Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Reakce

    Zobrazení všech reakcí.
Celý výpis reakcí pod článkem:
Iluze
  
  jméno:      e-mail:
Názor ze dne 28.3.2011 20:39  Autor příspěvku:        

http://marekmartin.blog.idnes.cz/c/184143/Konec-svobody-slova-na-plzenskych-pravech-a-ZCU.html

Názor ze dne 27.3.2011 18:33  Autor příspěvku:        

"... Tedy nikomu se hlava nezamotala, jak dovozuje Baxa, jsou to stále titíž lidé, kteří pracovali a pracují, a to vše v situaci, kdy nejsou předsedy soudu a mimochodem učiteli, ale zejména a pouze učiteli a nesou veškerá aktuální prestižní rizika z toho plynoucí." - zametťe si před vlastním prahem pane B. Havle, který se prezentujete ne jako učitel, ale jako "of counsel" PRK Partners

Názor ze dne 26.3.2011 22:11  Autor příspěvku:  A      

Proč se zde dokola argumentuje tím, že si mají vážení akademici vyříkat své názory v soukromí? Tyto osoby se přece běžně potkávají a mnohdy si říkají daleko tvrdší věci, než padají zde. Soukromá debata nic nevyřeší. Asi byste se divili jak mluví Judr. Baxa a další v soukromí. Když pak někdo vystoupí na senátu, popřípadě vydá tiskové prohlášení, jak má druhá strana reagovat? Veřejná neanonymní diskuze je potřebná. Proč zrovna právníkům toto nedochází? Neměli bychom se vracet k diskuzím za zavřenými dveřmi, které byly typické pro doc. Kindla. Pojďme argumentovat věcně, jen tak lze hloupé názory a ještě hloupější činy odsoudit a tím se posunout směrem ke světlu.

Názor ze dne 24.3.2011 5:15  Autor příspěvku:        

Já si naopak myslím, že je dobré zveřejnění tohoto textu. Jestliže jedna strana veřejně vystoupí (dr. Baxa), pak má tuto možnost jistě i druhá strana (i když nejde o stranu v pravé slova smyslu, na řadu otázek panuje stejný názor). Jestliže jedna strana dostala prostor vystoupit na senátu (nečekaně mimo program) a druhá strana ne (viz utnutá diskuse). Všichni se tu hájí pověstí alma mater. Ta se přece neodvíjí od toho, zda tu jsou různorodé názory, které se veřejně prezentují (a je to otázkou, co to je veřejně a jak to chcete dělat jinak, senát je také veřejný). Příčinnou jsou neřešené problémy, nikoliv jejich diskuse a hledání řešení.

Názor ze dne 24.3.2011 12:24  Autor příspěvku:  Heater      

Bohužel musím konstatovat, že i když je zde mnoho povolaných, pouze teplo je vyvolené...

Názor ze dne 23.3.2011 23:46  Autor příspěvku:        

Předem svého příspěvku bych rád uvedl, že si všech dotčených osob v této diskuzi vážím především jako odborníků konkrétně JUDr. Havla a JUDr. Baxi. Chci, ale reagovat na výše uvedený text JUDr. Havla, který je názornou ukázkou toho co je na naší škole, dle mého názoru momentálně špatně. Proč svůj názor doktor Havel má potřebu prezentovat zde a podporovat tak znovudestrukční kampaň částečně resuscitované pověsti naší alma mater. Proč pánové prostě nedokážou v zájmu naší školy,když už se za ní takto bijí, odložit stranou svá ega a nevyříkat si to na uzavřeném jednání?? Proč doktor Havel místo publikace tohoto textu neřekne přímo do očí doktoru Baxovi svůj názor na jeho vystoupení a nevyjasní si svoje odlišné názory osobně?? Čemu je ku prospěchu tento způsob medializace a publikace názoru? Třeba by nakonec všichni zjistili, že přímá komunikace je skutečně klíčem k nějakému řešení namísto výstřelů do tmy formou "otevřených dopisů a jiných kritických textovin, které mají efekt spíše opačný, tedy nevedou k řešení kritické situace, ale jen přilévají olej do ohně. Pánové asi takhle: VYKAŠLETE SE NA TY VAŠE EGA, VYKAŠLETE SE NA TY ŘEČI OKOLO A ZAČNĚTE SPOLU KOMUNIKOVAT JAKO LIDÉ (JAKO VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÍ LIDÉ) JINAK TU ŠKOLU POŠLETE DO KYTEK.

Názor ze dne 23.3.2011 22:53  Autor příspěvku:  GmG      

Petře Štillipe, z tvého virtuálního vystupování je nádherně vidět, na jak vratkých nohou stojí tvá, resp. vaše jako Koalice pro fakultu, kandidatura do senátu. Vždyť nemáš jiné argumenty než z kontextu vytržené věty Dr. Baxy a napadání současných senátorů. Ty nejsi človek, který to s fakultou myslí dobře. Ty jsi jenom kariérista, kterému jde pouze a jenom o možnost ovlivňovat dění kolem sebe a o vlastní prospěch. A ta partička, kterou jsi shromáždil kolem sebe? Vždyť to je jak team záporných komiksových hrdinů. Zeptej se svého věrného nohsleda Míry Bíny, zda obdržel mimořádné stipendium za svou senátorskou funkci. Samozřejmě, že ano, ale to se mývalům do karet nehodí. Ach jo, je mi z tebe fakt zle. Zajímalo by mě, jestli si sám uvědomuješ, že jsi špatný člověk, nebo žiješ v představách o své vyvolenosti.

Názor ze dne 23.3.2011 19:29  Autor příspěvku:        

Pravidlo "co se doma upeče, doma se i sní" je v dnešní době zcela neaplikovatelný. Senát je nejvyšší orgán fakulty. Jeho jednání jsou veřejná, tedy i veřejně distribuovatelná jakoukoliv sítí. I kdyby tam ta profi kamera nebyla, v každým mobilu je dneska kamera s připojením na internet, informace se na twitteru nebo facebooku šíří bleskovou rychlostí. Buď se smíříme s tím, že zákulisní děkanský rozhodnutí nebudeme dělat, nebo je dělejme, ale pak se smiřme s palbou oprávněné kritiky. Tertium non datur.

Názor ze dne 23.3.2011 19:04  Autor příspěvku:        

to 14,33- jestli myslíš ukončení ak.senátu to udělal Dr.Henych správně. Na senátu kde se natáčí vše na video a přenáší v přímém přenosu široké veřejnosti, nelze akademicky diskutovat o situaci na fakultě. Pokud souhlasíš s tím co se doma upeče to se doma sní tak jsi v hlubokém rozporu.

Názor ze dne 23.3.2011 17:55  Autor příspěvku:        

Legrace: Páni, to jsme to dopracovali... :(

Názor ze dne 23.3.2011 16:53  Autor příspěvku:  Legrace      

:) http://sendables.jibjab.com/view/lJWcBRNqP8qEj4e2

Názor ze dne 23.3.2011 16:27  Autor příspěvku:  Legrace      

http://sendables.jibjab.com/view/lJWcBRNqP8qEj4e2

Názor ze dne 23.3.2011 14:33  Autor příspěvku:        

Dr. Bezouška nikdy při výuce nebo do veřejného prostoru neřekl, koho mají studenti volit/nevolit. Jen předkládá data, na které vedení reaguje mlčením nebo lhaním (viz děkanovo tvrzení na senátu, že na KTP byly vypsaný dvě pracovní místa). Souhlasím s tím, že co se doma upeče, má se doma i sníst. Ale kdo si po minulém zasedání senátu myslí, že k tomu je prostor na fakultě, je přinejmenším snílek a fantasta. Lidem z univerzity byl náš senát pro smích a nevycházeli z údivu a o ukončení senátu a nepřipuštění diskuse o nepříjemných věcech pro vedení už tu byla řeč, to byla svévole jak Brno.

Názor ze dne 23.3.2011 14:08  Autor příspěvku:  admin      

Dobrý den, byl/a jsem nucen/a smazat text, který byl v rozporu se záměrem těchto stránek, tedy poskytovat prostor pro slušnou a korektní diskusi. Děkuji za pochopení. Administrátor/ka diskuse.

Názor ze dne 23.3.2011 14:04  Autor příspěvku:        

Takže řekl, to co Baxa na senátu. To je teda ovlivňování voleb až to bolí. Ve srovnání s Bezouškovo televizním a internetovým antré to je teda pěkná prkotina.

Názor ze dne 23.3.2011 12:44  Autor příspěvku:        

23.3.2011 12:00 madman: :D

Názor ze dne 23.3.2011 11:51  Autor příspěvku:        

Dr. Balík má své jisté u ústavního soudu, ve své advokátní kanceláři, kdykoliv může nastoupit na fakultu v Praze i Brně, tomu na FPR záležet nemusí. Má ji jen jako zpestření, kde se mu nechce "podstupovat formality" akademické práce. Škoda ho :(

Názor ze dne 23.3.2011 11:40  Autor příspěvku:  bin      

Je to skutecne tak, jak se pise nize - dr. balik me skutecne zklamal, ze se snizil k ovlivnovani voleb do studentske komory AS. Mimo jine rikal, ze jemu je pod soucasnym vedenim dobre a ze fakulta v zadnem ohrozeni neni. Take to, ze je rad, ze nemusi podstupovat vsechny ty formality, ktere ho tizily za "reformniho" vedeni. Je to vyborny prednasejici, ale jako osobnost ztratil u hodne studentu kredit..

Názor ze dne 23.3.2011 1:48  Autor příspěvku:        

Až bude Eliáš děkanem, tak to bude takovej mejdan, jakej na youtube ještě není.

Názor ze dne 23.3.2011 12:03  Autor příspěvku:  madman      

Až bude Eliáš děkanem, tak je v plánu velká oslava http://www.youtube.com/watch?v=InBXu-iY7cw

Názor ze dne 22.3.2011 20:08  Autor příspěvku:        

19:19: Proti tak bryskní logice se skutečně nedá argumentovat.

Názor ze dne 22.3.2011 19:19  Autor příspěvku:        

Třeba proto, že u Balíka, Prunnera nebo Šímy je pravděpodobnější, že je to pravda? :)

Názor ze dne 22.3.2011 19:01  Autor příspěvku:        

17:53: Proč nereagujete stejným dotazem na příspěvek studenta ze 14:15?

Názor ze dne 22.3.2011 17:53  Autor příspěvku:        

Judr. Bezouška takové věci dělat nepotřebuje. Pokud to dle vás udělal napistě kdy a kde, ať to mohou potvrdit nebo vyvrátit přitomní spolužáci.

Názor ze dne 22.3.2011 14:43  Autor příspěvku:        

To je divný, já zase slyšel, že se jedná o JUDr. Bezoušku. Holt se v týhle pohádce asi mění postavy podle toho, kdo ji zrovna vypráví.

Názor ze dne 22.3.2011 14:15  Autor příspěvku:  student      

Já osobně vím pouze o třech vyučujících co ovlivňovali studenty, jedná se o Judr. Balíka, doc. Prunnera a Judr. Šímu. U těchto osob to není až zas takové překvapení. Myslím si, že VERITAS podporuje širší okruh vyučujících, ale nesníží se k podlému ovlivňování jak to činí sympatizanti Štillip boys.

Názor ze dne 22.3.2011 12:32  Autor příspěvku:  Lub.      

Ad K - bohužel děje, naposledy jsem slyšel pana Balíka, jak na výuce pomlouval koalici V.

Názor ze dne 22.3.2011 11:44  Autor příspěvku:  schade      

bastardi, doufám, že vám tu fakultu zrušej a budete muset škemrat u nás v Praze :DD

Názor ze dne 22.3.2011 11:39  Autor příspěvku:  K      

Ad Tomáš Sobek: To se skutečně děje? Jestli ano, pak je očekávání v rozporu s tím co jste popsal, že mají.

Názor ze dne 22.3.2011 10:18  Autor příspěvku:  Tomáš Sobek      

Myslím, že učitelé by se měli zdržet toho, aby na svých přednáškách nebo seminářích, tedy ve svém postavení formální autority, doporučovali studentům, jak mají (resp. nemají) volit do studentské kurie AS. Úkolem studenských senátorů je reprezentovat zájmy studentů a ne nějaké (té či oné) učitelské frakce.

Názor ze dne 21.3.2011 20:49  Autor příspěvku:  Honza- bývalý student      

Všichni učitelé (a další pracovníci) na FPR mají u mne velký obdiv, zejména proto, že se většina, ačkoliv již několik let je půda na fakultě prohnilá a nechutná, stále drží na svých místech a vyučuje bez ohledu na to, kdo jim kraluje (zda bůh či satan).K veškeré nespokojenosti, nestabilitě a nevoli fakulty tu stále zůstávají učitelé jako jsou prof. Eliáš a další, kteří stále a stále na fakultě vyučují, byť by jejich případný odchod z fakulty byl, snad pro každého z nás, legitimním. Ale i přesto oni zůstávají a brání sebe sama(fakultu), někdy i proti vlastnímu přesvědčení, a proto mají u mne opravdový obdiv a patří jim naše děkuji. Navzdory faktu, že někteří učitelé byli odejití, stále přes všechny ty peripetie a těžkosti fakulta žije a já pevně věřím, že žít bude i nadále. Věřím, že se tak bude dít díky Vám, kteří neztrácíte trpělivost a víru v lepší zítřky. Doufám, že i já osobně budu mít jednou možnost do dění fakulty zasáhnout a pomoci ji. Všem hezký večer a držte se.

Názor ze dne 21.3.2011 18:29  Autor příspěvku:        

lol

Názor ze dne 21.3.2011 17:44  Autor příspěvku:        

nebo na mezinárodku, kde dva starší učitelé semináře prospí, nebo na dějinách, kde si jedna nejmenovaná učitelka plete Karla IV. a Karla V.

Názor ze dne 21.3.2011 17:32  Autor příspěvku:        

dr. Baxa se ve svym projevu taky tázal na poslání náší fakulty a na přínos akademických aktivit - to by nemělo zapadnout. jinak to bude vypadat jako na obchodu, kde si nejeden vyučující při přednáškách akorát dokazuje, jak je skvělej. jeden příklad už tady padnul, další je třeba ten vyučující, co tak rád řeší např. jestli student použil slovo "vydání" nebo "emise"

Názor ze dne 21.3.2011 10:22  Autor příspěvku:  Karel Stolejda      

Souhlasím s Tomášem Sobkem :-) To, že Baxův projev není puristicky čistý odsudek stávajícího vedení není přeci ten hlavní problém. V každém vztahu, kde existuje vztah podřízenosti, je nutná přiměřená loajalita. Pokud by každý, kdo zrovna s něčím nesouhlasí, začínal revoluční boj, nemohlo by nic fungovat. Pokud se např. v rozpočtu určití lidé vyznají lépe než tajemnice Bárková, ať nabídnou pomocnou ruku vedení v jeho dalším zpracování. Tato nabídka, a samozřejmě i její přijetí, vyžaduje konstruktivní myšlení, pokoru, schovívavost a dobrou vůli.

Názor ze dne 21.3.2011 1:15  Autor příspěvku:  Tomáš Sobek      

Jestli tomu správně rozumím, tak výzva kolegy Baxy, abychom se přestali hádat, zde vyvolala hádku o výklad toho, co tím vlastně myslel.

Názor ze dne 21.3.2011 12:53  Autor příspěvku:        

21.3.2011 12:00: Baxa jednoznačně řekl, že je mu jedno, kdo je zrovna u pádla a vymezel se proti formě, jakou se řeší problémy na fakultě.

Názor ze dne 21.3.2011 12:00  Autor příspěvku:        

Karel Stolejda: Baxa se ale přece postavil na jednu stranu - jednoznačně vyjádřil svou loajalitu současnému vedení fakulty (ještě aby ne, když zachránilo kariéru jeho dcery) a zkritizoval ty, kteří "píší otevřené dopisy" (tedy Petr Bezouška, jehož dopis se stal otevřeným až poté, co na něj od děkana nedostal ani jednořádkovou odpověď).

Názor ze dne 20.3.2011 23:31  Autor příspěvku:        

"by se dalo poukazovat na to jak "reformni" tym elegantne zametal stopy po pruserech ohrozujicich pospisila, ci jak dokaze odmenit s nimi sympatizujici studenty" no, to by se nedalo, protože nic takovýho nebylo

Názor ze dne 20.3.2011 23:25  Autor příspěvku:  Karel Stolejda      

Dle mého názoru hovořil Dr.Baxa o zastavení polarizace na fakultě. Pravda bude asi někde mezi těmito dvěma tábory. Projev neobjevoval Ameriku, jen konstatoval to, co všichni dávno víme, a co bychom si měli čas od času připomenout. A za to že se nepostavil ani na jednu stranu, není přeci nutné jej rozsápat. Bylo by dobré zkusit spojit bezohlednost, dravost a nadšení mládí s laxností, zkušenostmi a určitou senilitou stáří. Obojí vlastnosti jsou přirozené a mají svou hodnotu. Je ale třeba jednat rychle a účinně!

Názor ze dne 20.3.2011 23:14  Autor příspěvku:        

myslim si ze se vsichni shodneme na tom, ze cilem je zlepsit povest fpr, uklidnit spory a ziskat akreditaci... otazkou je, ktera skupina lidi tento cil naplnuje.. baxa? ruzicka? bezouska? ... i nejvetsi debil tohle snad dokaze pochopit, krasne to vystihl predseda senatu. Ja nerikam, ze lidi okolo bezousky nemaji obcas pravdu, otazkou vsak zustava, zda-li skole svym snazenim pomahaji. Rovnez odmitam deleni na ty dobre a na ty spatne. Jasne, ruzicka je prase, to je pravda, ale stejne tak by se dalo poukazovat na to jak "reformni" tym elegantne zametal stopy po pruserech ohrozujicich pospisila, ci jak dokaze odmenit s nimi sympatizujici studenty

Názor ze dne 20.3.2011 22:10  Autor příspěvku:        

Pěkný. Překrucování Baxova projevu, vytrhávání jeho slov z kontextu a reakce na tato slova. Jo, svinstvo a vychcanost, na to jste machři.

Názor ze dne 20.3.2011 20:46  Autor příspěvku:        

20.34: Ale řekl, přesně tohle. A ještě si vzal studenty jako svá rukojmí ("když budete v kritice pokračovat, odnesou to chudáci studenti"). Je mi z něj špatně.

Názor ze dne 20.3.2011 20:45  Autor příspěvku:        

Dr. Baxa: "Nikdy jsem nebyl svědkem nějakého porušování pravidel. Tak co se vlastně děje? ... Podporuji svoji instituci a její představitele." Je třeba číst mezi řádky.

Názor ze dne 20.3.2011 20:34  Autor příspěvku:        

20:05: Nic takového JUDr. Baxa neřekl, puste si záznam prosím ještě jednou a poslouchejte to, co říká a ne to co chcete aby říkal.

Názor ze dne 20.3.2011 20:32  Autor příspěvku:  Vystoupení prof. Válkové      

3/3 "Teď jsem teda probuzena do té kruté reality, kdy vidím, že ne že se nic nestalo a že budeme muset dělat ta samá opatření, která po nás chtěli zhruba před rokem, možná i horší, jak mi napovídá tady pan prof. Eliáš, já však doufám, že ne, protože konkrétně na naší katedře jsme udělali nějaká nepříjemná opatření, ale nešli jsme až do těch konců. Bylo by dobré na tohle nezapomenout, protože brzo přijdou i volby do akademického senátu a mnohdy líbivá slova a já se hlásím k těm, kteří jim rádi uvěřili, tak nás nezachrání potom od toho výsledku, který tady teď právě projednáváme."

Názor ze dne 20.3.2011 20:31  Autor příspěvku:  Vystoupení prof. Válkové      

2/3 "Čili není pravda, že s námi nikdo nemluvil. Mluvil, ale s některými formami, jak razantním způsobem snížit ty rozpočty, řada z nás nesouhlasila. Takže když jsme volili nového děkana, tak musím i já říci, že když ta volba dopadla, jak dopadla, to se k tomu klidně přiznám tady na veřejnosti, tak jsem si říkala, obzvlášť když tady byly ty přísliby typu – seženeme peníze z jiných zdrojů, nebudeme muset snižovat dále platy, že snad optimisticky přijde někdo, kdo zachrání fakultu, aniž by musel udělat ta nepříjemná opatření na jednotlivých katedrách. Od té doby se mnou o tom nikdo nemluvil, takže jsem se také trošku ukolébala do konce roku s přesvědčením, že se snad něco děje."

Názor ze dne 20.3.2011 20:30  Autor příspěvku:  Vystoupení prof. Válkové      

Pro ty se slabým sluchem, zejména anonyma 19:58: 1/3 "Ráda bych jen připomněla, že zhruba tak před rokem, rokem a půl s námi přesně tyhle sanační kroky dosti takovou bych řekla ne zrovna příjemnou formou, projednával tehdejší děkan dr. Pospíšil a jeho proděkani, konkrétně dr. Bezouška a další a upozorňovali nás v té době na to, že musíme přijmout razantní kroky k tomu, abychom zachránili rozpočet fakulty. Já sama jsem byla mezi těmi, kteří nesouhlasili s formami, které byly navrhovány, měla jsem i tu možnost se k tomu vyjádřit, částečně jsme je akceptovali, ale většinu z těch kroků jsme neprovedli tak důsledně a takovým způsobem, jako to udělala právě KCP a KSP, čímž se dostali logicky na žebříčku popularity mezi ostatními kolegy na ty poslední příčlíky, a to se jim spočítalo v dalších hlasováních, včetně toho posledního, kdy se volil nový děkan, poté co odstoupil dr. Pospíšil a skončilo období zastupujícího děkana prof. Eliáše."

Názor ze dne 20.3.2011 20:17  Autor příspěvku:  Twin Peaks      

19:58 Nevím jak jste na to vy se sluchem, ale já prof. Válkovou slyšel velmi dobře. Pokud jde o vystoupení dr. Baxy, tak z toho mi taky běhal mráz po zádech, ale zcela jistě v jiném smyslu než vám. Rozhodně to nebylo něco pod co bych se podepsal a musím říct, že mě dr. Baxa velmi zklamal. Celkově je mi ze senátorů smutno, hovoří se o rozpočtu, který je výrazně schodkový a většina z nich mlčí snad proto, aby náhodou něco neřekli nebo prostě proto, že nemají co říct. To jsou vážně senátoři jak mají být. Nejhorší na tom je, že drtivá většina jich znovu kandiduje. Mám zlý pocit, že tuhle školu již reformovat nejde.

Názor ze dne 20.3.2011 20:05  Autor příspěvku:        

Vystoupení Dr. Baxy nebylo nic jiného, než "tento děkan a jeho metody mi vyhovují, neopovažujte se ho krizitovat". Pod to bych se já tedy nepodepsal. Stejně jako nepodepsaný hrdina 19.58, že? :)

Názor ze dne 20.3.2011 19:58  Autor příspěvku:        

to Twin Peaks- jsi geniální, nebo lžeš. Poslechl jsem si záznasm zřejmě jako ty a Válková třeba nebyla vůbec slyšet. Zřejmě bez jakýchkoliv skrupulí,stejně jako Gottwald dobře víš kde jsme my a kde je nepřítel ani nemusíš slyšet co říká. Jinak pozitivně lze hodnotit pouze vystoupení Dr.Baxy, to podepíši.

Názor ze dne 19.3.2011 22:20  Autor příspěvku:  Twin Peaks      

Tak jsem si konečně poslechl co se přesně stalo na senátu. Z mého pohledu palec nahoru paní prof. Válková, pan kvestor, dr. Svoboda, dr. Hulmák. Palec dolu dr. Jánošíková (za vystoupení ohledně hodnocení výuky), děkan (za neschopnost reakce téměř na cokoliv a za lhaní ohledně počtu výběrových míst na KTP), dr. Henych (za způsob ukončení senátu), ing. Bárková (za na neschopnost představit rozpočet).

Názor ze dne 19.3.2011 20:08  Autor příspěvku:        

Konečně. Díky

Názor ze dne 19.3.2011 16:49  Autor příspěvku:  Tomáš Hnetila      

Tady je ještě záznam v jiném formátu:
http://home.zcu.cz/~thn/2011-03-16_AS_FPR.m4v

Názor ze dne 19.3.2011 16:22  Autor příspěvku:        

"Uzavírám diskusi, nic a konec!"

Názor ze dne 19.3.2011 12:38  Autor příspěvku:        

Záznam nejede. Jediný, co je na něm vidět je to, že kdybyste dali Napoleona do ložnice s Hnětilou, škrábal by ještě na Korsice brambory.

Názor ze dne 18.3.2011 23:07  Autor příspěvku:  galymatyáš      

to 21-54: Marku nestraš

Názor ze dne 18.3.2011 21:54  Autor příspěvku:        

to 20,18 - argumenty se brzo dovíš, a bude to zajímavé, redaktoři jednoho média už mají pohromadě podklady a měli říci, že Plzeňská kauza je nejšpinavější PR akce od revoluce.

Názor ze dne 18.3.2011 21:31  Autor příspěvku:  Vinopal František      

Dobrý večer, dotaz, jenž měl včera zaznít, se měl týkat přezkumu rozhodnutí o ukončení studia. Především ve vztahu ke dvěma zprávám, jež proběhly ak. obcí 22.2 a 1.3.2011. V únorovém prohlášení děkan tvrdí, že "Mnoha studentům bylo z důvodu administrativního pochybení fakulty (nezapsané zkoušky a zápočty) ukončeno studium neoprávněně.". Naproti tomu se v otevřeném dopise Dr. Bezoušky z března tohoto roku dočítáme, že takových případů bylo minimum (4). Otázka je tedy nasnadě - kolik znamená mnoho a kde leží pravda. S tím souvisí i moje rozčarování nad neexistencí závěrečné zprávy týkající se právě problematiky přezkumů. Kdy bude zpracována a uveřejněna? Naprosto legitimní otázky. Odpovědi snad zajímají nejenom mne.

Názor ze dne 18.3.2011 21:26  Autor příspěvku:  O.K      

Skoda ze ten zaznam blbne - chybi tam několik desitek minut zasedani, resp. z 25.min to preskocí na cca 1h 50min..

Názor ze dne 18.3.2011 20:33  Autor příspěvku:  Tomáš Hnetila      

Zde najdete záznam ze zasedání AS FPR 16.3.2011. Každý si může udělat názor sám. http://home.zcu.cz/~thn/2011-03-16_AS_FPR.wmv

Názor ze dne 18.3.2011 20:23  Autor příspěvku:        

Což provést volbu děkana v Nečtinách?Při atmosféře vytvořené směsí přednášek a dobrého moku by mohlo nejedno bojovné srdce pookřát a mohlo by dojít k dohodě.

Názor ze dne 18.3.2011 20:18  Autor příspěvku:        

20:06 - a nějaký argument?

Názor ze dne 18.3.2011 20:06  Autor příspěvku:        

Tak si vemte toho "PK" už přímo vyzývá k puči. Musím se smát když to pozoruji, lidi toužící po moci straší zrušením fakulty, když nebudou zvoleni, vydávají poplašné zprávy, jen aby se dostali k moci a měli prebendy.Jo je to zajímavé, pokud se neplatu tak tento Havel, který má plnou pusu demokracie, a po přečtení jeho článku leckteré oko zaslzí, je tentýž Havel, který tisku sděloval, že se zbaví pro ně nepohodlných lidí v senátu tím, že je vyhodí ze školy. Teď kritizuje Baxu, který byl zakladatelem kauzy Plzeňská práva, který plamenně mluvil v tisku jak je nutno zatočit s Kindlem a dalšími, který rozhořčeně křičel že paní Řápková je podvodník, neboť si dovolila nechodit k němu na semináře a který se zasloužil i o to, že Havel byl instalován do funkce proděkana. Ten samý Baxa, který následně za soukromé cíle opustil revoluční myšlenku. Už dochází k tomu, že lidé, kteří se scházeli v Měšťanské besedě a připravovali mediální útok, aby zlikvidovali vedení fakulty a vybrali mediálně známé tváře, které měly být dehonestovány (a tak se stalo), jsou sami dehonestováni a vychází najevo jejich zištné cíle, kdy jsou schopni pro osobní prebendy zradit myšlenku revoluce. Už se objevily v tisku podvody u přijetí na fakultu jejich dětí, podivné rozhodnutí v případě skončení jejich dětí z důvodů neplnění studijních povinností a podobně. A tito lidé chtěli fakultu vést? Jak lehce změní své zásady, a ani si nevšimli, že jejich vysněná kariéra se rozplynula jako pára nad hrncem, úplně stejně jako chtěli zničit kraiéru Kindlovi a dalším.

Názor ze dne 18.3.2011 18:19  Autor příspěvku:  Dt      

Já vím, já vím, dějiny jsou dějiny, ale při sledování dění na naší fakultě musí člověk připustit, že ordály měly něco do sebe.

Názor ze dne 18.3.2011 17:31  Autor příspěvku:        

kazdej blbec co dela ve fabrice operatora ma 3mesicni zkusebku...proc to neni u nas taky???

Názor ze dne 18.3.2011 17:06  Autor příspěvku:        

kde je záznam k mání?

Názor ze dne 18.3.2011 16:35  Autor příspěvku:  Max      

http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1784043/rektor-prestizni-london-school-of-economics-rezignuje-kvuli-vazbam-na-libyi.html Jen malý důkaz, že korupce ve vzdělávání je úplně všude.... je, byla a bude. Jenom naše Alma mater se kvůli ní bude muset zrušit...congrats pánové...ale vaše jména nikdy nezapomeneme, to si buďte jisti.

Názor ze dne 18.3.2011 16:08  Autor příspěvku:  PK      

Pokud snad ještě váháte jak volit do AS, stačí si pustit záznam ze středečního AS. Zjistíte, že současné vedení vůbec netuší co dělat s rozpočtem, kvalitu výuky hodnotit nebude, i když to veřejně přislíbilo, na přímé otázky odpovídá tradičně NO COMMENT a nebo rovnou lže. To co předvedla Bárková nad výkazy rozpočty fakulty odpovídá stylu výuky předmětů, které učí. Nerozumím pak stále se objevujícím požadavkům na praní špinavého prádla uvnitř. Myslí si snad někdo, že na osobní schůzce za zavřenými dveřmi Růžička něco změní? Že přizná, že není ani manager, ani akademic a rozhodně ne dobrý vyučující? Poslechněte si rektorku Mauritzovou nebo kvestora jak hodnotí naši fakultu a co ji doporučují. Máme poslední šanci. Volte správně, protože jinak žádné přístě nebude.

Názor ze dne 18.3.2011 15:49  Autor příspěvku:        

Děkan lže pořád jak červený pes, ale on za to nemůže, on zkrátka ničemu nerozumí a nic neví o fungování školy, to už každý poznal, tady je chyba v senátu a rektorce, rektorka měla plno řečí, ale neudělala nic a ani nic neudělá, bohužel.Dopadne to tak, že vyhrají lidi, co tam jsou ted, rektorka nic neudělá a nikdo nikam neodejde, vyjma BH, který na to jediný má. KCP bude parta bezmocných učitelů, která potáhne školu, jako tomu byl dosud.

Názor ze dne 18.3.2011 15:47  Autor příspěvku:        

Jo, jo, JUDr. Baxa setřel fakultní společnost psychopatů a sociopatů (FSPS) a potrefené husy hned hýkají jedna přes druhou.

Názor ze dne 18.3.2011 15:38  Autor příspěvku:        

Nabízím kandidátku pro "ukecej kolegu": Henych, Kramář, Kunz, Lego, Louda, Outlá, Prunner, Stočesová, Telecký, Wolfová.

Názor ze dne 18.3.2011 15:23  Autor příspěvku:  vr.      

Spíše než věcná je tahle diskuze diskuzí cynickou, možná i trochu ublíženeckou, kdy to připomíná naříkání paniček nad jejich dětmi, sprostými spratky, kteří se neumějí chovat a ještě k tomu má na jejich ratolesti někdo velmi neblahý vliv. Když už tedy učitelům skutečně tak najednou začalo záviset více na studentech, než na vlastním egu, stalo by se jim tolik, kdyby se dohodli na tom, jak a koho přesně budou volit svými 12-ti hlasy do AS? V dnešní době mailing-listů, hromadných korespondencí snad není tak velký problém přemluvit ostatní kolegy a udělat akci typu, "Ukecej, kolegu;ukecej katedru". Ale zase na druhou stranu proč, že? Když se to má posr**, tak aspoň s plnou parádou. To jen poznámka pro pokrytce, a že jich tu není málo.

Názor ze dne 18.3.2011 15:22  Autor příspěvku:  Stil      

Děkan včera veřejně lhal, říkal, že na teorii práva byly vypsaný dvě pracovní místa, ale bylo jen jedno. Stejně tak na mezinárodní právo bylo vypsaný jedno místo, přesto přijal dva lidi.

Názor ze dne 18.3.2011 14:15  Autor příspěvku:        

to 11:12 Nejsem Váš kolega, to předně. A to, že upozornil na problém...v pořádku. Mám problém s tím, jak na něj upozornil. Studentů je mi už opravdu upřímně líto. Tenhle boj o moc začíná být nechutný a jsou to právě jen a jen studenti, kteří na to doplácí.

Názor ze dne 18.3.2011 14:11  Autor příspěvku:        

ano, nejlepší by byla nová volba děkana

Názor ze dne 18.3.2011 13:35  Autor příspěvku:        

A hlavne drive VIP student dostal zkousku, nased do auta a odfrcel. Dneska VIP studenti dostavaji funkce a exhibuji v senatu

Názor ze dne 18.3.2011 13:24  Autor příspěvku:        

je někde k dispozici záznam z tohoto jednání?

Názor ze dne 18.3.2011 12:47  Autor příspěvku:        

Zlatej Kindl, VIP studenti byli za nej a jsou i ted a budou vždycky, ale rozdil je v tom ze za nej to neodnaseli slusni studenti a nevladla vuci nim arogance moci

Názor ze dne 18.3.2011 11:29  Autor příspěvku:  K      

Pokud se zasekneme na přezkumu pak nikam nedojdeme. Osobně mi popsaný přezkum silně lidsky vadí ale je třeba vzít v úvahu, že sice ho musíme a můžeme kritizovat, lidsky odsoudit ale změnit jej již bohužel nelze. Pokud je třeba fakultu zachránit a směřovat ke kompromisům pak tam, kde jich lze pro futuro dosáhnout, zde to bohužel prostě již nelze. Trochu mě děsí, že se čeká no volby do AS. Způsob volby a utváření rozhodných orgánů nereprezentuje vůli všech členů ak. obce, tedy především nás studentů. Dovolím si nesouhlasit s doc. Havlem - vy jste pro fakultu rozhodní už nyní! Vaše osoby jsou nejen ve vztahu k veřejnosti synonymem prorefermního směřování fakulty ale především faktickým zdrojem a ztělesněním kvality fakulty (viz. např. článek níže). Pokud je pro mnoho či několik rozhodným okamžikem samotná volba v jejich rozhodnutí o setrvání, pak prosim nezapomínejte na to, že stovky studentů nemají jinou možnost jak fakticky zasáhnout do běhu fakulty, než svěřením důvěry pár senátorům SK AS. Pro naši fakultu by byl vhodný jiný systém obsazovaní představitelů než prostřednictvím AS.

Názor ze dne 18.3.2011 11:12  Autor příspěvku:        

Zajímavé, ten, kdo upozorní na problémy, je jejich původcem? Kde jste nechal rozum, kolego?

Názor ze dne 18.3.2011 10:52  Autor příspěvku:        

Doktore Bezouško, Vás zajímají studenti?! Ha ha. Vás zajímá pouze moc. Máte jiné nabídky?? Tak už se seberte a jděte dělat problémy jinam!

Názor ze dne 18.3.2011 10:35  Autor příspěvku:  Karel Svoboda      

S projevem Dr. Baxy také nesouhlasím. Moje zkušenost se současným vedením fakulty je totiž výrazně jiná a negativní. Nadzvedla mě ale úplně jiná věc - senátor Štillip vzápětí jménem všech přítomných Dr. Baxovi za projev poděkoval. Dokonce s mrazem v zádech. Tím se dopustil manipulace, protože musel vědět, že se někteří přítomní s projevem nezotožňují. Také se domnívám, že Dr. Baxovi byl, poskytnut rozsáhlý prostor, který na konci jednání chyběl pro studenta, který se tázal, na základě čeho děkan znovu přijal některé vyloučené studenty. Na zasedání senátu bychom si měli být všichni rovni.

Názor ze dne 18.3.2011 10:28  Autor příspěvku:  j      

JUDr. Baxu bych nechal byt, asi je kazdemu jasne, ze mu jde o budoucnost jeho dcery. Musi vedet o co jde a radeji uprednostnil zajem potomka pred svym dobrym jmenem.

Názor ze dne 18.3.2011 10:08  Autor příspěvku:        

Tak pojďme si nalít čistého vína a řekněme si něco o celkovém studiu Baxová a ingerencích, které prováděl její otec, aby udělala různé zkoušky, hm?

Názor ze dne 18.3.2011 10:01  Autor příspěvku:  j      

Ja si myslim, ze volani po slozeni zbrani je nepochopeni situace. Podstata problemu spociva v tom, ze krom vyuky vetsina kateder nefunguje. Nepublikuji, nemaji granty a je na nich prezamestnanost. Na skole v zasade funguji tri katedry, z toho dve velmi dobre. Na nich skola stoji, ale jsou v mensine a tudiz nemaji vliv. Slozeni zbrani v jejich pripade znamena pracovat na ty, co pracovat nechteji a jeste byt vystavovani osobnim utokum. Pokud tito lide odejdou, nebude publikacni cinnost, granty, nebude dostatek docentu a profesoru, bude jeste mene penez a nebude akreditace, zcela jiste skola neunikne pozornosti medii a nejspise zanikne.

Názor ze dne 18.3.2011 9:50  Autor příspěvku:  Jancio Wodnik      

Fakulta stojí před dalším mezníkem a hrozí jí zánik. My studenti cítíme obavy z dalšího profesního uplatnění, právník z Plzně se stalo všeobecným synonymem pro neumětela či podvodníka. Já osobně cítím, že v dané situaci je třeba mít v čele fakulty velmi silnou osobnost, mediálně známou a nezpochybnitelnou, která v očích veřejnosti (i té odborné) bude ztělesňovat změnu a cestu ke prestižní fakultě. Já jsem po dluhých úvahách dospěl k názoru, že jedinou možností k dosažení tohoto cíle je mít pana prof. Eliáše v čele fakulty. Věřím, že v případě jeho zvolení uváží některé dopady minulých rozhodnutí a při kácení lesa nebudou ty třísky tak velké a bolestivé. P.S. Z mého komentáře by mohl čtenář nabýt dojmu, že patřím k vyloučeným studentům. Není tomu tak, stav studenta je "studuje".

Názor ze dne 18.3.2011 9:48  Autor příspěvku:  Jancio Wodnik      

Vcelku dlouhou dobu jsem se k fakultnímu dění nevyjadřoval. Snažil jsem se věc hodnotit, zjistit dresy jednotlivých hráčů a jejich motivaci. Ačkoliv si reformního vedení fakulty velmi vážím, udělalo mnoho chybných kroků. Za zásadní chybu považuji přílišnou tvrdost při vylučování ze studia. Období bylo nejasné, navyklé na předchozí volnost studia a časový limit pro splnění studijních povinností krátký. Studium bylo ukončováno i studentům s prokazatelnými zdravotními problémy a hrozilo vylučování i za pozdní předzápisy v systému. V systému vylučování chyběl lidský prvek. Studenti si v dané situaci nemohli být jistí, jestli i oni nebudou vyloučeni pro nějaký drobný administrativní delikt. Atmosféra strachu z čistek prosytila fakultu. Aktivističtí studenti zkoumali názory svých kolegů a vytvářeli pomyslný blacklist nereformních studentů. Nebyla možnost třetí volby, otázka stála jasně: "Kindl nebo Eliáš?". Mnoho studentů vnitřně uvítalo volbu prof. Růžičky a očekávalo nápravu křivd způsobených předchozím vedením. Jak se ovšem brzy ukázalo, zpětvzetí ke studiu se týkalo jen VIP studentů. Neznám podrobnosti vyloučení dcery slečny Baxové, ale těch několik štastných jedinců nebylo vybráno na základě kritérií studijních. A dnes? Vlak jede dál, vyloučení studenti cítí křivdu, ale budou zapomenuti. Nemají moc a sílu něco napravit.

Názor ze dne 18.3.2011 9:25  Autor příspěvku:  Aleš Ziegler      

Je legrační, jak příznivci děkana požadují, aby se diskuze vedla na půdě akademického senátu a potom ji jeho předseda zakáže :-D. Nedomnívám se ovšem, že by se diskuze měla vést na úrovni toho, kdo komu rozšlapal bábovičky, takhle se nikam nedostaneme. Neviděl jsem jediný důkaz, že by JUDr. Baxa nějak nevhodně intervenoval, a pokud takový důkaz JUDr. Havel nebo kdokoliv jiný má, nechť jej předloží. Pan předseda NSS, pokud jsem dobře pochopil jeho značně obecné vystoupení, hlavně apeloval na loajalitu k fakultě, s čímž ze srdce souhlasím, ale dodávám k tomu, že loajalita k instituci není totéž jako loajalita k tomu, kdo stojí v jejím čele (český stát a V. Klaus je velmi názorný příklad ;-). Pokud ten, kdo stojí v čele instituce, ji očividně vede, abych tak řekl, tam kam slunce nesvítí, loajalita k instituci nejen opravňuje, ale přímo vyžaduje, se proti tomu postavit.

Názor ze dne 18.3.2011 9:15  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Ono je to trochu jinak, než se to staví. Dr. Baxa řekl, že je to boj o moc. Ale ono jde o fakultu a studenty. V životě platí, že hrubá nedbalost mnohdy způsobí horší následek než úmysl. Proto nesdílím názor dr. Baxy, že pokud jde "jen" o chyby (vedení je nedbalé a kupí jednu za druhou), musím být k vedení stále loajální a lidově řečeno držet hubu a krok. Senát odmítl třeba jen diskusi o tom, proč děkan žádá o obnovení své důvěry. Nezajímá ho, co si myslí děkan, nezeptal se, co ho k tomu kroku vede. I to o mnohém svědčí. Děkan má své povinnosti. Pokud je neplní, vede fakultu k záhubě.

Názor ze dne 18.3.2011 9:13  Autor příspěvku:        

seda zona je co Sire?

Názor ze dne 18.3.2011 8:41  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to T. Sobek: Jistěže jsou vybočení z řádné správy a systémové defekty. Problém je, pokud excesy mutují v další systémový defekt. A že tomu tak je, se opakovaně přesvědčuji. Pak si člověk klade otázku, kterou tu už položil M. Hulmák: zda to stojí za ztrátu zdraví a sebeúcty. A k tomu náš akademický senát, který se chová jak Bourboni po restauraci - nic nezapomněl a z ničeho se nepoučil. Čeká se na volby. Stejně nakonec rozhodne šedá zona a oba máme představu, jak.

Názor ze dne 18.3.2011 8:28  Autor příspěvku:  Tomáš Sobek      

ad KE K tomu bych jenom dodal, že pro současnou fakultní diskuzi je důležitější to, že existují určité systémové neférovosti (např. že jedna katedra dotuje jiné katedry), než to, že se v minulosti rozhodlo v určitých konkrétních případech neférově. Bylo by špatné, aby první téma bylo zastíněno tím druhým.

Názor ze dne 18.3.2011 8:11  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to T. Sobek: Nevnímám to jako neslučitelné. I ten, kdo chce být fair, může současně chtít být užitečný, a dokonce i výsledek se může dostavit. Problém je, když hledisko etiky povinnosti zmutuje ve fanatismus a když hledisko etiky užitku zmutuje v bezpáteřnost. Jsem pro dialog a hledání kompromisu. Na oboje však musí být dva a ochota mluvit spolu a držet slovo. A kompromis neznamená, že jedni budou mlčet, ustupovat a snášet urážky a pomluvy.

Názor ze dne 18.3.2011 7:51  Autor příspěvku:  Tomáš Sobek      

Tady na sebe narazily dva etické systémy, etika povinnosti a etika užitku. Etika povinnosti říká, že musím být v každém konkrétním případě férový, i kdyby padala nebesa. Etika užitku říká, že mám počítat, jak to nám všem dohromady v konečném důsledku prospěje.

Názor ze dne 18.3.2011 7:48  Autor příspěvku:        

Baxa kritizuje kritiku děkana, Štillip chválí Baxu za kritiku kritiky děkana. Nejsou to ti, jejichž slečny (dcera, milenka) děkan přijal zpět do studia? Jaká náhoda :(

Názor ze dne 18.3.2011 7:17  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Projev dr. Baxy na AS byl jen projev: slova, která zapadnou stejně jako chvalozpěv senátora ing. Štilipa. Vizitku fakultní politiky představovala vystoupení i mlčení vrcholných představitelů FPR. M. Dočkal píše, že FPR je tu pro studenty. Už se ví, že jich jsou dvě kategorie a že dnes je těch V.I.P. nejméně 19. Kolik jich bude za rok?

Názor ze dne 18.3.2011 5:40  Autor příspěvku:        

Smysl slov dr. Baxy mi uniká. Myslím, že dr. Baxa by měl sedět v koutě a mlčet. Chápu, že jeho slova jsou líbivá a nikdo nezastírá jeho autoritu. Pořád to je ale Baxa, jehož dcera studovat neměla a jehož dcera studuje, protože ji děkan na rozdíl od jiných zrušil rozhodnutí o ukončení studia. To předchozí vedení neudělalo, a proto také skončilo. Na to se zřejmě má zapomenout.

Názor ze dne 18.3.2011 5:20  Autor příspěvku:  Milan Dočkal      

Vážím si jak prof. Eliáše, tak i JUDr. Baxy, obecně si vážím každého pedagoga, ale i právníka, který ve svém oboru dosáhnul takových výsledků a jste nám studentům nedostižitelnými vzory. Můžeme jen však doufat, že elity na naší škole naleznou společnou řeč, zapomenou na otevřené rány a své osobní zájmy nechají na pozadí zájmů fakulty. Můžeme jen doufat, že jako studenti budeme moc býti jednou na naši alma mater hrdí jako absolventni, protože ze svých osobních zkušeností víme, že FPR ZČU není fraškou, ale náročnou vysokou školou. Bez podpory Vás, pedagogů, jsme jen ztroskotanci na širém moři, pak můžeme lehce utonout.

Názor ze dne 18.3.2011 4:59  Autor příspěvku:  Milan Dočkal      

Chápu rozhořčení jedné či druhé strany, avšak škola by tu měla být primárně pro studenty. Mažňák nebo Losna, možná pro některé řečnická otázka, pro některé otázka bytí. Koho si jako studenti máme vážit, když ne našich elit, vás pedagogů... Pokud nenajdete společnou řeč, rozumná většina nebude schopna vyvést školu z momentální situace, pak asi nikdo nebude moc považovat FPR ZČU za svou alma mater.

Názor ze dne 18.3.2011 2:45  Autor příspěvku:  Jakub Ďurica      

Věřím v to, že někdo z učitelů či studentů, kdo si tento příspěvek přečte, začne hledat řešení, začne vést dialog s kolegy a udělá něco pro to, aby jsme se dostali z tohohle bahna, do kterého se ještě pořád propadáme. Nechci hledat pravdu, pouze apeluji na to, aby se našel kompromis, aby se vedla debata konstruktivní a ne destruktivní. A jenom chci podotknout že nejsem zarytý fanoušek jednoho, či druhého tábora nebo že bych tímto chtěl napadat nějaké konkrétní lidi a zároveň se omlouvám, že forma není na takové úrovni jaké bych chtěl, ale doufám že zvítězí obsah formy nad formou obsahu. Děkuji za přečtení a pro odlehčení přidávám i odkaz na jednu písničku, která má asi i něco společného s tím, co se děje... http://www.youtube.com/watch?v=a01QQZyl-_I PS Omlouvám se za "tapetování" fóra, leč systém mi neumožnuje vložit celý příspěvek najednou. A prosím o smazáni duplicitní části. Děkuji

Názor ze dne 18.3.2011 2:43  Autor příspěvku:  Jakub Ďurica      

Věřím v to, že někdo z učitelů či studentů, kdo si tento příspěvek přečte, začne hledat řešení, začne vést dialog s kolegy a udělá něco pro to, aby jsme se dostali z tohohle bahna, do kterého se ještě pořád propadáme. Nechci hledat pravdu, pouze apeluji na to, aby se našel kompromis, aby se vedla debata konstruktivní a ne destruktivní. A jenom chci podotknout že nejsem zarytý fanoušek jednoho, či druhého tábora nebo že bych tímto chtěl napadat nějaké konkrétní lidi a zároveň se omlouvám, že forma není na takové úrovni jaké bych chtěl, ale doufám že zvítězí obsah formy nad formou obsahu. Děkuji za přečtení a pro odlehčení přidávám i odkaz na jednu písničku, která má asi i něco společného s tím, co se děje... http://www.youtube.com/watch?v=a01QQZyl-_I PS. Omlouvám se, za "tapetování" fóra, leč systém mi neumožnuje vložit celý příspěvek najednou a prosím a o smazání duplicitní části. Děkuji

Názor ze dne 18.3.2011 2:40  Autor příspěvku:  Jakub Ďurica      

Pokud někteří studenti/kandidáti do AS nedokážou pochopit, že diskuze má být věcná a směřovat k spojení a ne rozdělení školy (zvlášt před delegací ze ZČU, která mimochodem mezi sebou měla názor toho typu, že někteří lidé si opravdu neuvědomují co se má řešit "na pivu" nebo v sekretariátech), a to i za ublížení osobní kariéry protože svůj "prime time" si mohou vybrat jindy, leč po volbách, tak vystoupit na plénu opravu nemusí. Kdyby na sebe předseda AS nevzal pravomoc "vyvolat" kohokoli z přítonmých, nic takového by se třeba nestalo, protože senátoři by neodsouhlasili možnost vystoupit řečníkovi, na což si myslím mají také právo. Nebudu studovat zápisy z minulých jednání AS, ale myslím si, že se tak již určitě někdy stalo. A napadal někdo potom princip fungování AS nebo spíše dotyčný zašel za adresátem svého dotazu, a nechal si odpovědět?

Názor ze dne 18.3.2011 2:40  Autor příspěvku:  Jakub Ďurica      

A nechci být nějak konfrontační, ale konkrétně pokud jsou Vám některé věci jedno, jiné chcete přejít, proč tak neučiníte a stejně je zmiňujete? Copak je tak těžké je nechat opravdu přejít? Takže abych nějak sesumíroval svůj záměr, o kterém dopředu vím, že část lidí přečte ale stejně si bude myslet svoje, většině bude s prominutím u prdele, a zbytek ho ani nedočte a někdo možná poukáže na stylistické chyby, tak bych byl rád, aby vy, naši učitelé, lidé, kvůli kterým chodíme na hodiny s tím, že se něco naučíme a doufáme, že se naučíme nejen to, jaké čísla zákonů máme znát ale i to, jak se máme jednou chovat až budem mít problémy a trable. Stále můj příspěvek vyznívá nejspíš naivně, ale vím, že pro mnoho mých kolegů studentů jste něco jako Sókratés pro Platóna, Vilém z Baskervillu pro Adsona z Melku nebo Batman pro Robina a tak bych chtěl apelovat na tu část osobnosti, která vám a nám všem, v době, která je plná polopravd, křivd, ublížení, boji o moc a o peníze a dalších věcí, umožní najít kompromis, i přes to, že osobní zájmy budou muset jít stranou.

Názor ze dne 18.3.2011 2:39  Autor příspěvku:  Jakub Ďurica      

Pokud někteří studenti/kandidáti do AS nedokážou pochopit, že diskuze má být věcná a směřovat k spojení a ne rozdělení školy (zvlášt před delegací ze ZČU, která mimochodem mezi sebou měla názor toho typu, že někteří lidé si opravdu neuvědomují co se má řešit "na pivu" nebo v sekretariátech), a to i za ublížení osobní kariéry protože svůj "prime time" si mohou vybrat jindy, leč po volbách, tak vystoupit na plénu opravu nemusí. Kdyby na sebe předseda AS nevzal pravomoc "vyvolat" kohokoli z přítonmých, nic takového by se třeba nestalo, protože senátoři by neodsouhlasili možnost vystoupit řečníkovi, na což si myslím mají také právo. Nebudu studovat zápisy z minulých jednání AS, ale myslím si, že se tak již určitě někdy stalo. A napadal někdo potom princip fungování AS nebo spíše dotyčný zašel za adresátem svého dotazu, a nechal si odpovědět?

Názor ze dne 18.3.2011 2:36  Autor příspěvku:  Jakub Ďurica      

A kdo z akademického senátu, či z učitelů na naší fakultě dál věděl a nevěděl co se děje? Kdo svému kolegovi přibouchl dveře a nebo ho nepustil do výtahu? Je opravdu nutné dávat průchod svému egu a osobním zájmům přednost před zájmy nás, studentů? Proč je tak složité, aby vy, akademici, lidé co něco dokázali dali nám, studentům vzor, vzor jak se chovat, jak postupovat když je kolektiv v problémech? Přál bych si, aby v současné společnosti našeho státu měl mladý člověk možnost nálezt někoho, koho by si mohl vážit, někoho u koho vidí, že si váží svých kolegů, kdo umí uznat argumenty, protistrany, kdo se nesměje když jeho protivník mluví... Ale asi jsem v dětství moc četl Rychlé šípy a věřil v to, že lidé co mají čest a bojují za dobro né svoje, ale lidí co k nim vzhlíží. Proto naprosto podporuji včerejší výstup pana doktora Baxy protože on, a nebudu se bavit o nějakém kontextu kdy na něj jiní lide vrhají špínu v internetových diskuzích bez argumentů, dokázal shrnout to v co stále věřím, to, že je možné chtít aby kapacity naší fakulty dokázali najít kompromis, aby se mocenský boj a to kdo bude mít jakou katedru, kdo bude moct pomoci kamarádům z té či oné politické strany, nestal bodem zániku této fakulty.