prezident (btw. tužku mám vlastní)? :D Hm, kdo zná příslušnou směrnici, ví, že můj podpis nestačí k uzavření takové smlouvy, takže by podle takové smlouvy ani nemohla univerzita plnit. Nevím, proč kontraktace nebyla standardně dokončena, jak říkala paní rektorka, smlouvu pracovník rektorátu chybně vložil do INISu, místo aby ji dal na stůl kvestorovi. O veřejné prostředky nemusíte mít starost, odměna (mimochodem pod 300 tisíc) bude zaplacena ze získaného grantu (15 milionů). Takže mnoho povyku pro nic :) Můžete se vrátit ke svým hračkám.

Názor ze dne 20.4.2011 20:01  Autor příspěvku:        

Vážené "íčko" právě že mám přesné zprávy :-) To ty jsi pouhý kulisák, který poští kouřovou clonu. Prostě pan Bezouška bude muset být hodně dlouho v koupelně, než se očistí od toho všeho nevoňavého, co na něm při jeho činnostech uvízlo.

Názor ze dne 20.4.2011 19:58  Autor příspěvku:        

skoro rektor ZČU Bezouška http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 20.4.2011 19:56  Autor příspěvku:        

výpovědi nás nezajímají, nám nejde o pracovně právní vztah, jde nám o trestní rovinu, proto se musí podat trestní oznámení, když si zde nějaký diskutující myslí, že to je padělek. Já právě proto, že chci pana Bezoušku očistit, proto jsem se rozhodl podat trestní oznámení na neznámé PACHATELÉ, neboť dle našeho názoru můžou být dva. Jak ten co podepisoval, tak i ten co to nyní kreje. Právě proto, abych očistil takového právního experta. Pokud by pan Bezouška měl pocit, že mu křivdím, tak on to určitě rád okomentuje. Protože děkan Růžička nekoná, proto musí konat jiní. Takového přítele jako je Bezouška, je potřeba očistit jeho stylem.

Názor ze dne 20.4.2011 19:46  Autor příspěvku:  j      

17:58 Asi nemate cerstve informace, ale vypovedi jiz byly podany.

Názor ze dne 20.4.2011 19:43  Autor příspěvku:        

otevřená noční můra Petra Bezoušky http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 20.4.2011 19:38  Autor příspěvku:        

Tak pokud je to padělek, tak doporučuji oslovit paní rektorku a nebo děkana Růžičku, zda o tomto vědí, zda je to padělek a zda paní rektorka písemně a prokazatelně dala za úkol děkanovi Růžičkovi toto na prošetření. Děkan Růžička toto má asi již 14 dní a mnoha lidem není jasné, proč toto neřeší, zda se snaží to krýt. Pokud by si někdo myslel, že je to padělek, já se vám ani nedivím že nevěříte, já taky nevěřil, tak se písmně dotažte dle Zákona č. 106/1999 Sb. buď u paní rektorky ZČU v Plzni a nebo děkana Růžičky. Jedná se o veřejné rozpočty, tak vám odpoví, zrovna tak jako nám. Nyní je zapotřebí podat trestní oznámení, jak na toho, kdo se vydával za někoho kdo může za univerzitu podepisovat, ale i na toho, kdo to má prověřit a řešit, kreje to a nekoná. Otázka zní, kdo to i zaplatí? A to je otázka ke sledování.

Názor ze dne 20.4.2011 19:28  Autor příspěvku:        

Proboha, vždyť to je tak zjevnej padělek, že to snad ani nemá cenu komentovat :(

Názor ze dne 20.4.2011 19:26  Autor příspěvku:        

Petře Bezouško, jsem rád, že zde rozebíráš jakési hlouposti a konkrétní stránky. Jen si tak říkám, když konkrétně, tak konkrétně. Mohl by jsi nám říci, z jakého titulu jsi začal podepisovat smlouvy za ZČU v Plzni a nyní naší univerzitě chodí od smluvního partnera faktury přes 300 tisíc na proplacení. Pokud by jsi mi nerozuměl co mám na mysli, tak i pro ostatní si danou smlouvu můžeš stáhnout na této adrese, reformátore http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 20.4.2011 19:26  Autor příspěvku:        

Bezouška podepisuje smlouvu za ZČU bez jakéhokoliv právního titulu http://www.ulozto.cz/8725217/bezouska-podepisuje-smlouvy-za-zcu-v-plzni-kopie-pdf

Názor ze dne 20.4.2011 19:26  Autor příspěvku:        

Takže - na odchodu 4 profesoři, 2 docenti, 15 držitelů titulu Ph.D. a nejméně 10 dalších pedagogů.

Názor ze dne 20.4.2011 18:04  Autor příspěvku:        

To 16:42: Vyšly, Štillipe...:-)

Názor ze dne 20.4.2011 17:58  Autor příspěvku:  Heh      

http://domaci.eurozpravy.cz/skolstvi/26418-na-plzenskych-pravech-to-opet-vre-reformatori-zvazuji-odchod-z-fakulty/ Děkuji Vám za Vaší možná dobře míněnou snahu ale neb jste sem přitáhli Pospíšila a nejste schopni respektovat demkratické volby do akademickeho senát tak místo abyste neustale hrozili odchodem tak bud už konečně běžte a sem zvědav která škola po Vás šáhne nebo učte a aspon chvíli mlčte se výma trapnýma a neustále opakovanýma výhružkama odchodu

Názor ze dne 20.4.2011 17:29  Autor příspěvku:        

Pořád nějaký porady, ale když se člověk podívá na stránky fakulty, zjistí, že poslední porada vedoucích kateder byla 1.12.2010 a poslední kolegium děkana 12.1.2011. Od tý doby nic.

Názor ze dne 20.4.2011 17:12  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Pisatel, který se stydí za své jméno a neoplývá ani příliš bujnou fantazií, by se měl vrátit do školy a naučit se počítat. Píše tu cosi o třinácti stránkách. Je to zajímavá metoda bagatelizace, ale fungovala by snad jen tehdy, pokud by ona disertační práce byla psána na plachty velikosti dálničních billboardů :) Připomeňme si:

1. Název práce „Platnost právních úkonů ve světle veřejnoprávních povinností“ vůbec neodpovídá obsahu práce, který je povětšinou složen z částí prací jiných autorů napsaných k různým tématům.

2. Strana 1 až 26 jsou doslovným opisem článku Jiřího Spáčila „Hodnocení důkazů soukromou listinou, zejména potvrzením o splnění dluhu (kvitancí)“, který byl publikován v časopise Ad Notam č. 5/2000 (str. 93 an.).

3. Strana 27 až 40 jsou doslovným opisem z publikace „Zákon o správě daní a poplatků: komentář“ (autoři: Kindl, Válková, Telecký; Praha : C.H.Beck, 2002) a to konkrétně stran 218-225 („kouzelné“ jsou v tomto ohledy různé odkazy na jiné části komentáře, např. věta na str. 28 na konci 1. odstavce – „blíže srov. vysvětlivku č. 6 k ustanovení § 2“ nebo text na str. 39 na posledním řádku).

4. Strana 48 až 61 („Historický exkurs do správního soudnictví“) – text je převzat z publikace Michala Mazance „Správní soudnictví“ (Linde, 1996), konkrétně strany 27 až 41 (vynecháno je několik odstavců).

A tak by se dalo pokračovat, ale kdo by to četl, k četbě doporučuji raději originál :)

Názor ze dne 20.4.2011 17:10  Autor příspěvku:  j      

Komu se chechta cela akademicka obec je Kindluv kvartet oceneny cenou BLB(Bludny balvan) roku 2010 v kategorii druzstev. :o)

Názor ze dne 20.4.2011 16:42  Autor příspěvku:        

Bezouško, Bezouško, Tomažičova práce přece nebyla blábol, pouze tvoje články jsou blábol, chechtá se jim celá akademická obec, ale je pravda že si těch blábolů k pobavení akademické obce napsal plno. Některé vyšli několikrát a k nějakým jsi se připsal. recenze se brzy objeví v tisku sleduj.Ale zase je pravda že jsi schopen psát úplně o všem a to je právě to nejkomičtější.

Názor ze dne 20.4.2011 16:21  Autor příspěvku:  j      

To s tou skolou Emila Skody je Kindlova dezinformace. Afera vypukla naprosto prirozene. Kindl chtel vyhodit Valkovou, ktera na nej hodne vedela, to byla jeho osudova chyba. Zahnal ji do kouta a ona pak proti nemu pouzila vse co vedela a nebylo toho malo. Najednou se prekvapive zacali vyvalovat kostlivci ze skrini a uz vse jelo. Kindl ji chtel vyhodit za kritiku kvuli odebrani akreditaci na doktorandska studia. Na skolu kalel, ale do te doby vse tak nejak fungovalo, ale ztrata akreditaci byla ostuda a to bylo navic poprve kdy se o nasi skole zacalo blbe psat.

Názor ze dne 20.4.2011 16:15  Autor příspěvku:        

Vogo, 13 stránek v Tomažičově práci? :DDDDD To byl blábol na entou od začátku do konce, plagiát slepenej.

Názor ze dne 20.4.2011 15:31  Autor příspěvku:  j      

Eliasovci neodchazi kvuli nedostatku penez, to je snad jasne. Pouze tvrdim, ze nedostatek penez Eliasovce nutil delat nepopularni kroky, aby skola neskoncila v minusu. Museli zacit propoustet, sahat na platy...

Názor ze dne 20.4.2011 15:23  Autor příspěvku:        

Většina lidí ví..... asi nepatřím k většině... co to je za blbost? Chcete snad tvrdit, že Kidl, Zachariáš a Tomažič... nebo snad Růžička něco pro Vaši fakultu udělali.

Názor ze dne 20.4.2011 15:18  Autor příspěvku:  no      

Většina lidí ví,že se bublina plzeň rozjela na objednávku, protože v Plzni měla vzniknout nová soukromá škola práva, kde měli vyučovat eliáš, pospíšil, pravděpodobně válková a mnoho dalších protestujících (dle médií "reformních") učitelů. Je hrozné,že společnost kvůli nedostatku informací odsuzuje ty, kteří se snaží pro školu něco dělat a ti, kteří od začátku kalkulují, jsou za hrdiny. Na vlně mediálních polopravd se bohužel svezla i řada studentů, kteří tu zarytě obhajují eliáše a spol. a myslí si,že bojují za správnou věc,ale ve skutečnosti jsou jen za pitomce:(

Názor ze dne 20.4.2011 14:42  Autor příspěvku:        

Ty zprávy zde snad píše jeden člověk. Jsou strašně zjednodušující. Nevšiml jsem si, že by ti lidé odcházeli kvůli nedostatku peněz (vždy zdůrazňovali absenci koncepce, lhaní, prominenty atd). Nevím, jak zde může někdo obhajovat Kindla. To přece nebyl jenom Tomažič, to nebylo jenom 13 stránek. Takového zlehčování je schopen snad jenom Kidl a jemu blízcí. Co např. problém CŽV, rychlostudentů, absencí prací apod. Do průseru se tato fakulta dostala již za Kindla. Odešel, protože to neuměl vyřešit. Když se provedla základní očista, nastoupil Růžička. Jeho děkanství, když to není průser, tak je to pěkná stagnace. Věřmě však ve světlé zítřky.

Názor ze dne 20.4.2011 14:20  Autor příspěvku:        

to i: takze kdyz to shrnu - kindl z kopce, ale hodne penez, ticho...ztrata akreditace na doktorandske studium, odchod kindla - nastup pospisila, ok...nove volby,elis nevyhrál X dekan ruzicka, malo penez, ohen na strese, odchazeni

Názor ze dne 20.4.2011 13:54  Autor příspěvku:        

Vidíte tu paraelu s vládou? Před dvěma roky se vytvořila mediální bublina, kdy se na základě lží a pomluv dehonestovali lidé, kterým se nikdo neomluvil do současné doby, následně se hledali důkazy, když se žádné nenašli, tak se vytvořili například, že někdo studoval déle než měl, přesto, že u druhých to nevadilo, nebo že komise neprošly vědeckou radou, což student nemohl vůbec vědět a do dnes není jasné jestli je to pravda a podobně. Základ byl v tom, zničit Kindla donutit jej k odchodu aby mohl převzít fakultu Eliáš, který se na to léta třásl. ten Eliáš, který 15 let byl vedoucím katedry a členem vědecké rady fakulty a v té době žádná zvěrstva neviděl. Na rovinu chyba Kindla byla v tom, že zbytečně vysvětloval práci Tomažiče což nemusel a následně by vyšlo najevo, že se jedná asi o 13 stran, které se do práce dostaly a druhou chybu udělal, když dobrovolně odešel s představou, že tím zamezí mediálnímu tlaku na fakultu a že uvěřil dohodě s Pospíšilem, který nikdy žádné dohody nedodržuje. Dnes když vidíme krizi vlády, tak je zřejmé, že to byla chyba. Ale zajímavá je ještě jedna věc, když tu eliášovci tak kříčí o sepjetí fakulty s kindlem. Když Kindl odešel tak vyházeli plno lidí, kteří měli "být jeho" a nabrali lidi svoje. A ejhle ve volbách do akademického senátu, který měl být tím pádem jejich, si vůbec neškrtli. Nechtěli je ani jejich lidi a to považuji za podstatné a o tom by měly média psát.

Názor ze dne 20.4.2011 13:46  Autor příspěvku:  j      

10:03 Za Kindla sla skola z kopce, ale hmatatelne se to projevilo az ztratou doktorandskych akreditaci. Tehdy nedobrovolne odchazela prof. Valkova a solidaritu s ni projevil prof. Elias. Mam dojem, ze mu to tu bylo mnohokrat v nedobrem Kinlem predhazovano. Take by nemelo byt opomenuto, ze styl ktery tady Kindl pouziva proti Eliasovcum, pouzil jiz k vystipani Balase. Kindl na skolu kaslal, ale za jeho ery slo do skolstvi vice penez. Smula Eliasovcu byla, ze za jejich nastupu prisla krize a bylo nutno realizovat nepopularni opatreni.

Názor ze dne 20.4.2011 11:04  Autor příspěvku:        

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/krize-na-pravech-v-plzni-ucitele-chystaji-exodus.html

Názor ze dne 20.4.2011 10:46  Autor příspěvku:        

Ad Názor ze dne 20.4.2011 10:44 Ta pijavice Marek se tam ještě pořád drží???

Názor ze dne 20.4.2011 10:44  Autor příspěvku:        

mám radost,že odchod eliášovců bude mít za následek i odejití martina marka,protože ten bez nich nemá šanci školu dodělat..

Názor ze dne 20.4.2011 10:03  Autor příspěvku:        

me porad proste nejde na rozum proc za kindla nikdo neodcházel....:(

Názor ze dne 20.4.2011 9:02  Autor příspěvku:        

Ad Názor ze dne 20.4.2011 8:36 Tento seznam je žádost o zrušení?

Názor ze dne 20.4.2011 8:36  Autor příspěvku:        

Teorka - Doc. Zoubek, Finance JUDr. Telecky, Ph.D. + JUDr. Suchý, Ph.D, Občan- Doc.Kindl, Obchod Prof. Raban, pracko. Doc Zachariáš, Prof. Rybář, naprosto v pohodě a klidu bude to titulama a vědomostně silnější, než tito proreformní experti.

Názor ze dne 20.4.2011 12:12  Autor příspěvku:  U      

Už teď chybí garanti na teorku, obecky, finance, správu, proces, teď navíc na občana, obchoda, pracko, trest... no, to aby vedení začalo docenty a profesory klonovat.

Názor ze dne 19.4.2011 23:52  Autor příspěvku:        

dobře,že jdou..

Názor ze dne 19.4.2011 23:09  Autor příspěvku:  Admin      

Dobrý den, byl/a jsem nucen/a smazat text, který byl v rozporu se záměrem těchto stránek, tedy poskytovat prostor pro slušnou a korektní diskusi. Děkuji za pochopení. Administrátor/ka diskuse.

Názor ze dne 19.4.2011 22:50  Autor příspěvku:        

Autor 19:00: Mám dojem, že se na fakultě opíjel někdo docela jiný.

Názor ze dne 19.4.2011 22:33  Autor příspěvku:  K      

Pane profesore, je mi líto, že odcházíte. Vážim si Vás jak profesně, tak i lidsky!

Názor ze dne 19.4.2011 22:00  Autor příspěvku:        

Tak teď vážený akademický senáte bez klaky Poláčkovců a ropuchy Jermanky ještě svrhnout sochu Růžičky a navolit nového NAŠEHO konajícího děkana a je to.

Názor ze dne 19.4.2011 21:50  Autor příspěvku:        

vládní kočkopes na chvíli dnes přežil, tak se slezou na spravedlnosti odpadlíci, ale nejásejme, oni to už říkali tolikrát, ale neudělali. Snad se to už konečně podaří. Ale jak vyčkávali, nemají kam jít, tak teď je vezme kocour k sobě proreformní myšáky.

Názor ze dne 19.4.2011 21:37  Autor příspěvku:        

On Pospíšil na naší fakultě někdy učil nebo nedej bože něco dělal?

Názor ze dne 19.4.2011 21:27  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

(1): to nemo (18:44): Své rozhodnutí jsem interně sdělil panu děkanovi dopisem z 15.4.; rovněž tak paní rektorce. Dnes jsem totéž oznámil na neveřejné poradě své katedry. Porada skončila ve 13:50. Ve 14:09:47 informoval o mém rozhodnutí na svém webu doc. Kindl. Tuhle informaci vypustil do veřejného prostoru on. (2) to anonymní (19:00): Psi se nepohybují ve stádu, ale ve smečce.

Názor ze dne 19.4.2011 19:53  Autor příspěvku:  Lukáš Jelínek      

Z posledních zpráv může mít radost pouze primitiv!

Názor ze dne 19.4.2011 19:36  Autor příspěvku:        

kvalitní fraška

Názor ze dne 19.4.2011 19:26  Autor příspěvku:  j      

Nikdo nezpochybnuje legitimitu voleb, ano Eliasovci prohrali ve fer volbach. Nikdo z Eliasovcu volby nezpochybnil, nejsou zde zadani, tak jdou. To ze se o deni na skole zajimaji media neni po Kindlovo afere podivne.

Názor ze dne 19.4.2011 19:18  Autor příspěvku:        

http://www.novinky.cz/domaci/231278-zklamany-ministr-pospisil-konci-na-plzenske-pravnicke-fakulte.html

Názor ze dne 19.4.2011 19:00  Autor příspěvku:        

Nechte je být ať si ještě užijí svoji chvilku slávy, jak správně řekl Dr.Baxa, hlavně že vypadnou. Ještě budou chvíli štěkat a pak se za nimi uzavře propadlo. Chtěli vyhazovat lidi a mysleli si že to mají na furt. Opíjeli se úspěchem a teď tahnou jako stádo psů.

Názor ze dne 19.4.2011 18:44  Autor příspěvku:  nemo      

Hmm, ten clanek me pobavil. Na poslednim senatu zaznelo, nebudeme do toho tahat media a opet je zde vyhruzka v tisku... Nechapu, co to znamena protestovat proti vysledku voleb do AS? Bud volby probehly radne nebo ne! Ale zrejme probehly, kdyz jejich prubeh Elias a spol nenapadl u volebni komise v terminu dle volebniho radu. To, ze se mu nelibi vysledek - jeho fiasko, je druha vec. At tedy bud jdou nebo se s vysledkem smiri! Osobne proti nemu nic nemam, ale tohle se zamestnavateli nedela!

Názor ze dne 19.4.2011 17:40  Autor příspěvku:        

Omlouvám se, odkaz nejde zobrazit, ale článek je k dohledání na hlavní stránce ceskapozice.cz

Názor ze dne 19.4.2011 17:35  Autor příspěvku:  Tomáš Hrdina      

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/exodus-na-plzenskych-pravech-fakultu-opousti-reformator-elias-dalsich-jedenac

Názor ze dne 19.4.2011 16:10  Autor příspěvku:        

Jarda: Tohle není interní politika, to je prostě diskuse o koncepci fakulty. Za Kindla byl klid, protože ten diskusi nepřipouštěl. A umístění na jiné právnické školy neexistuje, nedělej si naději. Každá VŠ má samosprávu v tom, koho přijme a koho ne a už vidím, jak jsou jinde nadšený, že přijímají studenty z Plzně. Pokud škola skončí, všichni skončí.

Názor ze dne 19.4.2011 14:31  Autor příspěvku:  D      

Zdá se mi to, nebo se tahle diskuze zacyklila? .. Á, ona už je vlastně zacyklená skoro dva roky.

Názor ze dne 19.4.2011 13:49  Autor příspěvku:  Jarda      

Může mi někdo prosím vysvětlit, co by pro studenty znamenalo to, že škola ztratí akreditaci? Umístění na jiné právnické školy? Pokud jo, tak jsem skoro pro.=) Protože tahle interní politika mě docela znechucuje, nejsem příznivce Kindla, ale za něj aspoň ta škola normálně šlapala, učitelé tu byli od toho, aby učili a ne bojovali o koryta. Tahle škola skončí ne kvůli velký aféře kvůli titulům, ale kvůli tomu, co na akedemické půdě děje teď.

Názor ze dne 19.4.2011 12:20  Autor příspěvku:  j      

Jasne Kindl to chce znicit ve stylu "kdyz ne ja, tak nikdo", jine vysvetleni pro jeho nazory nemam. Musi chapat system ve kterem se pohyboval a musi si byt vedom moznych dusledku sve pomsty. Za kazdou cenu se to tu snazil s odpustenim rozesrat a byl uspesny.

Názor ze dne 19.4.2011 11:58  Autor příspěvku:        

fakt se bavím, akreditace v hajzlu a jeden magor je pořád v klídku a jen hází špínu, ale vždyť to byl taky jeho cíl, ne?

Názor ze dne 19.4.2011 11:12  Autor příspěvku:        

nema to asi cenu resit, jestli je lama lepsi nez letadlo nebo naopak...nebavi me cist ze sem napsal vsechny 3 prispevky, kdyz sem napsal jeden a za tom si stojim...a jak uz sem napsal predtim, kazdej mame na vec svuj nazor, nekdo je pro novopecence, nekdo proti nim, ale ja alespon nekomentuju prispevky ostatnich, i kdyz mi taky nektery prijdou hloupý

Názor ze dne 19.4.2011 11:12  Autor příspěvku:  j      

Za viteze se omlouvam, sam jsem se zdesil, kdyz jsem to po sobe cetl. Znovu opakuji, netvrdim, ze stavajici vedeni nema plan, i kdyz jsem spise skepticky. Kostky jsou vrzeny, cas ukaze. Ruzicka vi vse dopredu nekolik mesicu, tedy do zari muze vse zorganizovat a hlavne ma cas pripravit skolu na akreditacni komisi pristi rok. Skoro mi z pohledu vitezu pripada zbytecne resit odchody, radovat se nad nimi atp., protoze maji pred sebou hodne prace.

Názor ze dne 19.4.2011 10:58  Autor příspěvku:        

Určitě s tím vítězové počítají a jsou schopni to vyřešit, určitě ne tak jak to řešil Eliáš s Bezouškou, bez jakýchkoliv managerských schopností, jen arogancí a silou. Aspoň se uvolní místa a mohou přijít docenti a profesoři, kteří nám říkali, že dokud tu budou eliášovci že k nám nepůjdou.

Názor ze dne 19.4.2011 10:56  Autor příspěvku:  nemo      

to j 10:31: Drahe j, nejsem hnidopich, ale napsat vitez s y... Vy uz k tem statnicim ani nechodte a dejte si v kvetnu znova maturitu :o)

Názor ze dne 19.4.2011 10:49  Autor příspěvku:  j      

:o)Jinak katastroficke scenare me nyni trapi spise ohledne statnic. Mam 50% sanci si povidat s panem prof. Eliasem a kdo vi co bude za teto situace v zari? Musim projit na prvni pokus. Pritom treba nikdo nevi, co povidat k otazce c. 2 a kde to najit.

Názor ze dne 19.4.2011 10:31  Autor příspěvku:  j      

:o) Katastroficky scenar se jiz realizuje, nerikal jsem nic jineho, nez ze hrozi jednorazovy odchod lidi, kteri nyni skutecne odchazeji. Nic uz se s tim nenadela, nyni je vse v rukou vitezu a cas ukaze. Asi by to chtelo nove sehnat nekolik docentu a profesoru. Dale by to chtelo nove nadeje vedy hojne publikujici, aby se vykryl publikacni vypadek. Dale odejdou nektere granty, tedy bude treba sehnat penize jinak. Neni to muj problem a to co pisu neni nemozne, tak jsem zvedav. Mam dojem, ze i medialne tento exodus nebude skole pridavat. To co popisuji jsou myslim realie, se kterymi se vytezove musi pocitat.

Názor ze dne 19.4.2011 9:20  Autor příspěvku:        

Být letadlo je lepší než být lama :)

Názor ze dne 19.4.2011 9:19  Autor příspěvku:        

Mě je úplně jasný,proč se tady radují lidé z odchodu Eliáše, Havla, Válkové, Šámala, a spol. - protože ti po nich chtěli, aby něco dělali!! :-) Tyhle lidi by chtěli totiž všecko zadarmo, respektive za peníze zadarmo..

Názor ze dne 19.4.2011 8:56  Autor příspěvku:        

to 18:07..jasny vsechny sme tady lamy, akorat ty si letadlo

Názor ze dne 19.4.2011 8:35  Autor příspěvku:        

tak co, uz je 19.4. tak uz podali vypoved i Hulmak, Bezouška a řada dalších, co to včera nestihli???

Názor ze dne 19.4.2011 1:21  Autor příspěvku:        

j: Dnes žádný katastrofický scénář?

Názor ze dne 18.4.2011 23:41  Autor příspěvku:        

Jermanová je pro JUDr. Poláčka jako Kristýna Kočí, pro Vítka Bártu. Byl bych rád, kdyby to JUDr. Poláček pochopil sám, neboť mu toto nepřeji, narozdíl od druhé varianty. Pane doktore Poláčku, jednejte s některými velkými a odvážnými bojovníky proti okupantům z řad proreformního vedení. Nezapomínejte pane doktore Poláčku, nebyl jste to vy kdo navrhoval kandidáta tehdy jen prof. Růžičku z mezinárodka, v tu dobu jste jen tiše koukal jak to dopadne a co bude dál, když přestaly létat mediální torpéda a usedl prach, tak vás osedlala Jermanka. Pane doktore Poláčku, jednejte s bratry opravdovými bojovníky, těm jde o tu samou věc jako vám, ale Jermance jde zaměstnání a moc, aby rozjela staré pořádky praktiky a svůj obchod. Jste většinou označován za velmi schopného a chytrého člověka, jen nikdo nerozumí, proč se necháte ovlivňovat pijavicí v tom směru, že vám špiní některé velmi odvážné bratry spolubojovníky, které nastavovali své tváře narozdíl od vystrašených a bojácných dnes rádoby stoupenců proti proreformcům do médií, když odvážně vystoupili proti proreformnímu marazmu, navrhli a dokázali vás nechat zvolit. Vy některé odvážné spolubratry nyní upozaďujete na úkor, těchto štěnic, co působí na  nynějšího spolubojovníka JUDr. Poláčka, který sice přišel, ale až už nic nehrozilo, že by jeho pověst mohlo očernit, narozdíl od opravdových bratrů bojovníků.