Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Reakce

    Zobrazení všech reakcí.
Celý výpis reakcí pod článkem:
Mýtus o nízkých mzdách na Fakultě právnické?
  
  jméno:      e-mail:
Názor ze dne 31.12.2010 2:31  Autor příspěvku:        

Názor ze dne 8.12.2010 22:06: ona se u nás v pregraduálu učí právní filosofie? tak to pardon. já sem si totiž dosud zcestně myslel, že se učí toliko její stučná historie v rámci TP3 (vlastně spíš historie než teorie). a o šoupání teoreticko-historickýho bloku na závěr studia - těsně před nástup do praxe - si myslim svý

Názor ze dne 12.12.2010 11:58  Autor příspěvku:        

co takhle trochu elementární slušnosti?

Názor ze dne 12.12.2010 11:31  Autor příspěvku:        

Bezouška nechal obcovat Gizelku ve 4. patře? A s kým? Na gaučíku? Že by KTP? To je porušení pracovní kázně, hned vyhodit.

Názor ze dne 11.12.2010 23:35  Autor příspěvku:        

říkají u jirka...

Názor ze dne 10.12.2010 22:45  Autor příspěvku:        

kdo ovládá senát dnes?

Názor ze dne 10.12.2010 22:02  Autor příspěvku:        

to smoker: nesaháš Panu Pezidentovi ani po kotníky, tak si ho neber vůbec do huby! to Honza: byl to Marek s Eliášem, protože chtěl být děkanem. Chtěl, aby senát ovládli studenti typu Gizelové, která udělá cokoliv, jen když z toho bude mít prospěch. A ono to nevyšlo. Gizela raději š*ustá ve 4. patře

Názor ze dne 8.12.2010 22:06  Autor příspěvku:        

Na fakultě se učí nějaký teoretický předměty? A já si vždycky myslel, že každý předmět má svoji teorii, kterou se začíná. Teorie práva je jen pojmovou propedeutikou a právní filosofie se všude učí až v postgraduálu.

Názor ze dne 8.12.2010 20:05  Autor příspěvku:        

20:11: tady jsou i jiný "bezva nápady". třeba učit teoretický předměty až po platnym právu. touhle logikou by pak bylo super učit platný právo od zvláštní části a teprve pak dělat obecnou

Názor ze dne 7.12.2010 20:11  Autor příspěvku:        

Prijimacky na zaklade vysledku stredoskolskeho studia? Tomu rikam napad!

Názor ze dne 7.12.2010 16:31  Autor příspěvku:  K      

Omlouvám se za komentář lehce mimo téma ale rád bych regaoval na finanční tíseň FPR. Napadlo mě, dobrovolné vzdání se ubytovacího (prospěchového - jednorázového) stipendia po dobu např. půl roku ve prospěch FPR. Stipendium přijmout a např. anonymní formou sbírky je darovat FPR, tak aby nedošlo k pochybnostem, že si někdo něco kupuje. Myslim, že jako gesto sounáležitosti s fakultou by to mohlo oslovit studenty (osobně bych s tim problém neměl). Není to sice koncepční řešení ale mohlo by být překlenovací, které by třeba mohla zkusit organizovat SK FPR. Stipendium je v podstatě jen podpora a motivace studentů, možná by stálo za to ho FPR s díkem vrátit.

Názor ze dne 6.12.2010 11:51  Autor příspěvku:  honza      

Nechápu jak někdo může rozdělovat lidi na Kindlovce a ne Kindlovce. Kindl byl vynikající pedagog a studenti ho respektovali. Jaký byl v osobní rovině, to nevím, nikdo mu nic nedokázal, prozatím. Za jeho doby byl na škole liberální přístup k plnění studijních povinností a ruku na srdce, myslím, že nám to vyhovovalo všem. Zhovadilost kreditního systému nás minula a mohli jsme v klidu studovat. To že byl na fakultě nepořádek, konkrétně na studijním oddělení, kde nevěděli co dělá pravá a levá ruka a vše zachraňovala velice ochotná p. Červená, která až s přemírou laskavosti řešila naše leckdy lajdáct, nemůže hodit stín na celý obraz fakulty. Jestli si pan Kindl dělal nějaké praktiky někde jinde, nikdy se to nevztahovalo na studenty a fakulta fungovala zcela normálně. Mě osobně by zajímalo, kdo tenkrát vyštrachal tu práci, u které byl Kindl, Zachariáš atd. Byl to jakýsi akademik, ale do dnes jeho jméno nevím.

Názor ze dne 4.12.2010 15:26  Autor příspěvku:  smoker      

to M. Hulmák 20:08: Díky za konstruktivní komentář. Vede se už nějaká debata o tom, jak by měl konkrétně vypadat reakreditovaný Mgr.? (k tomu by bylo asi vhodnější Fórum, protože se tam dá citovat). Osobně bych byl mj. příznivcem posunutí živého práva do prvního ročníku a naopak umístění právní filosofie a teorie do posledních ročníků. to PB a MH: znal bych rád Váš názor na ideu (níže) dvou magisterských navazujících programů Ekonomika a právo + Politické a právní vědy (BEZ jakýchkoli bakalářských předstupňů, takže bychom přetahovali absolvované Bc. politology a ekonomy vesměs z jiných univerzit - a naopak by to nebylo "úřednické doškolování" pro Bc. diplom). V ČR běhá mnoho politologů a ekonomů, kteří se vesměs v právu absolutně neorientují a většinou se k němu staví s nepřátelským ignorantstvím (jeden takový exot je dokonce prezidentem). Kromě peněz za studenty by nám tyto dva navazující Mgr. přinesly implicitně rozšíření nabídky volitelňáků pro současné studenty Práva a mohly by i vytvořit podmínky pro interdisciplinární výzkum (mj. Law and Economics) nebo i výzkumných center (např. Centrum pro srovnávací právně-politický výzkum ústav jako společné pracoviště KÚP a Katedry politických věd). Na univerzitách po Evropě se na právech takové Mgr. programy vyskytují a slyšel jsem, že i Brno nebo Olomouc něco takového začínají dělat.

Názor ze dne 2.12.2010 9:31  Autor příspěvku:        

Ja bých zavolal Jiříkovy snad nám pošle nějaké peníze? Když je fakulta jeho srdeční záležitost

Názor ze dne 1.12.2010 9:37  Autor příspěvku:  j      

Já mám takový pocit, že Kindlovci trpí sebeklamy. Jestli něco školu poškodil, tak to byl MIKULÁŠ KINDL. Toho si pamatuje celá republika - muže s bílým fousem. On je symbol průšvihu, kterým škola prošla. Při vší úctě k minulému vedení, to že existuje prof. Eliáš možná veřejnost v souvislosti s občanským zákoníkem zaznamenala, všichni ostatní jsou pro mediální svět noname. Proto tvrdit, že lidé okolo Eliáše a Bezoušky způsobily ostudu škole je docela úsměvné. Veřejnost vnímala, Pospíšila a to, že se zde snaží provést změnu. Jestli je něco vnímáno negativně, tak to jsou právní kličky, respektive nedokonalé právní prostředí, kterého Kindlovci využili a nic se jim nestalo, přitom veřejnost by ráda viděla potrestání viníků. To škole ublížilo ještě více, to brání rehabilitaci školy v očích veřejnosti. Nebyl mediálně větší trapas než to trapné a hloupé lhaní o Tomažičově práci atd... Odchod prof. Eliáše by byla pro školu i její mediální obraz další rána. Pokut tohle Kindlovci chtějí, tak si nemyslím, že jim jde o školu, ale už se pouze slepě mstí.

Názor ze dne 30.11.2010 23:32  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Tomáši, proto také užívám jen veřejně dostupné informace - z webu, z jednání AS FPR či vědecké rady. Narozdíl od Vás se domnívám, že otevřená diskuse a široká informovanost akademické obce je důležitá, o to jsem se vždy snažil a asi se nezměním :-). A máte pravdu, se současným stavem školy spokojen nejsem, ještě všechny čeká hodně práce - rezervy jsou všude - v přístupu pedagogů ke studentům, ve výzkumu, v publikační činnosti, ve skladbě studijních programů,...

Názor ze dne 30.11.2010 23:25  Autor příspěvku:  Tomáš      

PB: Omlouvám se za překlep v oslovení, předpokládám, že jste muž :-) Dobrou noc! T.

Názor ze dne 30.11.2010 23:21  Autor příspěvku:  Tomáš      

Vážená pane Bezouško, potom opravdu nevím, kde se ve Vás vzala potřeba své zamyšlení zveřejňovat, když jste to již diskutoval s panem děkanem Růžičkou a proděkany. Myslím, že byste škole prospěl víc, kdybyste tato svá zamyšlení nezveřejňoval a vždy je pouze interně diskutoval s vedením. Víte i případně špinavé prádlo se pere doma, to je stará zásada slušných lidí :-) Takto to vypadá, že se současným stavem školy nejste vnitřne spokojen... Myslím, že tímto fakultu opět spíše rozdělíte, přičemž pro její dobro by všichni měli táhnout za jeden provaz... Přeji FPR jen to nejlepší.

Názor ze dne 30.11.2010 23:21  Autor příspěvku:        

naštěstí jsou už ti, co školu zneuctili (vypečenci Kindl a další), v propadlišti dějin a fakultě nezbývá než doufat, že tu prof. Eliáš vydrží

Názor ze dne 30.11.2010 23:05  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

p.s. samozřejmě, že tato data (a v mnohem podrobnější podobě) současné vedení dostalo při nástupu do funkce... zbytečná obava, Tomáši :)

Názor ze dne 30.11.2010 23:02  Autor příspěvku:  advokát, truchlící absolvent      

Všem novopečencům: píši z Plzně, ne Chomutova. Už toho proboha nechte a opuste školu, kterou jste zneuctili. Akademická obec, i ta součastná, už Vás měla (viz volba) plné zuby. Kindl to už přeháněl, ale to co jste předváděli vy už bylo fakt moc. Když se Vám líbí na Moravě, hurá tam, profesora si vezměte s sebou na cestu (a hlavně nám ho nevracejte). Fakultu jste na desetiletí zneuctili a na buben přivedli. Hanba Vám, hlavně PB.

Názor ze dne 30.11.2010 23:01  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

1. Snižování dotace nebylo záležitostí jednoho dne. Změna financování se připravovala delší dobu, bohužel, fakulta se na to nepřipravila. Není korektní psát, že doc. Kindl a spol. předali fakultu v deficitu, ale je korektní napsat, že ji předali nepřipravenou na zásadní změnu financování připravovanou v uplynulých letech, proto byly dopady drtivé. 2. Statistika je ošidná věc (taky na to v článku upozorňuju, ale na menším prostoru přece jen dává přesnější náhled než v celorepublikovém měřítku. 3. Připravený plán byl od počátku prezentován v tom duchu, že by vykryl předpokládaný deficit v případě jeho nasazení od 1. ledna. S ohledem na ukončování pracovních poměrů až v průběhu roku 2010 byla jeho účinnost menší. Vždy bylo třeba kombinovat snahu o snížení výdajů s tím, co bude i lidsky únosné pro jednotlivé katedry. Nakonec se proto nepodařilo ušetřit 13 milionů, ale "jen" 9 milionů. Přitom byl připraven několikabodový plán k vykrytí zbývajícího deficitu. Některé jeho části převzal i současný děkan - např. směnu provozních prostředků za prostředky ze stipendijního fondu s jinou fakultou, což bylo vyjednáno ještě před volbou. 4. Jen na okraj, velmi se tento rok ušetřilo na mzdách členů vedení fakulty, neboť už se nikomu nevyplácelo přes 75 tisíc měsíčně... 5. Velmi uvítám debatu k tématu článku :)

Názor ze dne 30.11.2010 22:30  Autor příspěvku:  Tomas      

A jeste poznamka, myslim, ze tento dokument slouzi jen p. Bezouskovi k vlastni prezentaci. Pokud by mu slo o blaho fakulty, zrejme by sve obavy a napady resil se soucasnym dekanem, tajemnikem a prodekany. Zkratka v normalni instituci se tohle resi na osobnim jednani a nikoliv na webu. Navic sam se rok na vedeni fakulty podilel a AS zvolil jine vedeni, tak ted at pan Bezouska bada a bada a bada...

Názor ze dne 30.11.2010 21:34  Autor příspěvku:  Tomáš      

Hezký večer, nechci se pouštět do sporu o matematice (byť jsem z ní maturoval za 1 a následně úspěšně absolvoval několik zkoušek z matematiky a statistiky na vysoké škole...). Ale přesto mě zaráží, jak zde překrucujete fakta. Kde jste vzali, že deficit CZK 16 mio způsobilo bývalé vedení pánů Zachariáše a Kindla? Pokud vezmu rok 2009 jako rok, kdy Vaše ztělesnění ďábla tj. p. Kindl (jen upozorňuji, že nejsem jeho obhájcem) mohl ovlivnit rozpočet: a světe div se, rozpočet skončil deficitem CZK 558.236,10 (viz. Výroční zpráva FPR na webu fakulty)!!! Vámi uváděná částka 16 mio se objevuje prvně 15.1.2010 na jednání kolegia děkana, kde je v zápisu (opět zvěřejněn na webu FPR) jasně uvedeno, že se jedná o snížení dotace v důsledku nové metodiky MŠMT!!! Co následuje? Šetření propouštěním. (nehodnotím, zda odešli špatní pedagogové...) Následně 15. červnu zachránce Pospíšil na kolegiu děkana prohlásil: cit: "jsme finančně zabezpečeni" (viz zápis z kolegia na webu FPR, strana 1 bod 1)... Tedy rozdělíme si odměny... A náhle v září opět katastrofa, snižujme platy všem o 15% (viz zápis z kolegia 29.9.2010). Co z toho pro mě vyplývá? Že bývalé vedení nejedná koncepčně a systematicky. V soukromé sféře se prostě odměny vyplácí následně po skončení hospodářského roku, kdy je vidět skutečný výsledek. Samozřejmě je třeba rozlišovat účetní výsledek a tok hotovsti... A ještě jedna poznámka k článku P.Bezoušky, pracovat s průměrnými hodnotami je vždy ošidné, vždyť průměrná mzda v ČR dosahuje dle ČSU (hrubá mzda, 2Q 2010, podnikatelská i nepodnikatelská sféra) CZK 23.513,-, ale 70% pracujících si o ní může nechat leda tak zdát...

Názor ze dne 30.11.2010 20:37  Autor příspěvku:        

Tomáš zřejmě nechtěně svým příspěvkem rozvířil debatu o povinné maturitě z matematiky. Jemu by rozhodně prospěla :D A panu Kindlovi zase lekce ze slušného chování :D

Názor ze dne 30.11.2010 20:30  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To 18:05: Proto jsem napsal, že nám to trn z paty vytrhne jen málo, ne že vůbec :) Nesmíte zapomenout taky na organizační a administrativn náklady, které fakulta ušetřila. Samozřejmě je to na delší debatu, já osobně se spíše kloním ke zrušení přijímacích zkoušek a jiných forem testování uchazečů (kam patří např. Národní srovnávací zkoušky od společnosti www.scio.cz, s.r.o.) a přijímání na základě výsledků ze střední školy. Velmi dobré zkušenosti s tímto mají např. na právnické fakultě v Bratislavě.

Názor ze dne 30.11.2010 20:18  Autor příspěvku:  Milan Hulmák      

Určitě nemám všechny informace. Rozhodně také nežiji v iluzi, že vše se podařilo. To by byl zázrak hodný svatořečení. Pokud ale vím, uvedené dotazníky sloužily jako podklad pro personální změny na začátku letošního roku. Deficit rozpočtu zde je. Ve srovnání s počátkem roku to však vidím spíše jako úspěch. Další nástroje pro jeho snížení přitom byly připraveny (dočasné snížení mezd na tři měsíce bylo pouze jedním z několika a samo osobě by řešení problému skutečně nepřineslo). Personální změny pak nevidím jako nějaké bezúčelné propouštění či snižování mezd ale v provazbě na výkony jednotlivých kateder a potřeby nového programu studia, a to ve spojení s dalšími změnami. Stěžejní jednotkou jsou podle mne katedry s odpovědností vedoucího. Cílem je pak efektivní fakulta s jednotnou vizí, kde budou katedry i jednotliví členové financováni podle výkonu (uvědomte si, že v seznamu kateder řada z nich úplně chybí). Stávající situace ani vyhlídky do nového roku pak dle mého názoru nedávají prostor pro klid. Nejde přitom o nějaké hašteření, ale seriozní debatu kam dále. Příspěvek kolegy Bezoušky naznačuje jeden směr.

Názor ze dne 30.11.2010 19:39  Autor příspěvku:  18:05      

PB: Jen tak mimochodem ještě nedávno, když se kvůli 750.000,- měly snižovat platy zaměstnancům, tak nám to "trn z paty vytrhnout mělo". Ale teď je asi jiná doba. Každopádně peníze fakultě chybí, na poplatku se vydělat dají, nikdo se vyhazovat nemusí, nikomu se nemusí snižovat plat a navíc, když koukám na ceník Scia, tak na tom ušetří i uchazeči. Takže WTF?

Názor ze dne 30.11.2010 19:28  Autor příspěvku:  Sam      

Tomáši, Tomáši, zeptej se pana Kindla, jak je možný, že předal fakultu s deficitem 16 mega? To že se to minulý rok stáhlo nad mínus 4 mega je skoro zázrak.

Názor ze dne 30.11.2010 19:00  Autor příspěvku:  Tomáš      

Pane Hulmáku, pane Bezouško, Vy tady píšete o personálním auditu? Tím myslíte ten dotazník, kterým strategický exproděkan Havel obeslal zaměstnance loni před Vánoci a z něhož nebyl zvěřejněn žádný výstup? Ani učiněny žádné závěry? Takhle se těžko dělá personální politika jakékoliv instituce / firmy... Vy jste na to měli cca rok a ty výsledky byly otřesné, akorát jste rozhašteřili atmosféru na fakultě, v čemž tímto svým pamfletem P.Bezouška pokračuje. Více by - jistě nejen mě - zajímalo, jak je možné, že Vaše úderné vedení až těsně před volbou nového děkana zjistí, že rozpočet na rok 2010 je hrubě deficitní... Neudělali jste někde jako manažeři chybu??? A propos pane Bezouško, zveřejněte ten mzdový rozpočet strukturovaně i s náklady na vedení a jednotlivé katedry, když Vám jde o transparentnost. Resp dejte k dispozici celý vzorec včetně hrubé, superhrubé mzdy s odvody za fakultu atd., zkrátka postup, jak jste k výpočtu hrubé mzdy došel. Konzultoval jsem to s kolegy ve mzdové účtárně, ale tomuhle nerozumí ani paní Boženka, která účtuje od roku 1984 :-) Díky! Tomáš

Názor ze dne 30.11.2010 18:23  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To anonymní názor 18:05 - 1. Společnosti www.scio.cz s.r.o. se nic za přijímačky neplatí. 2. To, co uvádíte, je poplatek za přijímací řízení, který je nyní 250 Kč. O jeho zvýšení lze uvažovat, byť to není příliš koncepční řešení a 750.000 Kč nám trn z paty vytrhne jen málo.

Názor ze dne 30.11.2010 18:05  Autor příspěvku:        

A co třeba přestat sypat peníze za přijímačky soukromé společnosti, která zvýhodňuje solventní uchazeče a udělat vlastní přijímačky? Předpokládám, že vytvoření testů pro uchazeče by nemusela být pro naše "flákající se" vyučující taková zátěž. 500 Kč X cca 3000 uchazečů není částka k zahození..

Názor ze dne 30.11.2010 17:15  Autor příspěvku:  Milan Hulmák      

Úroveň této diskuse mně popravdě děsí. Utěšuji se pouze tím, že řada diskutujících z této fakulty není, nebo ji již dávno opustila. S ohledem na obsah příspěvku bych očekával diskusi o dalším směřování fakulty, nikoliv osobní nedůvodné a hrubé výpady. Nezbytnost personálního auditu ve spojení s dalšími reformními kroky se jeví nezbytná. Bude nezbytné hledat úspory na mzdových prostředcích a pokoušet se zajistit příjmy z dalších zdrojů, především vědy. To vše v návaznosti na připravovanou akreditaci. Všichni zde přitom určitě uvítáme další představu o řešení současného deficitu a jeho dalšího prohloubení v příštím roce. Zatím však nezazněla.

Názor ze dne 30.11.2010 16:49  Autor příspěvku:  Jan Malast      

14.56: Jojo, není to jednoduché, vymyslet argument na podporu svého křiku, co? :)

Názor ze dne 30.11.2010 15:36  Autor příspěvku:        

to 14:56: Kindl zná a ovládá právo tak výborně, že se nedokázal habilitovat jinde než na policejním institutu v Bratislavě z neprávnického oboru.

Názor ze dne 30.11.2010 14:56  Autor příspěvku:        

Kindl ale na rozdíl od některých zná u ovládá právo. To co někteří předvedli na fakultě vis P.B. je otřesné.

Názor ze dne 30.11.2010 14:34  Autor příspěvku:        

14.04: Do koho jmenovitě kope? Ať víme, koho se zastáváte.

Názor ze dne 30.11.2010 14:23  Autor příspěvku:  Karel Svoboda      

K anomymu ze 14.04: Vážený anonyme, podívejte se na seznam mé publikační činnosti na fakultním serveru. Za poslední dva roky 3 rivové monografie asi tak 20 článků do rivu. To vše vykázáno za naši fakultu. - Máte pravdu, kromě toho jsem i soudce.

Názor ze dne 30.11.2010 14:04  Autor příspěvku:        

Bezouška by měl být vděčný za to co je lidem, do kterých teď kope. Je zákeřný a nesnášenlivý. Neměl by učit, nic neumí, jen se veze. To Svoboda: A copak děláte vy ve zbytku pracovní doby? Neměl byste se raději učit lépe soudit, než v pracovní době psát hovadiny na Bezouškovo server? ;-) Předseda soudu by měl lépe sledovat pracovní dobu soudců.

Názor ze dne 30.11.2010 13:50  Autor příspěvku:        

jj, doc. kindl, to je zlatičko

Názor ze dne 30.11.2010 13:05  Autor příspěvku:  Karel Svoboda      

Můžeme diskutovat o tom, že vysoká škola není fabrika. Přesto je nepochopitelné, když plný úvazek odučí pět hodin týdně namísto deseti, aniž by jeho práce byla vidět jinde. Ve chvíli, kdy nejsou peníze, je třeba lidi přimět k tomu, aby plnili svoje pracovní povinnosti. Jinak se neufinancujeme a  skončíme všichni bez rozdílu. Být studentem 2. ročníku, chtěl bych po svých učitelích vědět, co dělají ve zbytku své pracovní doby. Tedy co dělají proto, abych v Plzni mohl dostudovat.

Názor ze dne 30.11.2010 11:48  Autor příspěvku:        

10.52: Petr Bezouška si vyhláškou nevyhradil právo zkoušet jakýkoliv předmět na fakultě, jako to udělal Kindl.

Názor ze dne 30.11.2010 11:22  Autor příspěvku:  Stil      

Hodně lidí svým myšlením v totáči pořád zůstává (třeba ten ufňukanej anonym). Myslí si, že je správný brát prachy na plnej úvazek, makat na půl plynu a zbývající čas se šťourat v nose (v lepším případě tužkou v uchu).

Názor ze dne 30.11.2010 11:09  Autor příspěvku:  T.      

Výborně napsané. Stačí se podívat na některé katedry a zeptat se, co ty lidi dělaj? Že tady máme velkou přezaměstnanost, to ví každý a 80 lidí na plnej úvazek je fakt docela síla. Z dlouhodobýho hlediska těžko fakulta najde peníze na ulici, co si nevydělá, to mít nebude. Se školným počítat nejde, o to určitě přiškrtí penězovody z ministerstva. Cesta je ve zvyšování efektivity a hledání externích zdrojů.

Názor ze dne 30.11.2010 10:52  Autor příspěvku:        

Problém je to, že Bezouška nikdy nepochopil výuku na vysoké škole. Nepochopil že to není fabrika, kdy jeden zámečník může dělat všechno a je mu to možno znormovat. Vysoká škola je poněkud jiná. Jsou zde specializace, které přednáší učitelé, kteří se uvedenému oboru dlouho věnují a bádají v něm. Pokud znormujeme výuku jak to chce Bezouška, bude jeden učitel specialista v mnoha oborech a tak to bude vypadat. Úsměvné je i to, že "když neučí má publikovat". Tak to bylo za totáče, ale ono napsat kvalitní publikaci, není- teď mám dvě hodiny, tak napíši článek. Tak to dělá Bezouška, ten má radius od občanského práva, přes pracovní, trestní, správní až k rozhodčímu řízení. Ale pak jsme samozřejmě všem pro smích. Už by mu někdo měl ten budovatelský socialismus zarazit. Jinak největší ostudou Fakulty právnické je jen a jen Bezouška. Nikdy nic nedokázal a jen se snažil vlézt nadřízeným kamsi a stejně je mu to k ničemu, protože rozumní lidé jej vždy odhalí a distancují se od něj.

Názor ze dne 30.11.2010 10:37  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Vážím si toho, co Petr Bezouška pro fakultu a v jejím zájmu dělá.

Názor ze dne 29.11.2010 23:22  Autor příspěvku:        

22.41: To jste si asi spletl. Bývalý proděkan, po kterém neštěkne ani pes, není ani řadový asák a který i přes to, že už školu opustil, stále zůstává její nezměrnou ostudou a na internetu o škole píše krávoviny, publikuje na jiném webu (zde maximálně jako vulgární anonym v diskusích). Ale chápu, že tomuto exproděkanovi to nemůžete napsat, protože ten diskuse pod svými výplody pro jistotu nepřipouští.

Názor ze dne 29.11.2010 22:57  Autor příspěvku:  Sam      

Díky za nastavené zrcadlo. Jsem zvědavý, jak si nový děkan poradí s tím, že většina učitelů bere fakultu jako takové přilepšení (sám mezi ně doposud patřil). Na ekonomce mají třeba motivační systém pro lidi, co publikují, to by se taky dalo využít.

Názor ze dne 29.11.2010 22:41  Autor příspěvku:        

Pane Bezouško, na co si tu hrajete? Jestli jste si nestačil všimnout, tak už nejste proděkan, ale řadový asák. Takže na vaše rozbory není nikdo zvědavý. Tohle vám žrali ti elsáci, když jste byl proděkan, ale teď po vás neštěkne ani pes. Radši školu opusťte, jste její ostudou. Bye

Názor ze dne 29.11.2010 17:02  Autor příspěvku:        

Petře už se na to.....

Názor ze dne 28.11.2010 21:37  Autor příspěvku:  smoker      

zajímavý a dobrý článek. situace za mývala byla podivně zakytovaná, nehybná. dílčí posun k většímu počtu výukových hodin ok, neměl by ale být přehnaný. tak pochybná fakulta jako brno těžko může být vzor. vedle personálního auditu a šetření na administrativě by přidruženou taktikou měla být podpora fakulty v boji proti záměru vládních škrtů a dlouhodobého omezování prostředků na VŠ. no a konečně by třeba stály za úvahu nové dvouleté magisterské navazující (ale kvalitní!) programy kombinace "právo a ekonomika" a "politické a právní vědy" (kvalitní konkurence politologii). nebylo by to studium, ze kterého by se daly vykonávat regulované právní profese, ale absolventi by dostali dobrý právní vhled do ekonomie nebo politologie.

Názor ze dne 28.11.2010 18:21  Autor příspěvku:  Tomáš Hnetila      

Srovnání mezd akademických pracovníků vybraných fakult za rok 2008: http://home.zcu.cz/~thn/mzdy-FAV-FF-FPR.pdf

Názor ze dne 28.11.2010 15:02  Autor příspěvku:  Karel Svoboda      

Zlatá slova, zrak mi plane. - Musí se vyplatit, aby lidě dělali něco navíc. A není to jenom o penězích.

Názor ze dne 28.11.2010 14:59  Autor příspěvku:  Martin Marek      

Ok, díky za upozornění.

Názor ze dne 28.11.2010 14:44  Autor příspěvku:  JP      

Elektronická přihláška už byla zavedena pro ty, co jsou dneska v prváku. Máš starý info.

Názor ze dne 28.11.2010 14:33  Autor příspěvku:  Martin Marek      

Úspora je též možná zavedením elektronické přihlášky, což navrhovala SK již před dvěma lety. Bylo to odmítnuto tehdejším vedením s odůvodněním, že el. přihláška není dostatečně zabezpečená, a že Milan Kindl ví o jednom způsobu jak ji zfalšovat, který ovšem nemůže prozradit. Asi šlo o nějakou verzi léčky na špióna, že :) Zavedení el. přihlášky (má ji zbytek ZČU) by se přinejmenším ušetřily mzdové náklady a zatížení studijního oddělení.