Plzeň Juristic

středa 29. června 2011, svátek má Petr a Pavel, zítra Šárka

Reakce

    Zobrazení všech reakcí.
Celý výpis reakcí pod článkem:
Správa obchodních korporací v rekodifikačních a evropských konotacích
  
  jméno:      e-mail:
Názor ze dne 22.4.2011 12:04  Autor příspěvku:  FrKJMuQNyhJbDHPcUKR      

680814.. Smashing :)

Názor ze dne 25.3.2011 13:58  Autor příspěvku:  JXmHcMiE      

680814.. Amazing :)

Názor ze dne 6.4.2010 22:56  Autor příspěvku:  ex-absolvent      

13:34 Petr Bezouška: Vzhledem k závažnosti "podezření a provinění" a předvybranosti skupiny prověřovaných je pro mě 8% velmi málo.

Názor ze dne 11.3.2010 9:46  Autor příspěvku:  K      

Ad Jan Malast: Nechal jsem samu úpravu na závěr a v časovém presu to chtěl řešit hned. Říkal jsem si že asi budu za pitomce že to nevim ale jak říkáte "technicistní" požadavky mi moc nejdou:) Počkám na pokyn a budu se inspirovat i z něj, jinak píši na KPD. Díky za odpověd.

Názor ze dne 11.3.2010 8:57  Autor příspěvku:        

To sis dal budíka, spamere, nebo jsi přišel rovnou z knajpy? :(

Názor ze dne 11.3.2010 8:47  Autor příspěvku:  DT      

Proboha, naučte už někdo toho spamere česky. To je hrůza :-) Pac a pusu, pádím na konferenci.

Názor ze dne 11.3.2010 3:51  Autor příspěvku:        

Samozřejmě promiňte pane Bezouško, je velmi nekorektní poukazovat na pozadí medializace, díky níž jste proděkanem, leč prosím odlišit jedná se oautora článku který se nestydí pod své dílo podepsat.Co brání panu děkanovi pokud to není pravda podat na dotyčného autora žalobu pro pomluvu?http://jaroslavnovak.blog.idnes.cz/127484/Spinava-hra-na-korektnost.html Hezke rano Hot TOP Managementu

Názor ze dne 11.3.2010 12:21  Autor příspěvku:  Jan Malast      

To "K": Nevím, jestli Vám to bude co k čemu, ale na webu KSP (dočasně ještě juristic v kombinaci s univerzitním coursewarem) se v nejbližších dnech objeví pokyn pro zpracování a odevzdávání DP a stejně tak i dokument obsahující "technicistní" náležitosti DP. Pokud byste práci zpracovával v rámci KSP, ten první by pro Vás byl závazný, druhý spíše doporučující, pokud na jiné katedře, můžete se tím druhým přinejmenším inspirovat. Jinak ty požadované náležitosti na FPR se podle mě příliš neliší od náležitostí požadovaných kdekoliv jinde, materiálů je plný internet :)

Názor ze dne 10.3.2010 22:55  Autor příspěvku:  K      

Dobrý večer. Měl bych dotaz a snad i prosbu. Nemohu najít pokyn či instrukci týkající se formálních náležitostí DP, na webu FPR nedávno byl ale bohužel jsem ho nezachytil. Nebylo by ku prospěchu napevno jej umístit na web? Díky.

Názor ze dne 10.3.2010 10:27  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Též na Juristicu platí obecná pravidla diskusí: např. nebýt vulgární, nepropagovat různé typy nesnášenlivostí, držet se tématu, respektovat soukromí jiných. Je-li to pro někoho problémem, nechť si vytvoří vlastní prostor a své názory publikuje na něm.

Názor ze dne 10.3.2010 8:34  Autor příspěvku:        

Příspěvek smazán redakcí z důvodu šíření homofobních názorů.

Názor ze dne 8.3.2010 22:08  Autor příspěvku:        

http://www.lidovky.cz/ve-scio-testech-jsou-koupene-otazky-zlobi-se-studenti-ppc-/ln_domov.asp?c=A100308_184321_ln_domov_pks

Názor ze dne 8.3.2010 21:56  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To anonymní příspěvek 8.3.2010 21:44: Aby mohlo dojít k rozšíření úředních hodin, musely by se provést některé stavební úpravy, které by však byly v létě už zbytečné.

Názor ze dne 8.3.2010 21:44  Autor příspěvku:        

Mohl byste prosim dovysvetlit tu posledni vetu o stavebnich upravach? Proc by je nekdo delal, kdyz by se studijni v lete prestehovalo? Nejak jsem to nepochopil.

Názor ze dne 8.3.2010 19:46  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To anonymní příspěvek 8.3.2010 17:17: Prostory, v nichž se nacházelo Studijní oddělení, jsou naprosto nevyhovující. Princip velkého odbavovacího pultu, kam studijní referentka odbíhá přes dvě další průchozí kanceláře, je dehonestující jak pro ni, tak dosti nešťastný pro studenty. Navíc množství agendy, kterou musí vyřídit naše referentka, je na celé univerzitě nejvyšší (to je potvrzeno bývalou vedoucí studijního oddělení jiné fakulty). Lepší pracovní podmínky se promítnou do rozšíření úředních hodin bez toho, aby se tak dělo na úkor práce na jiné agendě. Týden uzavření studijního oddělení je dle mého soudu malou daní za to, že bude po zbytek semestru fungovat s větším komfortem pro celou akademickou obec. Pokud by bylo stěhování odloženo až na léto, byly bychom nuceni ke změnám a stavebním úpravám v rámci stávajících prostor, které by poté byly zbytečné.

Názor ze dne 8.3.2010 17:17  Autor příspěvku:        

Mohl by mi prosim nekdo z iniciatoru napadu stehovani studijniho oddeleni vysvetlit: a) proc nestacilo rozsirit uredni hodiny bez stehovani b) kdyz uz se prikrocilo ke stehovani, proc neprobiha v lete?

Názor ze dne 8.3.2010 17:07  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Melvin.Belli (12:43): Legendu, o které tu referujete 23 minut po její publikaci v písemné formě, znám. Pan docent ji šíří od září 2009 a mně ji vyprávěl 23.9. odpoledne. Skutečnost, jak jsem ji prožil, však byla dosti jiná. Chápu však, že píše-li se ustavičně o něčích účelových stanoviscích, může přijít líto, že není špiněn i někdo další. To mě nerozhodí. Ale už dlouho se bavím, jak se mě snažíte vytočit, a tu a tam Vás navnaďuji, že už je úspěch na dosah. Snažíte se marně, Melvine.Belli - tím spíš, že občas vypadáváte z role.

Názor ze dne 8.3.2010 12:43  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

K reakci na článek pana doc. Kindla, CSc. z dneška, těsně po obědě. Cituji: "Měl jsem tu čest s ním řadu let spolupracovat (rozuměj Dr. Knappem, pozn.aut), řídil jsem se jeho radami a poslouchal jeho pokyny (až na výjimky, například když mi dokonce písemně uložil vyhodit doktora Eliáše kvůli jakési účelově a zaujatě sepsané analýze, nemoudře jsem se z toho vykroutil pod záminkou přátelství) a mnohé z jeho myšlenek nikdy nezapomenu. Například onu slavnou, že kdo nic neumí, plete se do všeho." A zde se, přátelé, přímo nabízí paralela s tím, že kdyby AH vyhodil celý generální štáb a vedení SS, mohla válka probíhat jinak:-). Uvařme si kávu, pusťme Rolling Stones a čekejme, co tento slovní ping-pong ještě přinese:-). Melvin Belli PS: Kdysi jsem četl jednu analýzu, doplněnou o fakturu s vyčíslením hodin frází "x.y. (sobota - pozn. aut.) jsem pracoval x hodin." Nicméně mně ta studie, kromě apanáže a bezobsažnosti, nepřišla ničím zvláštní. Ale dnes se analyzuje kde co.

Názor ze dne 8.3.2010 10:01  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Vítej zpět, partyzáne. Jsem rád, že ses po prodělané lobotomii tak rychle uzdravil.:-) Stejně, bylo to od prarodičů nezodpovědné, nechávat syna s dcerou v jednom pokojíčku po dosažení 15 let. Melvin Belli

Názor ze dne 7.3.2010 20:55  Autor příspěvku:  partyzán      

to Melvin.Debil: Seš trapnej. Blábolíš o ničem.

Názor ze dne 7.3.2010 18:35  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Pane Profesore, jsem hluchý, slepý (zranění z války, když mně na genštábu na právním bouchl za zády kolega F.Lee Bailey papírový pytlík, zrovna, když jsem si ostrou konturní tužkou dělal obočí. Druhé oko jsem si o 32 dní, 12 hodin a šest let vystřelil gumou z podprsenky klientky Zsa Zsa Gabor) a němý (oněměl jsem úžasem, když jsem si v Braillově písmě přečetl po smrti kauzu Plzeň - a pak mně to zůstalo). Tehdy mě začalo Česko zajímat - před tím jsem hodně investoval do banánových republik, ale tohle je výrazně lepší country. Ale na druhou stranu slyším i trávu růst. Mám nejen data, ale i informace, tedy data ve spojení s jejich významem. Edgar Vám to potvrdí... Nicméně, nejsem sice dohazovač, ale s panem Docentem byste se sejít mohli a asi i měli. V nějaké malé show. Např. na Sedmém kanále. Bylo by to velmi zajímavé. Zdá se, že některá zdání se nyní nezdají tím, čím se zdála... Téma by se mohlo jmenovat: právo, spravedlnost, morálka a zákon jako čtyři antagonismy zmnítané na korábu revoluce... Ničím nerušený nedělní večer zakončený pěnivou vanou a neméně pěnivým mokem. Melvin Belli

Názor ze dne 7.3.2010 15:13  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Inu, Melvine.Belli, zdá se tedy, že jste hluchoslepý. Na to ostatní nemá smysl reagovat, mlžíte a nemáte data.

Názor ze dne 7.3.2010 14:47  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

A krásné nedělní odpoledne. K zastání se absolventů. Zdá se, že: a) vedení školy má slabé hlasivky & píše neviditelným inkoustem, b) příjemci sdělení jsou hluchoslepí, a za c) "každá možná příležitost" ještě nenastala. Konstatujme fakta: poslední téměř neslyšitelné školní zastání přišlo před cca 5 měsíci. Absolventi školy nemohou sehnat novou práci, ve stávající jsou středem pošklebků a  při dalším vzdělávání mimo alma mater jsou diskriminováni. Příležitosti přesvědčovat o "své lidské i odborné kvalitě" tak téměř v reálném profesním životě nemají... V současnosti již nikdo nevěří ničemu, co vyjde z úst zaměstnanců školy (s výjimkou Vás, pane Profesore, Vy a nikdo další ještě "kredit" má). Verbálně se zastal studentů více, než kdokoli ze školy, pan JUDr. Tomáš Sokol. A to slyšet bylo! Dokonce se to dalo i všude přečíst. Mimochodem, začíná mě bavit, jak si s panem Docentem začínáte vyměňovat lehké invektivy. Obzvláště dva: o milionech za návrh nového ObčZ (což je tedy veledílo) a Docentu Akademie Policejního sboru SR (což je neméně kvalitní). A dokonce s "noblesou" - buďte svůj, buďte noblesní:-). Víte, já mám 100 chutí Vás s panem Docentem rozsadit, resp. nechat po škole. Jako malí kluci. Oba jste vystudovali za totáče, oba jste kopali za stejnou školu, a teď tohle. Fuj:-). Myslím, že byste měli zakopat zbraně a najít v sobě sílu společně vystoupit v reakci na pamflet té veleslavné komise. Jestli chcete, budu Vaše společné vystoupení moderovat a dohlížet nad kázní diskutujících. Melvin Belli PS: A kdo by první řekl "amalgám" nebo "úhelný kámen pohledu" by jí hned dostal:-).

Názor ze dne 7.3.2010 9:20  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Melvin.Belli (20:55): Není pravda, že se nikdo z vedení FPR nezastal našich absolventů. Udělal to veřejně Jiří Pospíšil, udělal jsem to v září i v říjnu 2009 veřejně já, udělali to další (Petr Bezouška a jiní). Děláme to při každé možné příležitosti. Kdo má oči a uši, mohl to zaznamenat. Akreditační komise od počátku zdůrazňuje, že je drtivá většina našich absolventů poctivých. Ale napíše-li sem někdo, že je náš absolvent, může to tak být i nemusí. Já být v soudní síni, tak anonymnímu sdělení moc víry nedám. Navíc to celé má i druhou stranu. Dospělý člověk může o své lidské i odborné kvalitě přesvědčit své okolí především sám, to z něho nikdo neodpáře.

Názor ze dne 7.3.2010 9:13  Autor příspěvku:  DT      

Počátek hledejme v době, kdy bývalé vedení začalo zneužívat svoji moc k prosazování svých utilitárních zájmů schovaných za rádoby příjemné studijní prostředí, kterým korumpovalo masy studentů, aby byly slepé vůči porušování vlastních předpisů až po porušování zákona. Pan Kindl si nyní může stokrát lhát do kapsy, ale nic nezmění na tom, že kdyby jeho loutkaření nebylo, všem by se dýchalo lépe. Kocovinu studentů a absolventů má na svědomí nemístné holdování kultu pana Kindla.

Názor ze dne 6.3.2010 21:37  Autor příspěvku:  Jagdkomando      

"Nevím, proč se bývalé vedení rozhodlo "povýšit" regionální aféru na celonárodní ostudu. To se musíte zeptat jinde." Chvili jsem se bal, ze to zaclo vyletem maleho udavace do novin.

Názor ze dne 6.3.2010 20:55  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Příjemný podvečer, dámy, pánové a vy ostatní. Dnes to vezmeme kvapem - mám průjem (biftek, "volské voko" a ančovičky). Pane Profesore: Skutečně nepoznáte zhrzeného poctivého studenta (včera 20:22). Z jím napsaného vyplývá, že ten muž má nejen povrchní informace (mj. ona se ta "revoluce" nestala v Plzni, jak všichni víme). A jeho příspěvek je upřímný (alespoň bych mu v soudní síni uvěřil). Jediným provokatérem jsem tady přeci já:-). Mužstvo od Vás opravdu čeká zastání (a to Vám píši asi po sté). Zastání v médiích. Masivní mediální zastání s údery pěstí do stolu. Jenže to má háček. Studentů se již zastal někdo jiný (šéf VŠE) a hlavně - akreditační komise. Současné vedení Fakulty právnické ZČU působí na "okolo stojící" a studenty dojmem amorfní látky bez respektovaného (respektovatelného) vůdce. Pan Doc. Kindl má totiž jeden dar. Charisma. Vražedné charisma. Nenajdete-li, a to se opět opakuji, v sobě vůli k moci a um strhnout masy, jste jako vedení ztraceni. Bez příkras: mezi studenty moc sympatizantů revolučních změn není. A "konstantní" pravdou zůstává, že všichni odpůrci se skutečně za Tiberu odeslat nedají... K ostatním: Proč se snažíte dehonestovat pana Dr. B. a jeho práci? To jsme klesli tak hluboko, abychom uznávaného civilistu vinili z "nestandardní" obhajoby? Či snad jakési magické komise? Či snad klesneme k výtkám ve volbě tématu, o němž snad někdo řekne, že by jej obhájil i dlouhosrstý jezevčík? A dále snad z toho, že na 3. planetě od Slunce není pedagoga, co by "vylil" školence pana Docenta? Krásný večer všem. Melvin Belli PS: K tomu cimbálovi, co mi "vysvětluje" termín amalgám: promiňte, pane doktore, ale Vy jste to (mimo jiné) také nepochopil.:-)

Názor ze dne 6.3.2010 15:50  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to absolvent (včera 20:22): Napíše-li někdo takový příspěvek jako Vy, lze mít za to, že autorem je skutečně absolvent rozhořčený tím, co se stalo a co se ho osobně dotýká, ale bez znalosti, jaký byl skutečný vývoj událostí, ač si informace mohl a snad i měl opatřit - právník přece nemá stavět na dojmech nebo drbech - (a že toho i na Juristicu bylo zdokumentováno dost). Ale jako "absolvent" zde může vystoupit i provokatér, který se slovně jedním dechem hlásí k mým žákům a současně mne bez důkazů obviňuje z úskočnosti. Ať tak nebo onak, Váš text je podle mého horký kandidát na oslavné citace na webu docenta Akademie Policejního sboru SR, jehož literární úvahy naznačují, že v posledních měsících zcela pozbyl noblesy, na niž on dříve tolik dbal. K anonymním příspěvkům z 14:14 a 14:27 mohu dodat, že - pamatuji-li se dobře - dr. Kindl byl při Bezouškově obhajobě disertační práce přítomen jako jeho školitel (nikoli člen komise).

Názor ze dne 6.3.2010 14:27  Autor příspěvku:        

Prosím, aspoň trochu důvtipu. Když byl doc. Kindl školitelem, tak asi mohl být těžko členem komise (čl. 53 odst. 3 Studijního a zkušebního řádu). Ach ti právníci...

Názor ze dne 6.3.2010 14:14  Autor příspěvku:        

to 13:38 jak je to v té písni "hráli jsme kličkovanou...la la la. Tak byl tam Kindl nebo nebyl?

Názor ze dne 6.3.2010 13:38  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To j.k.d.: Dovolím si odpovědět sám, případně předejít i dalším dotazům. Vedoucí katedry občanského práva v komisi nezasedl (protože katedra neměla vedoucího od smrti prof. Kandy nikdy formálně jmenovaného). V komisi byli dva vedoucí kateder pracovního práva (doc. Zachariáš a prof. Bělina). Oponenty mé práce byli prof. Bělina a dr. Melzer.

Názor ze dne 6.3.2010 13:34  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

To absolvent (5.3.2010 20:22). Chápu, že je někdy těžké rozpoznat příčinu a následek. Psát o "popravě" (byť v uvozovkách) je ale dost odvážné. Nešlo spíš o profesní sebevraždu? Nutil někdo členy bývalého vedení vymýšlet pohádku o pastičce? I když to byla zřejmě ta poslední kapka, která vedla k prolomení hráze celorepublikového zájmu o naši fakultu, nelze opomíjet, že vše mělo svůj vývoj (připomenutý níže anonymem "zaprvé" a "zadruhé"). Nevím, proč se bývalé vedení rozhodlo "povýšit" regionální aféru na celonárodní ostudu. To se musíte zeptat jinde. A zpráva komise? Jen vyvrací Vaši tezi, že nešlo o samovládce. A propos: bylo zkontrolováno 550 spisů studentů magisterského studijního programu, z nichž závažné nedostatky byly zjištěny u 44; to je 8 procent... je to málo nebo hodně?

Názor ze dne 6.3.2010 12:40  Autor příspěvku:  j.k.d.      

To 11:49: Pane profesore, docela by mne zajímala jména členů komise, zejména těch vedoucích kateder. Děkuji.

Názor ze dne 6.3.2010 11:49  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to anonymní (10:59): Dodat lze, že Bezouškův spis je tak civilistická, jak si to lze jen představit. Chtělo by to přečíst si ji celou. Bezouška pracuje s instituty ryze občanskoprávními (smlouva, obligace etc.). Opouští koncept "samostatnosti" (individuálního) pracovního práva a navazuje pracovní poměr na základ občanského zákoníku. Bezouška obhájil práci v rámci oboru DSP "Občanské právo", a to bez námitek (před komisí, v níž zasedali mj. vedoucí kateder občanského i pracovního práva); na absolventském diplomu má uvedeno, že Ph.D. získal v oboru "Občanské právo".

Názor ze dne 6.3.2010 11:46  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Přesně tak, není standardní, je to psáno tak, aby se to dalo vzít a vložit jako smluvní typ do návrhu nového občanského zákoníku :-) Holt někteří definují obor podle katedry, jiní podle předmětu, jiný podle vlastního zákona :-)

Názor ze dne 6.3.2010 10:59  Autor příspěvku:        

To 10:33 Cituji:" Má disertační práce není standardní.Její obsah totiž tvoří návrh zákona o pracovním poměru.Úvodní studie, z části podobná věcnému záměru.....Předkládám oponentní návrh k současné úpravě individuálního pracovního práva." zdroj autoreferát disertační práce Plzeň 2007 autor JUDr. Petr Bezouška. Co dodat?

Názor ze dne 6.3.2010 10:33  Autor příspěvku:  Petr Bezouška      

Nevím, kolik "prackařů" by moji disertaci označilo za práci z oboru pracovního práva :-)

Názor ze dne 6.3.2010 12:20  Autor příspěvku:        

Nevím, jestli to pánům Bezouškovi, Bednářovi nebo Psutkovi vadilo, že měli Kindla jako školitele, vy to víte? Vy víte, nakolik je jako školitel skutečně školil, předával znalosti, obohacoval a vedl ve vědecké práci? Jak jsem ho jako učitele poznal, řekl bych, že ne příliš... Takže taky kritizujete simulaci neexistujících doktorských programů (pracko v občanovi), že ano? Jsem rád, že se shodneme - a dost pravděpodobně bychom se na tom shodli i s Dr. Bezouškou.

Názor ze dne 5.3.2010 23:44  Autor příspěvku:        

Milý zadruhé, snad by se tomu dalo i věřit, leč Dr. Bezouška pokud se nemýlím taktéž měl za školitele Kindla,na občanovi a práce se jmenovala Nová úprava pracovního práva, Bednář, Psutka opět Kindl. To jim nevadí? Správné je obhajovat pracko na občanovi? Ano je, jen však u někoho u jiného ne.

Názor ze dne 5.3.2010 22:57  Autor příspěvku:  partyzán      

to 22:01: Suprovej přizdisráčskej příspěvek, fuck úsměvný.

Názor ze dne 5.3.2010 22:01  Autor příspěvku:        

Jenze ti co se to jakoby snazi napravit ty praktiky cele roky vyuzivali nebo tolerovali, to je na tom velmi usmevne.

Názor ze dne 5.3.2010 21:40  Autor příspěvku:  zadruhé      

... předstírání existence doktorské akreditace (obor občanské právo, specializace ústavní právo) a přijímání studentů do ní atd. atd. - TOHLE způsobilo dehonestaci poctivých absolventů fakulty, kteří jsou házeni do stejného pytle s těmi, kdo "vystudovali na děkanátu", ne to, že se na tyto praktiky upozornilo a že se odstranily. Proč, proč, proč, proč jste na tohle zapomněl? Vám víc než padesátka pochybně udělených diplomů přijde málo? Jakože to je vlastně v pořádku? A rozlišujete vůbec, když se opíráte do prof. Eliáše, co kdy řekli členové nového vedení od toho, co říkala třeba prof. Dvořáková? Nepřipisujete náhodou její (pře)činy někomu jinému? Nejvíc tuhle situaci asi odnesli nevinní řádní absolventi, souhlasím, ale naštvaní by měli být na ty, kdo jim svými praktikami tuhle pověst vysloužili, ne na ty, kdo se ji snaží napravit.

Názor ze dne 5.3.2010 21:39  Autor příspěvku:  zaprvé      

Absolvent: Při vší úctě, máte krátkou paměť - CŽV fakticky nahrazující bc. studium (s plynulým přechodem na mgr.) zcela bez zkoušení(frekventanti si sami vybírali, z čeho budou zkoušeni) a s plným přechodem k bc. státnicím, udělování zk na děkanátu, uznávání předchozího, i desítky let starého a neprávnického studia, přijímání hromady lidí bez přijímaček "na odvolání", zaměstnávání kamarádů, které na fakultě nikdy nikdo neviděl a už vůbec ne pracovat (nejtypičtěji asi katedra forensních disciplin), hromadné přijímání neúspěšných studentů z jiných PrF, udělování titulů za neexistující nebo opsané kvalifikační práce, ignorace předpisů vlastních, ZČU i zákona o VŠ, opakovaně diletantsky provedené reakreditace doktorských studií, simulace vědecké práce (jak asi mohl doc. Kindl sám vést více než 50 doktorandů, když jinde je desetina toho považována za maximum únosného? (viz zpráva z jednání VR z 16.12.09)), ...

Názor ze dne 5.3.2010 20:27  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Milý kolego absolvente (dnes, 20:22): Tohle tu píšu již od podzimu, s drobnými pauzami. Váš příspěvek podepisuji. Melvin Belli PS: Ta "zpráva" té "komise" zazněla jak gong pro ring volný. První kolo. A to právě začíná. Tak se pojďme koukat. Osobně dávám nejvyššímu 14 dní akademického života.

Názor ze dne 5.3.2010 20:22  Autor příspěvku:  absolvent      

Pan profesor Eliáš (dodneška jej považuji za svůj jakýsi vzor a hrdě říkám, že jsem jeho žák) níže mj. napsal: "Ale neupevňujeme si pozice zastrašováním, šířením drbů, polopravd, lží a pomluv nebo podvody jako skupina osmi, která v minulosti fakultu postupně ovládla, aby ji k vlastnímu prospěchu prznila a bezmála zničila, byť někteří z nich snad působili příjemně a na veřejnosti zdravili jiné zdálky a s úklonou." Já se ptám: Za jakou cenu jste se těchto "osmi" zbavili? Proč jste je úskočně "popravili". Nenávratně jste pošpinili dobré jméno naší fakulty, její studenty, absolventy, učitele. Denním tiskem dehonestovaným konkrétním absolventům jste takřka zničili život. Způsobili mnoho lidských trápení. Proč? Problémy jsou přece na každém pracovišti, ale proč se to muselo řešit takto? Nebyli to samovládci, do vedení fakulty je zvolila akademická obec. To musíme všichni respektovat. Pokud jste s těmi "osmi" nesouhlasili, měli jste je "porazit" ve volbách vedení FPR v akademickém senátu. Když si člověk dnes přečetl zprávu té komise ... Je mi z toho opravdu nanic. Kde jsou ti rychlostudenti, kde jsou ti podvodníci? Administrativní pochybení zaměstnanců fakulty a akedemických pracovníků (které nejsou podle mě v prostředí vysokých škol nikterak výjimečné) schováváte za rychlostudenty, namísto abyste se, jako fakulta, všem nám absolventům omluvili a stáli za námi, jako my (dovolím si zde mluvit i za ostatní) stojíme za svojí al. mat. Pořád se musím ptát, proč? proč? proč? proč to všechno?

Názor ze dne 5.3.2010 19:50  Autor příspěvku:        

To Melvin.Belli: Pozdě, ale přece.... AMALGAM a·mal·gam A combination of diverse elements; a mixture [Middle English, from Old French amalgame, from Medieval Latin amalgama, probably ultimately from Greek malagma, soft mass.] The American Heritage Dictionary of the English Language, Fourth Edition Krásný víkend

Názor ze dne 5.3.2010 15:55  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Smazáno pro vulgární obsah.

Názor ze dne 5.3.2010 15:14  Autor příspěvku:        

Nebo to dělat prostřednictvím novinářů a pak tvrdit my nic, my muzikanti.

Názor ze dne 5.3.2010 14:18  Autor příspěvku:        

"Ale neupevňujeme si pozice zastrašováním, šířením drbů, polopravd, lží a pomluv nebo podvody" Jsou přeci i jiné metody jak upevnit pozice - např. vyhodit 40 lidí a 20 zkrátit úvazky.

Názor ze dne 5.3.2010 13:50  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

A krásný pátek, pane profesore. Oslabit výuku výzkumem? Například zkoumáním obchodního zákoníku? Já jsem např. recentní ObchZ zkoumal, a skončil jsem u toho, že to je blábol psaný manipulem psychopatů, čítající 775 paragrafů otřesné úrovně, plný odkazů na sebe sama a dalších nelogičností? Není spíše "výzkum" cílem bádání na přírodozpytných institucích? Kupř. ke zkoumání amalgámu? Melvin Belli

Názor ze dne 5.3.2010 8:23  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Dobré ráno, Tomáši, k Vašim včerejším příspěvkům (9:11 a 14:02) asi tolik: pocity a dojmy, které uvádíte, jsou jedna věc. Nikdo z určujících činitelů na FPR nemá za cíl oslabit výuku ve prospěch vědy a výzkumu. Oboje jsou pilíře, na nichž FPR musí stát. Nelze posilovat jeden na úkor druhého. Fakulta má dvě komparativní výhody, které může dlouhodobě využít: potenciál generace akademiků kolem 30 let a (proti Praze a Brnu) relativně malý počet studentů v ročnících. Na tom je možné stavět perspektivní vizi FPR jako elitní školy. Krátkodobě musíme stabilizovat poměry. Metoda je transparentnost a férovost: teď i v budoucnu. Zásadní otázky se rozhodují při kolektivním projednání, nikomu v akademické obci se neupírá přístup k informacím. Nejsme dokonalí, děláme i chyby a pak je napravujeme. Ale neupevňujeme si pozice zastrašováním, šířením drbů, polopravd, lží a pomluv nebo podvody jako skupina osmi, která v minulosti fakultu postupně ovládla, aby ji k vlastnímu prospěchu prznila a bezmála zničila, byť někteří z nich snad působili příjemně a na veřejnosti zdravili jiné zdálky a s úklonou.

Názor ze dne 4.3.2010 18:02  Autor příspěvku:        

hardcore: a proč by někdo nemoh mít rád doc. Kindla za to, že mu podržel dveře? vždyť melvin.belli má taky rád prof. Eliáše za to, že mu dal dvacku

Názor ze dne 4.3.2010 14:02  Autor příspěvku:  Tomáš      

Jojo, zase jste si z toho vytáhli jen to negativní tj. odkaz na osobu Kindla. Myšleno to bylo obecně, že slušné chování a komunikace zamýšlených kroků s kolegy je jen ku prospěchu věci. Jde přece o to táhnout za jeden provaz, aby fakulta fungovala jako celek a ne jen dvě vyvolené katedry čti občan a obchod. Bohužel se bojím, že současní lidé ve vedení vizi, která školu může někam posunout, nemají. Jen zničí přátelskou atmosféru, která na fakultě panovala. Howgh, domluvil jsem :-)

Názor ze dne 4.3.2010 10:07  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Tomáši: Přinutil jste mě, velkého Melvina Belli, začít veřejně obhajovat pana Profesora. Což je téma na první stranu S.F.Chronicle: "Belli hájí i Eliáše". Kdysi jsme nakupovali s panem Profesorem literaturu. Prostě dva chlapi, co listují v knihách, vybírají a kupují. Moje útrata činila 3.020,- Kč. Prodavačka měla v kase jen dvě 1.000,- Kč bankovky. A ouha. Já platil pětitisícovkou (ostatně prachy, krásné ženské, železné zdraví a ocelová erekce je to jediné, co mám). A pan Profesor ihned vyndal šrajtofli a s úsměvem mi tu dvacku dával (naštěstí to nebylo třeba, vylovil jsem dvacku z vnitřní kapsy saka, kde mi dlela drahnou dobu). A teď mi ukažte druhého chlápka, co se takhle skvěle zachová. A to jsme se viděli podruhé. Před tím na nějakém semináři o societas europea, či na čem. Z Friska je to do Čech dlouhá míle. Ale přísahám, že jsem celý večer přemýšlel o tom, že panu Profesorovi koupím jednu z knih, která se mu zjevně zamlouvala a osobně mu jí přinesu. Nicméně pak jsem si řekl, že by to bylo nevhodné řiťolezectví a bláznovství. Ale od té doby ho prostě mám rád. Jako člověka. Netajím se tím, že mám v některých věcech odlišný právní názor. Melvin Belli, kur.a fix!

Názor ze dne 4.3.2010 9:18  Autor příspěvku:  hardcore      

aj, už je tu zas - duch Milana Kindla! ten dobrotivý člověk, který překvapeným studentům podržel dveře, a kolegům je pouštěl do rypáku

Názor ze dne 4.3.2010 9:11  Autor příspěvku:  Tomáš      

Dobrý den, pane Eliáši, já Vás nechtěl osobně urazit, vážně. Berte mé příspěvky pouze jako pohled člověka, který stojí mimo právnickou obec. Někteří z mých středoškolských spolužáků na Vaší fakultě ještě působí jako pedagogové a z této atmosféry nemá radost nikdo z nich. Z mého pohledu jde o to vytvořit dlouhodobě tvůrčí atmosféru podporující spolupráci a výuku, kdy všichni Vaši spolupracovníci budou mít pocit, že se fakulta posouvá správným směrem, což teď bohužel není ten případ. Myslím, že vize fakulty jako vědeckého pracoviště, kde výuka studentů bude na druhé koleji je pomýlená a nesmyslná, protože posláním vysoké školy je především vzdělávat a vychovávat. A nevytahujte na mne, prosím, argument, že jsem zastáncem starého vedení, to opravdu ne, i když musím přiznat, že na mne pan Kindl působil při osobním setkání jako příjemný člověk, který se nerozpakoval klidně své spolupracovníky, byť i obyčejné odborné asistenty z jiných kateder pozdravit jako první, případě dámám podržel dveře, což se o lidech vaší garnitury opravdu říct nedá. Berte to jako radu, že elementární slušnost je předpokladem pro úspěšného šéfa. Toť můj dojem. Hezký den! Tom

Názor ze dne 3.3.2010 23:27  Autor příspěvku:  partyzán      

to Tomáš 20:49: Seš pako.

Názor ze dne 3.3.2010 22:06  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Tomáš (20:49): Děkuji za upozornění na chybu. Chyba se dá z textu naštěstí odstranit celkem snadno. Sklon k neomaleným urážkám se z lidské duše odstraňuje nepoměrně obtížněji.

Názor ze dne 3.3.2010 20:49  Autor příspěvku:  Tomáš      

Po čase Vás zdravím, pane Eliáši. Já jsem věděl, že si spolu se svým nohsledem, pardon spoluproděkanem Havlem obhájíte, že jste výborní vědci a tedy, že se musíte vyjadřovat cizími slovy, abyste se nazájem pochopili. To pro nás prostý lid (plebs) je dostačující naše krásná mateřština :-) Přeji hezký večer! Tom P.S. Snad jen na okraj, doufám, že v programu máte správně uvedeno "insider trading" a ne traiding jako zde v "upoutávce" na konferenci na webu, to bych od Vás jako "multilingválních legislativních expertů specializovaných na korporátní problematiku" vážně bral jako školáckou chybu :-)

Názor ze dne 2.3.2010 19:56  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Tomu se říká úkrok stranou :)

Názor ze dne 2.3.2010 8:59  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Pane Profesore, krásné úterý. Žádný trapas, normální lapsus (lapsus vulgaris communis:-)). Mně se to povedlo s tím můj/svůj také - psal jsem Adenauerovi gratulaci k vydání pamětí a prostě jsem nepřehodil:-). Jestli jste, stejně jako já, sledoval Kanál 9, tak se Vám VŮBEC nedivím. Zprávy začaly "otevírákem" o zrušení katastrálního pracoviště Moravský Krumlov. Celé Frisko je na nohou - lidé v ulicích vyjadřují podporu do Moravského Krumlova. Guvernér chce vyhlásit výjimečný stav. Dále: nějaký Bob Woodward natočil reportáž o hotelu Watergate (naprosto neznámá ubikace, zřejmě podřadná, asi špatné služby - nějaké štěnice v pokojích). A jako by toho bylo málo: další odvody branců do Vietnamu. Pak jsem TV vypnul. Následně volal Richard, co má dělat. Řekl jsem mu, ať bojuje za KP Moravský Krumlov. Ale to bylo asi nedorozumění, položil mi telefon. Pak volal John Edgar, že to není jeho práce, a že to musíme říct lidem nějak "normálně". Následoval hovor od Richarda Helmse. Já toho slizouna nemůžu, stejně jako celou CIA. Dal jsem si panáka, koukl na "The Killers" s nějakým Reaganem - ten chlap by byl dobrý prezident. Vidíte, problémy máme i za velkou louží... Melvin Belli

Názor ze dne 1.3.2010 18:05  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Uff. To je tak, když muž píše, kouká přitom na tv, a pak napsané odklikne, aniž text po sobě přečte. Přirozeně má být "pondělní podvečer" a "město v Kalifornii". Trapas. Omlouvám se.

Názor ze dne 1.3.2010 17:53  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Příjemný nedělní podvečer, Melvine.Belli. Inu, asi jste se neptal těch pravých :) Nejsem zde od toho, abych vysvětloval poselství Havlova referátu. Ale páni katolický farář, učitel latiny a snad i filolog by mohli vědět, že středověká latina měla výraz "amalgama" a s jakým významem. Ostatně, udáváte-li jako svůj domicil město Kalifornii, lze mít za to, že přinejmenším trochu lámete španělštinu. Co asi znamená "amalgama" v Cervantesova jazyce? A pokud jde o naše absolventy, své jsem na jejich obhajobu napsal a uveřejnil v Právu už v říjnu loňského roku.

Názor ze dne 28.2.2010 12:35  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Pane Profesore, krásnou neděli přeji. Úvodem bych rád vyjádřil jednu zásadu (kupodivu z mé hlavy - a hle, je obecně platná): Nikdy se nezastávejte bludu neboť se tak stanete součástí bludu. A nyní bych přešel rovnou do ofenzivy. Stomatologickou paralelou amalgámu ve spojení s humerem (což je notoricky známé existentní anat. označení) jsem se snažil naznačit absurditu předmětného problému. Šel jsem tak daleko, že jsem se ptal i "odborníků na korporační právo" - na ostatních fakultách - a to i v cizině, pak jsem se ptal katolického faráře, sama sebe, učitele latiny ze střední, filiologa, korektora celostátního deníku, pedagoga FF UK, kamaráda z Ústavu pro jazyk český AV ČR. Dokonce i Paula Averyho ze S.F.Chronicle. V čtvrtém kruhu pekla se pak zeptám Pluta, slibuji. Zatím však nikdo nevěděl, co to ten neuzavřený amalgám s vnitřními tenzemi je... Kdo mi odpoví? Melvin Belli, Mtgmy Str.1228, SF, Calif. PS: Pane Profesore, není nyní čas věnovat úsilí obhajobě poctivých absolventů plzeňských práv?

Názor ze dne 28.2.2010 9:34  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Tomáš (25.2. 17:40) a Melvin.Belli (26.2.): Víte, Tomáši, platí to i obráceně - ani mezi prostými slovy a kvalitou sdělení není přímá úměra. Jde spíš o to, v jakých souvislostech a prostředích se určité výrazové prostředky použijí. Melvin.Belli dal hezký příklad na vedlejším postu tohoto "fakultního" fóra, když 25.2. v 18:24 píše o diafýze humeru atd. (což se hodí tak do medicínských skript), ač se dalo normálně a pro právníky (zvlášť pro ty in spe) srozumitelně uvést: střední část pažní kosti. Kolega Havel nazval poněkud tajemně svůj příspěvek na vědeckou konferenci. Tam se to hodí, protože specialista na korporační právo ví, co je "neuzavřený amalgám". (Kdyby šlo o příspěvek do Hospodářských novin, jistě by volil jiná slova.) Ten, kdo to neví, si udělá krátké spojení na zubní výplň a sebevědomě tvrdí, že to je "samozřejmě blábol". Řeč prostá, jasná, ale trefa mimo terč.

Názor ze dne 26.2.2010 22:08  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Petr (včera 12:02): Nejsem garantem organizačního zajištění konference, ale optáte-li se na martinkova@elsa.cz, jistě se najde nějaké řešení.

Názor ze dne 26.2.2010 18:29  Autor příspěvku:        

Lukáš: Nice move :)

Názor ze dne 26.2.2010 17:09  Autor příspěvku:  Lukáš      

Melvin.Belli má pravdu. A je to tím, že je učí takoví géniové pera a hlasu jakým je třeba prof. Raban. Učí-li se studenti od něho a jim podobných, není se čemu divit.

Názor ze dne 26.2.2010 9:05  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Jesti dovolíte, měl bych k tématu cizích slov a vůbec vyjadřování mladých absolventů jednu malou poznámku. Řada, a troufnu si říci většina jejich podání je psána nesrozumitelně. Komplikované nevykonatelné návrhy výroků, odkazy na nesouvisející judikáty, odfláknutá důkazní tvrzení. "Právničtina" zabíjí češtinu. Druhým nešvarem je verbální projev. Každý se samozřejmě nerodí jako Cicero, ale rétorika k soudním stáním (alespoň v civilu) patří. Resumé: pro miliardy cizích slov (nesmyslně užitých)v podáních a neschopnost se vyjádřit (tak, jak jim "huba" narostla") ztrácejí "nováčci" řadu sporů, kde mají "(R)recht". Melvin Belli

Názor ze dne 26.2.2010 8:41  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Milý Tomáši, jsem rád, že se našel člověk, co mi mluví z "duše". Název řečené subkapitoly této konference samozřejmě je blábolem. Řeč pravdy jest prostou. A právní mluva by měla být prostou obzváště. Vždy jsem studentům např. vštěpoval, že smlouva, obsahující více, než 10 slov ve vět (nejlépe s polovinu slov cizích), je smlouvou špatnou. Pan Profesor to pochopil, o to strach nemějte, na to je příliš inteligentní. Závěrem bych rád dodal, že mám k citované osobě a její oblibě v cizích slovech krásnou, leč nepublikovatelnou historku. Melvin Belli, Mtgmy Str. 1228, SF, Calif.

Názor ze dne 25.2.2010 17:16  Autor příspěvku:  Tomáš      

Jojo, já myslím, že pan profesor bohužel nachápe o co Melvinovi od začátku šlo, tj. ukázat, že neplatí přímá úměra mezi počtem použitých cizích slov a kvalitou příspěvku. No a na cizí slova, to je proděkan Havel opravdu machr - proč nepoužít krásné české slovo souvislosti, když máme "konotace". Asi si takto pan Havel zvyšuje své nejspíše pochroumané sebevědomí, protože skutečně úspěšní lidé se takto projevovat nemusí (já vím, Vy byste použili "presentovat" :-))), tak mne neopravujte pane Eliáši... Hezký den!

Názor ze dne 25.2.2010 12:02  Autor příspěvku:  Petr      

Otázka organizačního charakteru: není pro studenty FPR ZČU nějaká sleva(kromě doktorandů). Konference vypadá velmi zajímavě, ale výše "startovného" je pro studenta znepokojující :-)

Názor ze dne 25.2.2010 8:51  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

A hle, někdo mi to smázl. Tak ve zkratce: Já bych za Vámi i do Čech přijel, pane Profesore, abych koukl na ty konotace a pozřel to slavné pivo. Nicméně jsem se v "bedekru" pro Čechy dočetl, že se ve vaší zemi cyklicky volně pohybují příslušníci branné moci cizích okupačních/invazních armád. Tak nevím, abych u Vás neuvázl:-). Melvin Belli PS: Včera jsem z recese doma počítal, kolik mám v juristické literatuře. A světe zboř se, já v ní mám skutečně více, než je ekvivalent nového Chevroletu Impala. A to jsem počítání ukončil před koncem, otřesen:-).

Názor ze dne 24.2.2010 20:15  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

No ovšem, neuzavřený amalgám, toho jsem se bál, pane Profesore:-). Já bych za Vámi i do Česka přijel (abych už ochutnal tu točenou Plzeň a nakousl to kontinentální právo, resp. se podíval na tu konferenci o konotacích), ale mám problém. V turistickém průvodci pro Česko, zakoupeném u nás ve Frisku, stojí něco jako: "Pozor, na území Česka se v pravidelných intervalech volně pohybují invazní či okupační armády cizích mocností." Zatím tedy vyčkám ve slunné Kalifornii, natočím alespoň ten díl Star Treku; nemějte mně to za zlé. Melvin Belli, Mtgmy Str. 1228, SF, Calif.

Názor ze dne 24.2.2010 19:14  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Melvin.Belli: Za projev podpory skutečně děkuji, potěšil jste mne (však on to Dexter či někdo jemu podobný, myslím, brzy posune jinam). A zaměstnává-li, jak vidím, Vaši mysl stále ten amalgám, nemělo by Vám uniknout, že jde o amalgám neuzavřený.

Názor ze dne 24.2.2010 14:20  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Já jsem si to hned myslel, pane Profesore. Chtěl jsem odlehčit. Víte, ono zde (na druhou stranu) diskutovat kupř. nad zde již jednou nadnesenými odbornými tématy (např. "transportní účinky zástavního rubopisu" a dalšími) by bylo takové, jak to říci? Dejme tomu pokoutné či příliš honosné na tento webový prostor. Najít diskusní téma je činnost paralelní k hledání Svatého Grálu. A do toho ještě ten zpropadený amalgám s tenzí. Závěrem tohoto příspěvku mně, prosím, dovolte, abych Vám vyjádřil nehynoucí podporu (víc pro Vás udělat nemohu). Svojí věc nevzdávejte, neste dál svůj kříž v této pantomimě historických změn a v neposlední řadě omezte kouření. Melvin Belli PS: Na Cubu Vás vzít nemůžu, tam nějaký Fidel, či kdo to, svrhl Batistu - a máme po ptákách. Já navíc po baráku u Santa Clary...:-(.

Názor ze dne 24.2.2010 13:39  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Melvin.Belli (9:18): Lituji, ale Vaše témata jsou pro mě diskusně nezajímavá. Projekty, které nabízíte, též.

Názor ze dne 24.2.2010 12:16  Autor příspěvku:        

:-)

Názor ze dne 24.2.2010 9:18  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Mě to také napadlo, pane Profesore. Založit tady vlákno s názvem např. "Komparace mezi ženami ve Frisku, jejichž tarif je do tisíce bucků na hodinu - názory a zkušenosti" - tedy kapitolu o laciných holkách. Upřímně, nemyslím si, že by amin měl obzvláště velkou radost... S tou literaturou máte pravdu, dospěl jsem k závěru, že přílišné studium právnické literatury (a dalších publikací a tiskovin) vede k zatemňujícím úvahám a neaplikovatelným závěrům (viz. např. Obchodněprávní revue a další); ostatně poté, co jsem v právnické literatuře utopil ekvivalent Chevroletu Impala, jsem s nákupy skončil... Víte co? Založte odborovou organizaci - což v této turbulentní době není na škodu, ať máte pevnou půdu pod nohama a následně Vás můžu vzít za holkama na Hawaii (já to platím, ještě mám ten honorář od Rolling Stones v celku). Doma řekněte, že jedete zkoumat korporátní (korporační) právo do Honolulu. za ten měsíc se v Plzni nic nesemele, nebojte:-). Melvin Belli PS: A omezte to kouření, mně se to stále nedaří.

Názor ze dne 23.2.2010 22:50  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

Inu, Melvine.Belli, možná je to tím, že, jak jste se na Juristicu již chlubil, Vás ve Frisku víc zajímají laciné holky než nabídka knihkupectví specializovaných na juristickou literaturu. Ale pak lze zvážit, zda nejít diskutovat raději na jiné stránky. Též přeji příjemný zbytek noci.

Názor ze dne 23.2.2010 21:53  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Opakuji, pozastavuji se nad větou, resp. názvem kapitoly: "Obchodní korporace jako neuzavřený amalgám s vnitřními tenzemi." Dejme tomu, že jsem něco málo o "korporačním právu" slyšel. Nicméně nadepsaný obrat mně přijde skutečně méně srozumitelný (nejen mně, i jiným). Vy necítíte, pane Profesore, tu zjevnou kontradikci mezi "amalgám" a "tenze"? Drobná paralela k tomutu názvu je např.: "Hrubé disperzní částice v homogenním roztoku." Závěrem bych si dovolil popřát klidný zbytek dne a sladké noční sny. Melvin Belli

Názor ze dne 23.2.2010 21:48  Autor příspěvku:  Úvaha      

to Melvin Belli: Viděl bych tam možná jako nešťastné spojení neuzavřený amalgám, pokud je tedy amalgám použit jako synonymum procesu slévání či stmelování (zde pravděpodobně v organizačním slova smyslu), kde jistě v tomto procesu dochází k tenzím, nicméně přívlastek neuzavřený mi tam přeci jen trochu nesedí, neb tím autor asi mínil jisté kontinuum (či jeho možnost) takového procesu. Snad nebudu kárán panem profesorem. ;o)

Názor ze dne 23.2.2010 20:57  Autor příspěvku:  Karel Eliáš      

to Melvin.Belli: Možná by bylo dobré si k tomu z teorie korporačního práva něco nastudovat. Pak byste se nepozastavoval nad termínem, který vzbuzuje Váš údiv. Jinak by nezbývalo, nechce-li se číst, než buď jít si na konferenci poslechnout, oč běží, anebo zůstat v nevědomosti.

Názor ze dne 23.2.2010 9:07  Autor příspěvku:  Melvin.Belli      

Nejpoutavější kapitolou celé konference bude zajisté (cituji z programu): " - Obchodní korporace jako neuzavřený amalgám s vnitřními tenzemi (JUDr. B. Havel, Ph.D., FPR ZČU v Plzni)." Boha jeho, co to je? To se už všichni zbláznili? Amalgám je slitina rtuti s kovem a tenze je napětí. To má jako korporace kaz pod plombou, že se dochází k pnutí? Kdo vymyslel tohle souvětí? Kde zůstalo "normálno"? Šlo na sekanou? Melvin Belli